אני רוצה להיות צמחוני אבל לא יודע

worrywort

New member
אני רוצה להיות צמחוני אבל לא יודע

מה אני אוכל במקום בשר.. אני מאוד רזה ויש לי נטייה להרזייה ואני חושש שאם אני אתחיל להיות צמחוני אני ארזה עוד יותר ואז אני אמות
(אני מאוד מאוד מאוד מאוד רזה). מה אוכלים הצמחונים מביניכם שנראים לא-רזים ? וכמה מזה אתם אוכלים? בתודה, וורי.

הטוב ביותר להתחיל ביעוץ אישי אצל מומחה

אפשר רופא צמחוני, או יועץ תזונתי. הנטיה לרזות או להשמין קשורה בגורמים רבים אחרים שיש לבדוק אותם. יש צמחונים שמנים שאינם מצליחים לרזות. אני במקרה רזה בתחום הנורמה. החשוב ביותר שתהיה בריא. בעקרון: תזונה המכילה שליש דגנים מלאים. שליש קטניות. שליש ירקות בצבעים שונים בעקר: ירוק וכתום. אגוזים. או גרעינים שונים, בצורות הגשה שונות. כל אלו בארוחת צהריים . בבוקר, אפשר פירות חיים ויבשים. . דגנים. שקדים.

d a p h n a

New member
וכדאי להוסיף....

מאחר והוא שאל על צמחונות ולא על טבעונות, שלמי שצמחוני אפשר ויש האומרים שרצוי להוסיף לתזונה מוצרי חלב וביצים.

lightflake

New member
יש לא מעט מזונות משמינים

קודם כל כל מאכלי הבצקיים למיניהם, לחמים, פיתות, פסטות, פתיתים.. והיותר משמינים כמו בורקסים, ג'חנון, מלאווח, (רק שים לב שאתה קונה מוצרים ללא שומן טראנס ובכלל לא מומלץ להגזים במוצרים היותר שמנים). מלבד הנ"ל טחינה, חומוס זיתים ושמן זית אלו מאכלים נהדרים ובריאים (ומשמינים) וכמובן כל האגוזים, הגרעינים והזרעים, אלו בד"כ עתירי שומן וטעימים מאוד (מבחינה בריאותית עדיפים אלו הלא-קלויים או קלויים מעט) אני טבעוני ואין לי שום בעיה להשמין.. אם כבר הבעיה היא להרזות.. אני ממש לא ממליץ לך להוסיף לתפריט ביצים וחלב מסיבות שונות. מאיזו סיבה אתה רוצה להיות צמחוני? בכל אופן, בד"כ בעיית הרזון (מלבד כמובן אנורקסים או ילדים באיזורים מוכי רעב) לא קשורה למזון אלא לבעיות אחרות.

קודם כל...

כל הכבוד על המחשבה
בדבר הצמחונות. דבר שני, אני יכולה להגיש לך מניסיון אישי שלי עם עצמי ועם עוד כמה א-נשים שהן צמחו-טבעוניות, שהצמחוטבעונות רק הוסיה להן קלוריות. יש הרבה מאוד דברים מזינים ומשמינים מהצומח, כך שאתה באמת לא צריך לדאוג בנושא הזה. תמיד אתה יכול לפנות לעזרה. יש הרבה תזונאיות שתומכות בצמחונות ויכלו לעזור לך. מקווה שעזרתי, כי באמת אין לך ממה להיות מודאג

למעלה