אני רוצה להכין מחר ממולאים לקטנה

קישלורן

New member
אני רוצה להכין מחר ממולאים לקטנה

יש לי בשר בקר + בשר עוף טחון. חוץ מזה אני אשים בתערובת אורז, פטרוזיליה, פלפל שחור ובתוך רוטב עגבניות. אני צריכה ללכת למכולת ונראה לי שחסר משהו - מי יכול לעזור ?
 
../images/Emo140.gif מתכון: פלפלים ממולאים

החומרים 4 פלפלים ירוקים 4 פלפלים אדומים למלית 1 כוס אורז 2 בצלים קצוצים 2 גזרים מגוררים 1 גבעול סלרי 4 עגבניות בשלות קצוצות ½ כוס מים מעט שמן מלח פלפל שחור טחון שמיר קצוץ לרוטב 2 כפות רסק עגבניות 1 כוס מים שמן קמצוץ סוכר אופן ההכנה רוחצים את הפלפלים ומסירים את הראשים. מנקזים. משחימים את הבצל במעט שמן. מוסיפים לבצל את הגזר המגורר ואת גבעול הסלרי ומבשלים במשך דקות אחדות. מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל עד שהוא נעשה שקוף. מכבים את האש. מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל, השמיר הקצוץ ו- ½ כוס מים לערך. מערבבים. ממלאים את הפלפלים במלית האורז, תוך השארת מקום כדי שהאורז יוכל לתפוח. בסיר חסין אש נותנים 1 כוס מים, השמן, קמצוץ סוכר, ממיסים את רסק העגבניות. מבשלים במשך 2-3 דקות. מכניסים את הפלפלים הממולאים לתוך הסיר, כשהם צפופים. מבשלים על אש קטנה במשך ½ שעה. מגלים ומסיימים את הבישול בתנור בחום בינוני ½ שעה לערך. מגישים חם או קר.
 

קישלורן

New member
תודה !

אני אעזר בזה מחר. כבר חזרתי מהמכולת אז לצערי אוותר על הסלרי - למרות שהוא מוסיף המון - אני יודעת . . .
 
תעשי כמוני, אצלי באדנית שתלתי

ראש סלרי (לכסות את כל הראש באדמה) ותמיד יש לי עלי סלרי טריים.
 
כן, לחתוך קצת מעל השורש את העלים

ולשתול את כולו באדמה של האדנית ,לבחור את הראשים הכי גדולים. לי יש 3 ראשים באדנית קטנה. חשוב לדאוג להשקיה, פשוט שמים אצבע באדמה לבדוק את הלחות.
 
למעלה