אני רוצה להתחיל... אבל מאיפה???

brp011

New member
משמעות.

ללמוד ולהעמיק את הידע בשאלות החיים. אני לא בטוח שדווקא זן זה מה שיתאים לי אבל ניראה לי שהבודהיזם ידבר אלי ולדוגמא ספר שקראתי ומאוד דיבר אלי הוא "הנזיר שמכר את הפררי שלו". תודה.

darmha

New member
אדם יקר../images/Emo39.gif

משפט מפורסם אומר: מי שמחפש ידע מוסיף דבר אחד כל יום מי שמחפש משמעות מאבד דבר אחד כל יום. לדעת לאבד אומר לדעת לקבל. זן אומר שאת המשמעות אדם חושף דרך מדיטציה. זוהי דרך שבה אדם לומד בהתבוננות או ההקשבה. זוהי הדרך שמעבר לימילים או הגדרות. דרך זו מתאימה למי שהתעוררה אצלו השאלה לגבי משמעות הדברים ורוצה להבינם בעצמו ולא דרך רעיונות של אחרים. אלא למצוא את הדרך האמיתית המקורית שלו. האם דברים אלו מהדהדים אצלך? אם כן, דרך הזן מתאימה לך. אם לא, לא נורא יש עוד דרכים רבות אחרות. מה אתה אומר?? איתך בדרך יובל

brp011

New member
מורה דרך

תודה רבה על התגובה. הדברים אכן מדברים אלי, אך הבעיה שלנו היום לדעתי, היא שאין לנו מורי דרך להובילנו. צריך ללמוד על מנת להתקדם, אני חושב שמיציתי את ההתקדמות בזכות עצמי (שאינה מבוטלת כלל ואפילו רבה מאוד לעניות דעתי) ולכן אני מחפש את הדרך שתדבר אלי וכן את המורה שיוביל אותי להמשך הדרך. איני יודע אם זן זו הדרך שתתאים לי, אך צריך להתחיל מאיפה שהוא, ואני בחרתי להתחיל כאן.

darmha

New member
אדם יקר../images/Emo39.gif

אתה אומר "אנחנו" מי זה "אנחנו"? כדי ללמוד צריך להקשיב. כשאתה המורה של עצמך - זה אפשרי אבל גם קשה, וההתקדמות יכולה להרגיש תקועה.. תקוע זה נפלא! זה חלק מתהליך הלמידה. זה אומר שאתה מתקדם. תקוע, מתוסכל, מצליח, מתקדם נסוג אלה ועוד מהווים חלק מהתהליך המרגש הזה שנקרא ללמוד. סיפור ידוע מספר על תלמיד שבא למורה ואמר: מתי תתחיל ללמד אותי? ענה לו המורה מתי תתחיל ללמוד? אז מיהו מורה טוב? שאלה גדולה שדנו בה רבות. לא אנסה לסכם את התשובות ברגע זה אלא לתת מספר טיפים שבאמצעותם תוכל לברור לך בעצמך: למורה טוב יש מורה. מורה טוב הוא לא מורה. מורה טוב יודע ללמוד ומשתף אותך בחוויה. כתף אל כתף לומדים ביחד, זוהי הוראה HI CLASS. מורה טוב מקיים את הלימודים, מלמד מתוך הלימודים ולא על הלימודים. מורה דרך טוב מסיר אי בהירות ולא מעמיס עליך תורה כלשהי. מורה טוב לא מחלק לך מהפירות של ההבנה שלו כדי שתטעם ותרצה עוד אלא מלמד אותך כיצד לגדל את העץ שלך. בנוגע לדרך הזן: אין ברירה יקירי, תצטרך לצאת מהמחשב, לבוא למרכז, ללמוד כיצד לשבת מדיטציה בצורה נכונה. ואז תוכל לקחת את זה איתך לכל מקום, בכל מצב. מה אתה אומר? איתך בדרך יובל

brp011

New member
ברצון....

היכן נמצא המרכז? (טלפון וכתובת) תודה

emptyhead

New member
כתובת המרכז

הזנדו נמצא ברחוב אלנבי 64 בקומת גג מול רחוב ברנר. הכניסה ליד חנות פלאפל. אתה מוזמן להגיע למפגש התנסות. טלפון לתיאום: 5107356 - 03

למעלה