אני רוצה להתלונן קצת!

x פ ר ת

New member
אני רוצה להתלונן קצת!

על תופעה שאני מכירה בעצם מאז שחליתי והיא מתרחשת אך ורק כשאני מנסה להרדם: הכתפיים שלי (ולפעמים גם כפות הידיים וחלקים אחרים בגוף) כאילו "מנתרות" להן בעליזות בלי שביקשתי. אלו תנועות קטנות למדי שספק אם נראות כלפי חוץ וכפי שציינתי, זה קורה רק כשאני שוכבת במיטה, על סף שינה. כך שבמקום להרדם, אני שרועה במיטה כמו איזה איטלקי קטן המושך בהתנצלות בכתפיו לאחר שה"פוליצייה" תפסה אותו מכייס איזה תוריסט. מה זה??? אנ'לא רוצה את זה, תגיד לזה ללכת!!! לא די בכך שאני מאלה שכמעט כל לילה מתעוררים בבעתה כי אני מרגישה שאני נופלת (זה מאז שהייתי קטנה אז אני לא מאשימה את הטרשת) אז עכשיו נדונתי לכתפיים קופצות? זה נשמע לך פייר? הייתי שמחה להסבר מדעי אבל בשפה שגם האספסוף יוכל להבין. תודה וסופ"ש נעים!

m י כ ל

New member
לא נעים לי לקלקל, אבל גם לי יש....

מתנצלת מראש שאני נוטלת, ולו מעט, מתשומת הלב הנדרשת לתלונה המוצדקת ביותר שלך! ואני איתך במאבקך! אצלי קצת כתפיים, קצת זרועות (מעין פרכוסים זעירים שאינם נראים כלפי חוץ - בדקתי) ולפעמים מצטרף שריר השוק, ודווקא של הרגל הבריאה!! שזו ממש שערוריה שלא תעלה על הדעת. וגם אני "נופלת" לתהומות מאז שהייתי קטנה. חשבתי שזה קורה רק לי! מאחר והפרכוסים הזעירים האלה מופיעים לעיתים קרובות, ובעוצמה גדולה יותר כשאני מקבלת התקף, כל פעם שזה קורה מפחידה אותי ש...אופס! הנה בא עוד אחד. תשובה מדר' קרני אכן נדרשת כאן. ואולי יש עוד כמונו??

לאפרת וmיכל

קפיצות שרירי הגפיים או אף של הגפה עצמה שמופיעים עם ההרדמות או ממש לפניה יכולות להופיע בגפה בודדת או בזוג גפיים בסימטריות. כשהן מופיעות בהקשר של ההרדמות אלו הן תופעות נורמליות וקיימות אצל אנשים בריאים. יש שחווים אותם יותר ויש שפחות אך דומני שכל אחד חווה תופעות מעין אלו מידי פעם. התופעה קרויה מיוקלוניה ספינלית והיא קשורה לשינויים הפיזיולוגים שמע' העצבים עוברת עם ההרדמות וכן במעבר לשלבים של חלימת חלומות. אז אל "תחלמו" שזה מבשר התקף של טרשת.

x פ ר ת

New member
תודה על התשובה המהירה! אבל...

מה עם הכתפיים??? בגפיים התופעה אצלי נדירה ומתרחשת בעיקר בכתפיים. ולמה זה התחיל רק אחרי שחליתי?

כתפיים איטלקיות

גם הכתפיים יכולות להכלל בתופעה שציינתי ובלבד שהיא קשורה תמיד להרדמות - מדובר על קפיצות בודדות בכל פעם. האם מדובר בקפיצות שחוזרות על עצמן בצרורות או קפיצה בודדת? באשר לעיתוי - הרי שאין התופעה מבשרת על התקף או קשורה להתקף קיים. לדעתי זו מקריות בלבד ששמת לב לכך אחרי הופעת הטרשת, ובכל אופן הענין שלא מוסבר ע"י הטרשת.

x פ ר ת

New member
אכן, רק בזמן הרדמות

ובקפיצות בודדות... כל כמה דקות. לא בצרורות, ברוך השם
תודה רבה על המידע המרגיע!

צלליתה

New member
מצטרפת

אלא שאצלי זה ליד העין, וזה משגע אותי. התופעה החלה לפני כחודשיים, ורופא העינים אמר שזו תופעה של מתח. אחר כך הגיע ההתקף. במכתב שחרור כתוב absucens paresis, lt. nystagmus. תודה לאל שיש גוגל, פענחתי. כתוב גם בכמה מקומות clicks וזה לא מובן לי. טופלתי בסטרואידים ולאחר זמן שוב חזרה התופעה של העין הקופצנית. (לא בהרדמות). הרופא שמטפל בטנ אומר שזה לא קשור בכלל ושזו תופעה של מתח. אני סומכת עליו במיליון אחוז, יחד עם זאת, מכיון שהקפיצות הראשונות גררו התקף, הקפיצות החדשות מאוד מפחידות. כולנו יודעים על הקשר בין גוף לנפש. אני מאוד משתדלת ומשקיעה הרבה ביוגה ומדיטציה. קשה לי להתעלם מהעין. קשה לי להיות רגועה שהעין קופצת. ביצה ותרנגולת?

קפיצות אחרות

האם מדובר בתנועה רוחשת ומעט המשכית של העפעף או העור שמחתיו? אם זו התופעה הרי שהיא מוכרת בטרשת נפוצה.

צלליתה

New member
אולי הצלחת לתאר במילים את התופעה

לרופא שלי הראתי עם היד, פה, במקום הזה. אם זו תופעה של טרשת נפוצה, האם זה קשור להתקף שהיה? או שזו תופעה קבועה? בזמן שקבלתי סטרואידים לוריד זה באמת לא הפריע לי, התופעה חזרה רק לקראת סוף הסטרואידים בכדורים. יש לזה טיפול?

זה נקרא מיוקימיה

זו תופעה שלעיתים נותרת לאורך זמן ויכולה לחלוף. הופעה מחודשת שלה לאחר שנעלמה לא מעידה על התקף חדש. טיפול הוא אופציה שדרך כלל לא ממומשת היות שמידת ההשלכה התפקודית של תופעה זו שואפת לאפס, כך שלא מומלץ להוסיף תרופות נוספות. אם העניין בכל זאת מציץ מאד אפשר לנסות מספר תכשירים כדי להקל.

x פ ר ת

New member
מה שמזכיר לי!!! דר' קרני...

עוד שאלה, בבקשה. תופעה נוספת שהיתה מתרחשת כשהייתי מנסה להרדם והחלה מיד לאחר האבחון: הייתי מתעוררת בקפיצה, כל כמה דקות בגלל תחושה של השתנקות/חנק + סחרחורת חזקה. זה היה נמשך ממש שבריר שניה אבל היה מעיר אותי שוב ושוב כמה וכמה פעמים בכל פעם שהייתי מנסה להרדם. זה חלף, תודה לאל. האם אתה מקשר את זה עם הטרשת או שאולי זהו סמפטום של חרדה בגלל האבחון?

למעלה