אני רוצה להתחיל לקרוא את ספרי נרניה! עזרה

ndnd123

New member
אני רוצה להתחיל לקרוא את ספרי נרניה! עזרה

בזמן האחרון החלטתי שאני רוצה להתחיל לקרוא את שבעת ספרי נרניה בתור חובב ספרי פנטזיה
קודם כל יש לי כמה שאלות:

א. איך הספרים כתובים? בשפה גבוהה, רגילה? כי האמת יש לי בעיה עם שפה מאוד גובהה (כמו של טולקין עם שר הטבעות) יש מצב ואתם נותנים קטע מהספרים שלא מכיל ספויילרים? (של כמה שורות), אז יש בעיה עם השפה או אין?

ב. אני לא יודע איך להתחיל לקרוא.. לפי הסדר הכרונולוגי או הסדר שהסופר כתב. מצד אחד אני רוצה לשמור על המתח, לדוגמא איך נוצרה בכלל נרניה? אותי מאוד מעניינים כל הדברים האלה. תוכלו להמליץ לי על פי איזה סדר כדאי לי לקרוא?

תודה רבה!

cordilio

New member
מזכרוני....

תראה, הספר הראשון הוא כמובן האריה המכשפה וארון הבגדים.
קודם לו מבחינה כרונולגית פנימית של עולם נרניה הוא אחיינו של הקוסם שיספק את צמאונך ללא ספק. אני התחלתי עם האריה המכשפה... ואח"כ קראתי את אחיינו של הקוסם.
לא יודע אם זה מומלץ, אבל זה לא הפריע לי ליהנות.
אחר כך יש את:
הנסיך כספיאן
המסע בדורך השחר
כס הכסף
הסוס ונערו

אלו לדעתי הולכים לפי סדר כרונולוגי בעולם של נרניה, וגם זה סדר כתיבתם.

לאחר כל אלו מגיע הקרב האחרון. כדאי אולי לחזור ולרפרף באחיינו של הקוסם לפני הקרב האחרון, כי יש דברים שמתייחסים אליהם בשני הספרים האלה ורלוונטיים לקריאה.

wasaby

New member
הספרים נכתבו במקור לילדים

ותורגמו לדעתי בשנות השבעים או השמונים, אז אני לא חושבת שצריכה להיות לך בעיה עם השפה.

cwen

New member
אני בעד הסדר הכרונולוגי

זאת אומרת, להתחיל עם אחיינו של הקוסם.

אבל יתכן שזה רק כי אני קראתי בסדר הזה.

בסך הכל התרגום טוב. לא זכורה לי בעיה מיוחדת עם השפה. היא קצת יותר גבוהה מהמשלב הנהוג היום, אבל לא שייקספיר או משהו כזה.
למה שלא תלך לחנות/ספריה תקח את הראשון ותתחיל לראות מה דעתך על השפה?

HH husa

New member
גם אני קראתי ככה

ואהבתי רק את אחינו של הקוסם.
(ההרג של האריה הפריע מספיק שאפסיק לקרא , אז לא ידעתי על ההקשר הנוצרי)

למעלה