אני רוצה לחלוק איתכם דעה מקוממת שלי

עוד אחת

New member
אני רוצה לחלוק איתכם דעה מקוממת שלי

זה בקשר לרעיון המרכזי של הנצרות. אני יודעת שאנחנו לא ארץ נוצרית ושהנוצרים המאמינים הם אנשים בודדים בארץ ישראל, אבל עדיין לנצרות היתה השפעה עצומה על אירופה באלפיים השנים האחרונות, ואני רוצה לחלוק איתכם מחשבה מאוד-מאוד גרועה על האנשים שהמציאו את הדת הזאת(כן, אני מאמינה שהדת הזו הומצאה ואני לא רוצה להפוך את זה לנושא לדיון): בואו נצא מנקודת הנחה שזו לא דת נכונה, איך אפשר להמציא דת כל-כך אכזרית? הרעיון המרכזי של הנצרות אומר שאחרי שאדם וחוה אכלו מפרי עץ הדעת הם וכל צאצאיהם נידונו לגיהנום ולאש נצחית וכעבור בערך ארבעת-אלפים שנה אלוהים הוליד בן שמת על הצלב וסבל במקום האנושות. מי שרוצה להיכלל במניין האנשים שישו מת למענם, צריך להיטבל. אם הוא לא נטבל, המוות של ישו לא היה במקומו ואחרי שהוא ימות הוא ילך לגהנום נצחי. וכדי להיגאל (להינצל מגהנום נצחי) הוא לא צריך רק להיטבל ושיהיה כתוב לו בתעודת הזהות ´נוצרי´, אלא גם להאמין בפועל בישו. כל מי שנולד ומת לפני שישו נצלב ולא יכל להיטבל יסבול מאש נצחית לנצח לאחר-מותו, בגלל חטא של בן-אדם אחר (אדם). הנצרות לא מאמינה בגלגול נשמות ולכן החטא של אדם וחוה הוא חטא של בן-אדם אחר, שנזקף לחובתנו, למרות שלא אנחנו עשינו אותו. על-פי הנצרות, כל מי שלא נטבל ולא מאמין בה´ ו-ג-ם בכביכול הבן שלו, ישו, ילך לגהנום לאחר מותו וישרף באש נוראה ויסבול מכאבים איומים-איומים ומזעם ה´ לנצח-נצחים, אפילו לאחר מאה טריליון(אלף מיליארדים) בחזקת מאה טריליון שנים כפול אלף. הוא לעולם-עולם לא יצא. והוא יישלח לשם אפילו אם הוא היה עובר שאמא שלו הפילה והוא לא הספיק להיוולד ולהיטבל לנצרות וכך להיטהר מחטא האדם הראשון (מה שאני עוד לא מבינה זה איך חטא של אדם אחר יכול להיזקף לחובתך?). כל מי שלא נוצרי מ-א-מ-י-ן (גם מי שהוטבל לנצרות אבל בפועל הוא אתאיסט ילך לגהנום), אפילו אם הוא היה טוב וצדיק וסבל למען כל האנשים ולא עשה אף-לא-מעשה רע אחר מאז היום שהוא נולד ועשה דברים נפלאים - יירד לגהנום לנצח-נצחים ויישרף לעד ויסבול מכאבים איומים נוספים ומזעם ה´. אפילו אם הוא מעולם לא שמע על הנצרות. וגם אם הוא היה נוצרי מאמין שנטבל, אם לפני מותו הוא גנב סוכריה מקופסה שהכילה 100 סוכריות ולא הספיק להתוודות - הוא יילך להישרף בגהנום לנצח-נצח-נצחים. גם אם הוא מתחרט חרטה עצומה על כל מעשיו ה´רעים´ לאחר מותו, הוא כבר לא יכול לצאת מהגהנום לאחר שנכנס אליו והוא יאלץ להישרף ולסבול שם לנצח. לכל דבר שאנו מכנים ´חטא´ יש ערך כלשהו. בין אם גדול ובין אם קטן. אין דבר כזה חטא בעל ערך אינסופי. אפילו לחטא של היטלר (אם אמנם נאמין שחטא) אין ערך אינסופי. ומה שאני אומרת, זה שחטא צריך להתאים לעונש. ואם אין דבר כזה חטא שערכו אינסופי, אז איך יכול להיות דבר כזה עונש שנמשך לנצח? אם למשל בן-אדם לא נוצרי חי במשך 80 שנה נגיד, ואז מת, ולאחר מותו (על-פי דעת הנוצרים) מצא את עצמו בגהנום והתחרט על חוסר-אמונתו, אז זה לא הוגן שבגלל 80 שנה של ´חטא´ הוא יסבול במשך מאה טריליון שנה אפילו, ובנצרות הגהנום זה הרי לנצח. שימו לב, אני לא מאמינה בנצרות, ואני יודעת שזו לא הדת הלאומית, אבל יש הרבה אנשים בעולם שמאמינים בה, ואני קוראת המון במנועי חיפוש אמריקאים באינטרנט הרצאות של כמרים שמדברים על גהנום נצחי לכל הלא-מאמינים בדת שלהם. בשנים האחרונות הנצרות תופסת תהודה נרחבת בארצות-הברית. אז זאת השאלה שלי: איך אנשים יכולים להאמין אמונה כזו בדת כל-כך מרושעת ולא הוגנת (עונש נצחי לחטא בעל ערך מוגבל? חוסר סובלנות מחשבתית? אל כה קנאי לשמו?) למה בכלל המציאו את רעיון הגהנום-הנצחי הזה (שבאינטרנט מדברים עליו כל הזמן באתרים שכתבו כמרים באמריקה), ועוד לאנשים נהדרים וטובי-לב שפשוט לא הוטבלו? השאלה שלי היא לא אם הדת הזאת נכונה או לא, אלא איך האדם מסוגל להמציא אל כזה אכזרי? איך בדת יכול להיות מושג כזה של חטא של אנשים אחרים שנזקף לחובתך? ואיך אפשר לשלוח עובר או אדם שמת לפני צליבת ישו לגהנום נצחי ולשרוף אותו ולתת לו לסבול מזעם אלוהים אפילו אם הוא היה אדם ממש נחמד, וכל זה לנצח, גם אחרי טריליון בחזקת טריליון שנה כפול מאה? רק בגלל שהוא לא נטבל או בחר להיות בן-אדם רציונלי ולא להאמין בדבר שאין לו הוכחה? בכל האתרים הנוצרים באינטרנט שאני הולכת אליהם ב-GOOGLE לא נותנים ללא-מאמינים של ישו איזשהו סיכוי להשתחרר מסבל אדיר, נצחי. לא משנה מה האישיות שלהם. וגם אם הם מתחרטים לאחר המוות. גם הקתולים וגם הפרוטסטנטים מאמינים בגהנום נצחי ואש נוראית וגשמית לכל מי שלא מאמין בישו ולא נטבל. אני לא מאמינה בזה, אבל מה שהכי מרגיז אותי זה שהיום, ולא רק בימי-הביניים, יש המון אנשים בארצות נאורות שמאמינים בדבר נורא כזה. הייתי לפחות באלפיים אתרים נוצרים באינטרנט ובכולם אומרים בדיוק אותו דבר - גהנום נצחי לכל מי שלא מאמין בישו. בשנים האחרונות הנצרות הולכת ומתפשטת בארצות-הברית. אבל אני שונאת את הרעיון של הגהנום הנצחי לאנשים רציונלים שבחרו להאמין רק בדברים עם הוכחה, או למי שמאמין בדת אחרת שגם מאמינה בגהנום נצחי, לא חשוב כמה הוא טוב ומוסרי. איך אפשר להאמין באל כזה רשע ועוד לאהוב אותו?

טלה בר

New member
נצרות

אין דת שלא הומצאה - זה אחד מכישרונות האדם, להמציא דברים שלא קיימים בטבע. כיום, עם ההשכלה שרוב האנשים יכולים לרכוש, הם גם יכולים לבחור לעצמם באיזו דת להאמין, או לא להאמין בשום דת. אם הדת הנוצרית לא מוצאת בעיניך, את/ה לא חייב/ת לבחור ולהאמין בה - זה לא כפייה, אפילו לא בארצות נוצריות.

antianara

New member
כמה הערות

כמה הערות כלליות..: אני חולקת על כמה מאמרותיך.. קודם כל דת לא יכולה להיות נכונה או לא נכונה מה זאת אומרת? דת לא אמורה להיות משהו הגיוני בגלל זה זו דת ולא משהו אחר..לגבי למה כל כך הרבה אנשים מאמינים בדת זו היא בגלל שבעת העתיקה, הנצרות הייתה הדת המכזית והשולטת והנצרות לא נתנה חופש בחירה לאנשים...(הכנסייה בעצם "שלטה" בארץ ולא המלך, המלך היה רק שפוט של הכנסייה) מי שרק העז לפנות נגד הכנסייה היו מוציאים אותו להורג. מי שהיה מראה סימנים של חוסר אמונה או פיפוק בתנ"ך היו מענים אותו ומוציאים אותו להורג הכנסייה בעצם כפתה על אנשים להאמין ולכן כל כך הרבה אנשים כיום מאמינים בגלל שהנצרות היא עדיין הדת השולטת בגלל שהרבה מן הצאצאים של המאמינים היו נוצרים וכל הצאצאים קיבלו חינוך נוצרי..והאנשים כיום מתייחסים לאמונה בגיהנום כדבר מובן מאליו כי כך חינכו אותם.. זה לפחות מה שאני חושבת.. תתקנו אותי עם אני טועה..

morning star

New member
לטלה בר ../images/Emo32.gif ../images/Emo63.gif ../images/Emo49.gif

אם אני לא טועה, ראיתי את הספר שאת תרגמת בחנויות... אני לא טועה בבן אדם, נכון? שלך הנווד

idosi

New member
הנצרות הדת הכי לואילית כיום

לא פלא שכל האנשים מצטרפים אלייה גדולתה של הנצרות היא במיסונריות של הדת אנטי כפייתית ! נותנת השכלה לאנשיה החגים הכי מדהימים שיש! במקום לבכות על איזה מצה שתקועה בגרון או איזה יום כיפור מסריח הם מצאו אלטרנטיבות ואטרקציות למשוך אליהם מאמינים וחובקת תפוצה בכל העולם

Justin Angel

New member
מצויין.

ועכשיו אחרי שסיימת לשחק "פנטוממטי מטורף זועם" אולי תנסי לשחק "מישהו שמבין משהו בנצרות"? אפילו אני יודע שלנצרות יש Pergtory (באיות מאוד מוטעה). זה מקום שאליו הולכים אנשים שאינם בעלי חט-דין-מוות. כלומר אם אומנם חטאת, אבל לא בקנה מידה "גדול" אתה הולך לכמה אלפי שנים למרחצות אדים ועינויים ומשם אתה ממשיך לגן-עדן. לאיפה אתה הולך (גן-עדן, גהנום או Pergtory) נקבע ע"י אחד משתיים-עשר השליחים (ואם ממש מתעקשים אני בטוח שאפשר להשיג את השלוש-עשרה השחור - רופוס).

עוד אחת

New member
ל-PERGTORY שולחים רק מוטבלים

שמאמינים בישו שלא היו מושלמים אבל גם לא גרועים לגמרי. מי שלא עבר הטבלה או לא האמין בישו ילך לגהנום נצחי לא חשוב כמה הוא היה טוב במובנים אחרים. גם יהודים.

Justin Angel

New member
איזה מזל שאני פאגאן...

אני אישית מתכנן חופשה ארוכה במיוחד באורך´שנור אחרי שאני אמות, הוויקאנים מתכננים חופשה יחסית קצרה בארצות-הקיץ, ואסטרו מתכננים חופשה נצחית בארץ-העליונה. אני מאחל לכל הנוצרים שישרפו לגהנום - אם ככה מישהו רוצה לבלות את אחרי-המוות שלו, מי אנחנו שנבקר? :)

Dia Leoghann

New member
ג´סטין!!!../images/Emo6.gif../images/Emo24.gif

אני לא יודע אם אתה פה כי ההודעה על הנצרות עיצבנה אותך, או אם אתה פה כי כבר מזמן לא קיללת מישהו, או אם אתה פה בגלל שהתגעגעת אלינו, אבל אני מאוד שמח שחזרת אלינו ואני מקווה שתשאר. וחברה, בואו ננסה להעיר את הפורום הזה איכשהו..... למישהו יש רעיון??? בברכת אור, Dia Leoghann

killerspider

New member
ואיזה מזל

שכולנו אנשים חושבים ושהספק הוא החופש. לא נראה לי שהם באמת התכוונו ללהבות ושדונים אדומים ,ואתה יודע מה? אוליי הם אפילו לא ניסו להפחיד אפ אחד, אוליי זה סתם עוזר להם לנסח הגדרות אישיות של רע וטוב ונותן הגדרה שיבטית יותר מאוחדת או משהו... כל הגיהנום הזה. גיהנום= גיא בן הינום. העמק העמוק באדמה שמקיף את ירושליים שנחשבת משכן השכינה,האיום התמידי של ליפול לחשכה כשאתה הולך על קצה של אור מסנוור מידיי. אבל אני לא מאמינה בגבולות.

bigbadjoe

New member
שלום !

אני כותב כבר כמה זמן בפורום מאגיה. בכל אופן, רציתי להגיד שזו בדיוק הסיבה שאני מתנגד לדתות. העיניין הוא שאני מאמין במשפט: "איש,איש באמונתו ייחיה...". לפי דעתי, הדת הייתה יכולה להיות דבר נפלא, הבעיה היא שהיא טומנת בחובה גם רועץ (ה- ץ´ אמורה להיות שם). הדת נותנת יותר מידי כוח לאדם מסויים. עזבו את זה שדתות גורמות לעוד יותר חילוק ופירוד בין האנשים בעולם ממה שיש כבר אבל היא גם בנויה ממעמדות בתוכה, ותשימו לב שמי (לא כולם) שעומד בראש כל דת, הופך להיות POWER FREAK ! הם מאמינים שאנשים צריכים לעבוד בשבילם כי הם שליחי האל על האדמה. דת, בידי האדם הלא נכון יכולה להיות מאוד מסוכנת ולראיה ניתן להיסתכל על האינקוויזיציה ! (גם אמונה בכלל יכולה להיות מסוכנת כשזו התקבצות סביב אדם אחד - דיוויד כורש לראיה). לפי דעתי (ואתם בהחלט מוזמנים להגיב), אני לא מאמין באל כלשהו שמחכה מעבר לפינה ויעשה לך נו נו נו אם אכלת שרימפס... ואני גם לא מאמין לכל הפסיקות הרבניות לפי התנ"ך (כביכול) ש"אסור לחתוך נייר טואלט בשבת" וכאלו. אני מאמין שהתנ"ך זהו אוסף סיפורים שמטרתם היא לכוון אותך בחיים, הם יכולים לתת מוסר השכל וכל אדם יכול לפרש אותם באלפי פירושים שונים. הם נועדו כדי שתוכל להפוך לאדם טוב יותר אבל אין בצידם עונש. העונש הוא שלא תיהיה אדם טוב וככה יהיו לך חיים פחות טובים. ככה גם לדוגמא חוקי הכשרות, הרי הם בכלל חוקים שנועדו לשמור על הבריאות כי בשר חזיר הוא לא בריא כמו גם לאכול בשר וחלב. אבל תעשה אתה מה שבא לך, כל עוד לא תפגע באף אחד. ואם תשימו לב, רוב ה"חוקים" הם בעצם בין אדם לחברו, כלומר תיהיה אדם טוב יותר כלפי עצמך ויותר חשוב כלפי אחרים ורק אח"כ תתפנה לתפילות. טוב, זוהי משנתי ואני מקווה שהייתי ברור מספיק (יש לי נטייה לברבר) תהנו ותגיבו !

killerspider

New member
יותר מידיי כוח לפרט כבר יש

דת מנסה להגיד לך לאן לנתב אותו- ל"דרך הנכונה" לפי אמונה זו או אחרת. דתות הן בולשיט כי הדרך הנכונה היחידה והאמיתית נמצאת במקום ממנו מגיע גם כל הכח הזה שיש לכל פרט - which is your own little pumping heart.

ShiVeee

New member
ג´סטין . מה שלומך

מי הם האסטרו . איך הולך עם מקשוף? אתם לקראת הסוף? בתודה וכבוד , דורון

זה לא נכון

העמדה של הכנסיה הקאתולית היא שמי שלא הוטבל אך הוא נקי מחטא מגיע ל"לימבו".

L e s t a t

New member
בהקתה עומר! ../images/Emo13.gif

ברוך הבא לפורומים! תודה על המידע (אגב, זה אני "נמר האש השחורה", "Wraith", רק בשם אחר).

נכון, נכון, את צודקת.

אבל, זהו תפיסת עולמם, ובזה הם מאמינים, ואני חושב שאין ביכולתך לשנות זאת, הלא-כך? בכל-מקרה, תפיסת העולם שלי היא, שיש אלוהים, ושמו הוא קרישנה. כפי שעומר אמר:"פירוש השם הוא שובה-לב-כל." ומה שהם מאמינים, ומה שאנחנו, בסוף מתאחד לדבר אחד. ונדמה לי, שזה זה.

למעלה