אני רוצה להכין כתבה בנושא אבולוציה

p_nurit

New member
אני רוצה להכין כתבה בנושא אבולוציה

ויש לי שאלה מה נראה לכם השלב העתידי באבולוציית האדם? מעין סייבורג?

Caligola

New member
אני מפנה אותך לבלוג של supermind

הוא כתב פוסט די מזמן בנושא, אולי הרעיון שהוא מעלה שם נשמע מעט דמיוני אבל יתכן ובעתיד הרחוק הדברים יהיו אפשריים.

Levos

New member
זו אינה אבולוציה

אם האבולוציה של בני אדם תימשך כפי שהיא כיום אפשר לצפות לעליה בבערות ואדיקות דתית(במידה ויש לתכונות האלו בסיס גנטי חלקי לפחות).

s u p e r mind

New member
לעת עתה נדמה כי בני האדם השתלטו

על הברירה הטבעית. בסיוע הרפואה המודרנית, אנשים כבר לא צריכים להסתמך על כך שרק המצליחים והמתאימים יותר ישרדו. שיתוף הפעולה ההדוק בחברה האנושית, מסייע אף הוא להחלשת הברירה הטבעית - ולמניעתו של שינוי ניכר שישפיע על כלל האנושות. לא סביר ששינויים באותו קנה מידה של השינויים שחלו לפני מיליון שנה (אצל ההומו-ארקטוס למשל), יתרחשו גם כיום. בני האדם של היום פשוט רבים מדי, מאוחדים מדי ויצירתיים מדי. הם יותר מדי שולטים בתהליכים הטבעיים של עצמם ושל סביבתם - מכדי ששינוי מהותי כלשהו ישתלשל בהצלחה לקוד הגנטי הרחב, או אפילו בקבוצות קטנות ומבודדות. שינוי מודרני, כמו עמידות כוללת של שבט מסוים למחלת האנמיה החרמשית - עדיין אפשרי (ואכן קרה) בימינו אנו. אך מה לעשות, אפילו את אותם שבטים המודרניזציה משיגה - כך שלא סביר שקבוצה כלשהי תפתח שינויים משמעותיים שיבדילו אותם משאר האנושות. בין האפשרויות הסבירות לחידוש השפעת הברירה הטבעית - עומד הטבע האנושי עצמו. אם בני האדם לא ימצאו פתרונות הולמים לבעיית האוכלוסייה העולמית, ולבעיית המשאבים - קיים סיכוי שהם יגרמו לאסונות כבדים בקרב עצמם, יכחידו חלק מהאוכלוסייה ויחזירו את ההתפתחות התרבותית-טכנולוגית, מאות ואולי אלפי שנים אחורה. במקרה כזה, האבולוציה יכולה לשוב ולתפוס את מקומה, בתא הנהג. ואם לא, אז אנשים יתפתחו באופן מלאכותי, יתפצלו ברחבי החלל, ויקדמו אבולוציה מזן אחר.

למעלה