אני רוצה להתחיל בעניין הזה.

איכסה

New member
אני רוצה להתחיל בעניין הזה.

לא ראיתי אפילו פרק אחד, לא קראתי חצי ספר - אבל אני רוצה להבין למה כולם כ"כ מתלהבים. ממה להתחיל?

נורא פשוט

להתחיל לראות. יש כמה סדרות מקבילות ואין ממש קשר בינהן (חוץ מזה שהן מתרחשות בערך באותו עולם). כדאי להתחיל עם אנטרפרייז שמשודרת בימי ה´ בערוץ 10, הן מפני שזו הסידרה החדשה ביותר והן מפני שהיא אמורה להציג את העידן שקודם לסדרות האחרות (אבל זה לא ממש חשוב, מפני שכאמור, אין כמעט המשכיות בין הסדרות). הסידרה נמצאת לקראת סוף העונה הראשונה כרגע. כדאי גם לראות את הדור הבא שמשודר ב ערוץ סטאר פלאס. יש קונצנזוס (כמעט) שהיא הסידרה הטובה ביותר מבין 5 הסדרות. כרגע נמצאים כמדומני בסוף עונה 6 (מתוך 7 עונות). זה לא מפריע לראות מהאמצע מפני שאין המשכיות בין הפרקים למעט דברים שוליים ונדירים. לא כדאי להכנס עכשיו לחלל עמוק 9 שנמצאת באמצע/סוף עונה 6 מתוך 7. שם דוקא יש המשכיות בין הפרקים. אפשר לראות, אבל הרבה יותר קשה להכנס לעלילה. אחרי שתיראי פרק אחד, ויהיו לך שאלות כמו "למה ההוא עם המצח המקומט כזה עצבני" או "מה בעצם הם עושים שם?" תחזרי לכאן ותשאלי. בצ´יק צ´ק את נכנסת לעניינים. רק אזהרה. המסע שאת עומדת לעשות הוא כרטיס לכיוון אחד. אחרי שהתחלת אין אפשרות להפסיק או לחזור. לעולם לא תשובי להיות אותו אדם.

איכסה

New member
אני בן

נשמע מעניין, אני אנסה את.. אנטרפרייז הזאת... תודה בכל זאת. מתן

Bajoran Preist

New member
רק הסתייגות אחת...

אני לא יודע מה בקשר לקונצנזוס על זה ש"הדור הבא" הכי טובה, אני דווקא חסיד של חלל עמוק תשע. תשמע, באמת יהיה לך קתצ קשה להבין את העלילה, משום שהיא באמת מורכבת וזה כבר אמצע העונה השישית בערוץ שתיים בשידורים החוזרים. אבל לפי דעתי זאת הסדרה הטובה באמת. יש לי חבר שגם לא היה לו מושג לגבי "סטאר-טרק" והכנסתי אותו לזה דרך שתי העונות האחרונות של חלל עמוק תשע. כמובן שהסברתילו הרבה דברים, ואז הא התחיל לעקוב קבוע אחרי הדור הבא, ראינו בוידאו כמה סרטים, אחרי זה התחיל וויאג´ר בלווין, ואחרי זה אנטרפרייז... והיום הוא כמעט-טרקי(הדבר היחיד שמונע ממנו לקרוא לעצמו כך היא העובדה שהוא אוהד שרוף של באפי קוטלת הערפדים, שגם אותה אני אוהב אגב). כל מקרה, מה שבטוח הוא שהפסדת ה-ר-ב-ה!!! אבל אני ממליץ לך לנסות לראות גם ח"ע9 וגם וויאג´ר ב-yes אם יש לך. אנטרפרייז גם היא נחמדה, אבל קשה להבין ממנה לבד על כל העולם העצום שנקרא StarTrek. אבך תארה גם אותה, כלומר את הפרקים שנשארו עד סוף העונה. אם תאהב, תמשיך לחקור, תוך כמה שנים תהייה כמו מרבית חברי הפורום הזה. אם לא, אף אחד לא מושלם

אילן די

New member
אין שום קונצנזוס

הרוב מסכימים שהדור הבא היא הטובה ביותר (מהסיבה העיקרית שזו הסדרה היחידה שאותה שידרו בארץ בשלמותה) אבל בשום אופן זה לא מה שכולם חושבים. כמי שראה את רוב הפרקים בכל הסדרות - אני עדיין חושב שוויאג´ר היא הטובה יותר, אבל אני בדעת מיעוט כאן.

hirshfe

New member
לא

אבל זה חדש שמזלזלים בקהל אוהבי המד"ב בכלל וסטר טרק בפרט.

dorrn

New member
דווקא כן

בחינוכית 23 היא שודרה בשידור חוזר,מתחילתה עד סופה.

Bajoran Preist

New member
וויאג´ר היא בסדר...

בעיקרון אני חושב שוויאג´ר והדור הבא דומות למדי פרט ל: א. הצוות של וויאג´ר יותר מעניין. ב. בוויאג´ר יש יותר קטעי אקשן על חשבון דיונים מעמיקים. פה זה באמת עניין של טעם. אני מעדיף דיונים מעמיקים, אבל ראו סעיף א´. ג. בוויאג´ר יש סיפור מסגרת על שובה של הספינה הביתה, ועד לאיפה שראיתי בסדרה כעת- כל פעם יש איזה נושא שסביבו מתקבצת קבוצת פרקים- למשל, בפרקים הראשונים היו את הקשיים של התארגנות למסע ממושך. בעונה השנייה הייתה תקופה ארוכה שהתעסקה בקאזון. העונה השלישית הייתה חסרה נושא ובגלל זה היא הייתה פחות מעניינת. העונה הרביעית- 7 והבורג, כאילו, דהה.. ד.בהדור הבא שולבה הפוליטיקה של גזרת אלפא, מה שבלתי אפשרי בוויאג´ר. ממממ... זהו, אני חושב. אין לי מושג מה הקשר לטופיק, פשוט רציתי להגיד את זה.

pelegs

New member
אתה יכול לבוא גם לכנס פאנ.קון שיהיה

בקרוב... אגב, מישהו פה מתכנן להגיע?

Crichton

New member
גם אני בהתחלה לא ידעתי למה כולם

התלהבו. אבל ראיתי ב"יס" פעם אחת פרק של וייג´ר ודי עניין אותי. תראה פרק אחד של מסע בין כוכבים ותראה אם אתה אוהב את זה.

G.O.D

New member
מסע בין כוכבים...

מה כ"כ מענין? הסדרה טומנת בתוכה שלשה דברים מרכזיים שחשוב שיהיו בסדרה למען תיהיה מצליחה ופופולרית. 1) היא נותנת לך סיטואציות מהחיים 2) היא משלבת בתוכה הומור ייחודי 3) היא מאפשרת לך להרגיש חכם אם מישהו תוהה למה וכיצד, אני אסביר: 1) הסיטואציות החברתיות, הבגידות, המריבות, האהבות השינאות והצחוקים והדחקות. 2) אין צורך להרחיב לגבי זה... 3) הרבה פרקים נותנים לך את ההרגשה איך שהכל מתקשר להכל ואז אתה מרגיש חכם
כאילו גיליתה את אמריקה. נ.ב בהזדמנות זו אני רוצה לספר לכם שקיבלתי את הציון האחרון שלי וכל שנותר לי זה הפרוייקט סיום, ואז אני בדרך הניכספת לקבלת התואר הניכסף "מהנדס מחשבים, תוכנה ומערכות תקשורת" נ.ב 2 למישהו יש במקרה את המשחק DS9 הQuest? שכחתי את שמו, אבל זה היה משחק על שני דיסקים באנימציה נחמדה. אני מחפש אותו כבר שנים...

למעלה