אני רוצה להכין חצי כדור חלול משוקולד

CallMeCavanaugh

New member
העיקרון של יצירת שוקולדים חלולים

ממיסים את השוקולד, נותנים לו להתקרר עד שהוא סמיך למדי, או אפילו סמיך מאוד, יוצקים לתוך תבנית בצורה הרצויה, מחכים מעט ומרוקנים. נשארת שכבה דקה של שוקולד שלה נותנים להתקשות, ואז מחלצים מתוך התבנית.

אם רוצים שהשוקולד יהיה מבריק, צריך לטמפרר אותו, אחרת יתקבל שוקולד שנראה כאילו יש עליו מין אבקה לבנה.

revavonet

New member
את רוצה להכין אותו ריק או רוצה למלא אותו?

אם את רוצה שיהיה ריק וסגור זה פשוט.
יוצקים לתבנית ומרוקנים (הכנה רגילה לפרלין), ואז יש 2 שיטות.
1. השקף ההפוך- מורחים שוקולד על שקף, מניחים את השקף על התבנית, עוברים עם שפכטל, וזהו (אם באמת תרצי אפנה אותך להסבר המדוייק.
2. מכינים תבנית , מורחים שוקולד על שקף וקורצים ממנו עיגולים בגודל המתאים לסגירה, ומדביקים אותם עם שוקולד מומס.
בהצלחה

התכנון הוא להניח את הכדור

על עוגה מלבנית ולמלא אותו בעדשים וגומי
אבל הוא רק יהיה מונח כמו מכסה...
אני והרעיונות שלי

revavonet

New member
אז לא הבנתי מה הבעיה.

יש לך בתנית לשוקולד?
את יודעת לטמפרר שוקולד?
במה את צריכה עזרה?

CallMeCavanaugh

New member
טימפרור

השוקולד הוא תערובת של כמה חומרים שונים שלכל אחד טמפרטורת קרישה אחרת, לכן אם משאירים אותו לעמוד אחרי שממיסים אותו חלק מתקשה בשלב מסויים וחלק בשלב אחר, והתוצאה היא שוקולד לא יפה, עם משהו שנראה כמו אבקה עליו - זה השומן שבקקאו.
הפתרון הוא לשים את השוקולד על משטח שיאיץ את הקירור שלו, ולערבב אותו כל הזמן בעזרת שפכטל או פלטה (או גם וגם, או שני שפכטלים), כדי להשיג קירור אחיד, תוך הקפדה על כך שחלק מהמשטח תמיד יהיה חשוף לאוויר כדי לאפשר לחום לברוח ממנו, מכיוון שבזמן שהמשטח מקרר את השוקולד, השוקולד מחמם את המשטח. מפסיקים כשהשוקולד עדיין מעט חמים אבל כבר סמיך למדי, כדי שעדיין אפשר יהיה למזוג אותו לתבניות או לטבול בו טראפלס.

revavonet

New member
איפה את גרה?

אם בירושלים אני מזמינה אותך לבוא אלי ואני אעשה לך סדר בבלאגן...

באר שבע

אם ההזמנה כוללת לינה אני באה
אוהבת את ירושלים

עכשיו אני נכנסת למטבח לנסות אני אדווח

revavonet

New member
מוזמנת.

אחי מבאר שבע, אבל גם אני מגיעה לשם רק בסופי שבוע ועם כל הכנופיה.
אבל את בהחלט מוזמנת לבוא.

למעלה