אני רוצה להבין משהו

אתמול בעיר ישבתי בתחנת האוטובוס ודיברתי עם חבר שלי מהכפר, והחונך שלו ישב לידו. שאלתי את החונך מתי אוספים אותנו בחזרה, ובתגובה צעק עליי לא לדבר הרבה. מילא אנשים מוגבלים, אבל למה אנשים רגילים מתנהגים אליי כך? עובד במסעדה אמר שישפוך לי מים על הראש, והתלוננתי לבעל הבית. היום בעבודה כולם התנפלו עליי אף שהייתי נחמד ולא עשיתי כל רע לאיש. המדריך שעובד במרכולית שלנו צעק עליי בלי סיבה בזמן שמכר לי. מה לעזאזל ההתנהגות הזאת, מה כולם רוצים ממני? מה עשיתי?

תודה רבה. עכשיו העו"ס החדשה שלי סידרה לי חונך חדש שיהיה אתי בחוגים ויעזור לי ללמוד יותר להבין מצבים חברתיים ולא להתפרץ בתגובה למקרים מרגיזים.

כמה משפטים בשפה חדשה שלי גגה:

אני אוהב אותך = GI JAN KU
מה שלומך = HAM JUN LE GU
בסדר, תודה = ANAKI, INOKON
בוקר טוב = MULOL JUN

מה את עושה בחיים ומה את אוהבת לעשות בזמן הפנוי? אני סטודנט למדעי הרוח והחברה ובזמני הפנוי כותב שירים וממציא שפות.

אני חושב שהסיבה העיקרית שמציקים לי היא שאני עושה מבטים מאיימים וקולות לא נעימים עם הפה. אולי אם אצליח להפסיק לעשות מבטים מאיימים, קולות ונשיפות על אנשים, יפסיקו לאיים עליי ולהכות אותי בכפר. הכפר בעייתי וקשה.

שלום לך איש יקר ומיוחד!
קראתי את הודעתך וחייבת לציין שההודעה שלך גרמה לי ל"קווץ" בלב.. ותכף אסביר מדוע.
קודם כל, אני חייבת לציין כי כאשר אנשים מגיבים בצורה שאינה הולמת- זה מעיד על כך שיש אצלם בעיה- והיא שלהם לחלוטין ולא שלך. הם בחרו ל"הוציא" אותה עליך- כי זה משהו שמפריע להם בעצמם. שנית, ההודעה שלך גרמה לי לתחושת "קווץ" בלב מאחר והעובדה כי אותם האנשים שהרגישו בנוח לומר לך את הדברים הללו ואף לאיים עליך, אלו אנשים שלא רואים אף אחד מלבד את עצמם.
אל תיקח ללב סיטואציות כאלה בבקשה ממך. תחשוב שכל דבר שאדם עושה שאינו הולם- זה כי הבעיה נמצאת אצלו! תעמוד זקוף כנגד אותם האנשים ואל תתן להם לרמוס אותך, היה בטוח במי שאתה- כי אתה הכי טוב בעולם!

תודה. אמרו לי להתעלם ולהתרחק, אבל מצד שני לפעמים אני חושב שהיה מוטב לענות כדי להשתיק את האנשים כי גם כשהתעלמתי המשיכו להציק ואף תקפו לפעמים.

עכשיו אכתוב בשפת גגה "אני הכי טוב בעולם":

GI LOM JUN BED LUM

אני באמת מנסה כל הזמן להשתפר ולהתקדם מוסרית ורוחנית, ואני חושב שאני נאלץ לנהל מעין מלחמה עם העולם. העולם חומרני ופשטני ומנסה לכפות עליי את חומרנותו, ואני רוחני מאוד.

למעלה