אני רוצה להעסיק עוזרת בית אבל היא לא רוצה

arn1956

Member
למסור את פרטיה לבטוח הלאומי.

האם אני חייב לשלם עבורה בטוח לאומי?

האם אני יכול לשלם עבורה אבל למלא רק את שמה הפרטי (כלומר בלי פרטים מזהים)?

איזה נזק יכול להגרם לי אם לא שילמתי עבורה לבטוח לאומי או ששלמתי הכל אבל לא מלאתי עבורה פרטים מזהים (רשמתי רק את שמה הפרטי)?

לגבי כל אחד משני המקרים האלו:

איזה נזק יכול להגרם לי? מה יקרה אם תקרה לה תאונה בעבודה? מהו הנזק הכספי המקסימלי שיכול להגרם לי?

אני חושב שהיא לא רוצה לעשות את זה כי מצבה הכלכלי קשה והיא מקבלת סיוע מבטוח לאומי. האם יש דרך אחרת לסייע לה?

אורנה01

Active member
מנהל
למסור את פרטיה לבטוח הלאומי.

האם אני חייב לשלם עבורה בטוח לאומי?

האם אני יכול לשלם עבורה אבל למלא רק את שמה הפרטי (כלומר בלי פרטים מזהים)?

איזה נזק יכול להגרם לי אם לא שילמתי עבורה לבטוח לאומי או ששלמתי הכל אבל לא מלאתי עבורה פרטים מזהים (רשמתי רק את שמה הפרטי)?

לגבי כל אחד משני המקרים האלו:

איזה נזק יכול להגרם לי? מה יקרה אם תקרה לה תאונה בעבודה? מהו הנזק הכספי המקסימלי שיכול להגרם לי?

אני חושב שהיא לא רוצה לעשות את זה כי מצבה הכלכלי קשה והיא מקבלת סיוע מבטוח לאומי. האם יש דרך אחרת לסייע לה?
שלום לך,
אין להעסיק עובדת ללא תשלומי ביטוח לאומי, שכן תאונה בדרך לעבודה וחזרה ממנה, היא תתבע את ביטוח לאומי וביטוח לאומי יתבע אותך על התשלומים ששולמו לה.
יתכן והיא מקבלת הבטחת הכנסה ולא מצהירה על כך לביטוח לאומי.
בפירוש לא להעסיק עובדת, שלא מסכימה למסור את פרטיה.
לעבור על המידע בקישור המצורף ולשמור על זכויותיה וזכויותיך:
בברכה.

arn1956

Member
מהו הנזק המכסימלי שיכול להגרם במדה ולא אשלם לבטוח לאומי ותקרה לה תאונה? עשרות אלפי ש"ח? מאות אלפי ש"ח? מיליוני ש"ח?

יתכן שהיא באמת מקבלת הבטחה הכנסה אבל נראה לי שמצבה הכלכלי הוא לא טוב כי הבטחת הכנסה זהו סכום זעום שלא מספיק.
אני אומר את כל הדברים האלו לא מתוך ידיעה ודאית אלא מתוך תחושה. כך זה נראה לי.

אורנה01

Active member
מנהל
מהו הנזק המכסימלי שיכול להגרם במדה ולא אשלם לבטוח לאומי ותקרה לה תאונה? עשרות אלפי ש"ח? מאות אלפי ש"ח? מיליוני ש"ח?

יתכן שהיא באמת מקבלת הבטחה הכנסה אבל נראה לי שמצבה הכלכלי הוא לא טוב כי הבטחת הכנסה זהו סכום זעום שלא מספיק.
אני אומר את כל הדברים האלו לא מתוך ידיעה ודאית אלא מתוך תחושה. כך זה נראה לי.
שלום לך,
אין להעסיק עובדת במשק בית ללא כיסוי ביטוחי כמו כן, אתה אמור להפריש לה לפנסיה חובה.
אם חלילה היא תפגע בדרך לעבודה או בעבודה וגם בחזרה מהעבודה,
ביטוח לאומי ישלם עבור 90 ימים 75% מהשכר ברוטו שלה ויגבה אותם ממך.
אם יקבעו אחוזי נכות לפי אחוז הנכות, לאורך תקופה.
אם יקבעו אחוזי נכות הפחותים מ-19% היא תקבל מענק ח"פ של 43 קצבאות. תעשה חישוב לבד. אם יקבעו 19% משכר X יחשבו 75% מהשכר ויכפילו את 19% מהתוצאה כפול 43 קצבאות.
בקיצור, לא להעסיק עובדת, שלא נותנת את פרטיה כדי לשלם עבורה דמי ביטוח לאומי.
בברכה.

arn1956

Member
האם הפיצוי של 43 קיצבאות זה רק על השכר שהיא מקבלת אצלי או גם על השכר שהיא מקבלת אצל מעסיקים אחרים?
אצלי היא אמורה לעבוד רק 3 שעות בשבוע. שכרה הוא בערך 900 ש"ח לחודש (13 שעות עבודה בחודש). אבל כנראה היא עובדת גם אצל אחרים ויתכן ושכרה גבוה פי 10.
מה קורה אם יש תאונה שגורמת לנכות של 60% או יותר?
האם הפיצויים יכולים להגיע למליוני ש"ח?

קלייטון.ש

Well-known member
האם הפיצוי של 43 קיצבאות זה רק על השכר שהיא מקבלת אצלי או גם על השכר שהיא מקבלת אצל מעסיקים אחרים?
אצלי היא אמורה לעבוד רק 3 שעות בשבוע. שכרה הוא בערך 900 ש"ח לחודש (13 שעות עבודה בחודש). אבל כנראה היא עובדת גם אצל אחרים ויתכן ושכרה גבוה פי 10.
אתה יכול ללמוד את הנושא בקישורים הבאים.
בעיקרון ביטוח לאומי כותבים שם: "כמו כן אם קרה לעובד מקרה המזכה אותו בקצבה, ובזמן המקרה המעסיק לא הסדיר את רישומו כחוק או לא שילם דמי ביטוח במועד, רשאי הביטוח הלאומי לדרוש מהמעסיק את השווי הכספי של הקצבאות ששולמו לעובד בשל אותו מקרה, נוסף על דמי הביטוח."
כלומר הם אומרים שהם ידרשו ממך את הקצבאות שהם שילמו בסה"כ.
הם משלמים לפי ההכנסה הכוללת של העובד.

אורנה01

Active member
מנהל
תלוי. האם היא מדווחת על עבודתה במקומות אחרים.
היא אמורה למסור על כל מקומות העבודה בהם היא עובדת וזה מתחלק לפי היחס של שכר ושעות עבודה. זה מתיחס ל-43 קצבאות.
במקרה של נכות גבוהה יותר, מחשבים מהשכר שלה ברוטו 75% ומחשבים 60% מהתוצאה ומשלמים קצבה חודשית.
לגבי הפיצויים, כל מעסיק משלם עבורה 8.33% + 5% תגמולים וממנה מנכים עוד 5% תגמולי עובד.
ראה מידע בקישור המצורף:
בברכה.

אורנה01

Active member
מנהל
43 קצבאות מחולק גם אצל המעסיקים הנוספים, אם לא משלמים עבורה דמי ביטוח לאומי.
אתה תחוייב רק בחלקך לפי המשרה ושות עבודה ושכר.
בברכה.

למעלה