../images/Emo140.gif מתכון: פלפלים ממולאים
החומרים 4 פלפלים ירוקים 4 פלפלים אדומים למלית 1 כוס אורז 2 בצלים קצוצים 2 גזרים מגוררים 1 גבעול סלרי 4 עגבניות בשלות קצוצות ½ כוס מים מעט שמן מלח פלפל שחור טחון שמיר קצוץ לרוטב 2 כפות רסק עגבניות 1 כוס מים שמן קמצוץ סוכר אופן ההכנה רוחצים את הפלפלים ומסירים את הראשים. מנקזים. משחימים את הבצל במעט שמן. מוסיפים לבצל את הגזר המגורר ואת גבעול הסלרי ומבשלים במשך דקות אחדות. מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל עד שהוא נעשה שקוף. מכבים את האש. מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל, השמיר הקצוץ ו- ½ כוס מים לערך. מערבבים. ממלאים את הפלפלים במלית האורז, תוך השארת מקום כדי שהאורז יוכל לתפוח. בסיר חסין אש נותנים 1 כוס מים, השמן, קמצוץ סוכר, ממיסים את רסק העגבניות. מבשלים במשך 2-3 דקות. מכניסים את הפלפלים הממולאים לתוך הסיר, כשהם צפופים. מבשלים על אש קטנה במשך ½ שעה. מגלים ומסיימים את הבישול בתנור בחום בינוני ½ שעה לערך. מגישים חם או קר.