אני רוצה לכתוב ספר.מה התהליכים?

inter100

New member
אני רוצה לכתוב ספר.מה התהליכים?

אני רוצה לכתוב ספר.מה התהליכים? אני מעוניין לכתוב ספר טכני בנושא מסויים. יש לי את הידע הטכני, בזה אין בעיה. שאלתי היא מה השלבים? מה עושים? אחרי שכתבתי את הספר, כיצד אני פונה להוצאה לאור? מה הקריטריונים לאישור? כמה זה יעלה? כמה עותקים ידפיסו? כיצד אני מפרסם את הספר? אשמח לקבל תשובה לאימייל [email protected]

צריך להעביר לעשרות מו"לים

בתקוה שימצא חן בעיני אחד מהם ויסכים להוציא לאור על חשבונו ותקבל עשרה אחוז מהרווחים . הסיכוי קלוש שזה יקרה . זה קורה לסופרים מוכרים כמו עמוס עוז , רם אורן וכו´ . בדרך כלל מו"לים ירצו שתממן את ההוצאה לאור של הספר , וכאן תצטרך לשים לב ולהתמקח , שלא יקרה לך מה שקרה לי . בדוק את ההוצאה לאור , השווה עם אחרים . אתה יכול להוציא בהתחלה אפילו 250 ספרים , או 500 ספרים , לא יותר . צפה שזה יעלה לך כפול מהכנסותיך אם זה יימכר . אם זה לא יימכר , אתה מפסיד מאה אחוז . הענין הוא שאם הספר נמכר בחנות ב 50 שקל , אתה מקבל 25 שקל - היתר הרוח של סטימצקי והמפיץ . האימייל שלי : [email protected]

ניר , מה כוונתך בהדגשה שזה טכני?

במה שונה ספר טכני מספר אחר לגבי הוצאה לאור , מימון הספר , והרווחים או ההפסדים , השיווק וההפצה ? נא הסבר את הדברים .

nirdagan

New member
הרבה מאוד דברים

1. לא צריך להיות רם אורן בשביל לפרסם ספר טכני. 2. אפשר ורצוי להגיע להסכם עם מו"ל לפני שהספר כתוב, כי ניתן לאפין את תוכן הספר מראש. כמו כן המו"ל יכול להציע שינוי בתכנים מראש לפי הערכתו לביקוש לספרות בנושא הטכני המסוים. 3. תקרא את החומר בקישור שציינתי בהודעותי הקודמת ותראה שיש הרבה דברים שמתאימים רק לספרות טכנית ולא לרומנים.

vts

New member
הסכמה מוחלטת עם בני ישראלי

בהוצאות הספרים עכשיו מתעניינים רק ב"שורה התחתונה" וב"כמה-כסף" זה יביא להם. אני התעניינתי על הוצאת ספר ובהוצאה מוכרת (אך קטנה) ביקשו ממני "השתתפות" של 12,000 ש"ח על 300 ספרים!!! קיבלתי הצעות להפקת 1000 ספרים במחיר כזה. בקיצור - כדאי לחשוב ולחשב טוב טוב את מימוש החלום הזה. בהצלחה. ודרך אגב - בני מאוד נחמד ומאיר פנים בדוא"ל וכדאי להתייעץ איתו (ולהפסיק להתנגח איתו כל פעם כאן)

בשמחה רבה אעזור כמידת יכולתי תמיד

אנחנו דנים כאן בנושא חשוב ,מביעים דעות שונות לפי הבנתנו . ייתכנו אי הסכמות בינינו , זה בסדר , ואני מאמין שאין כוונה לנגח זה את זה . אני מודה שבגלל טפשותי נכוויתי קשות מבחינה כספית בהוצאת ספרי , ואעשה ככל יכולתי על מנת שאחרים לא יטעו ויפסידו כמוני , לכן אני ממליץ להתרחק כמו מאש מהמו"ל שנפלתי אתו ודומיו , ולבדוק היטב מולים רבים והצעות רבות . ספר טכני , ואינני יודע בדיוק באיזה נושא מדובר , נראה לי שהשוק שלו מאוד קטן בישראל , אלא אם כן הוא מיועד לכל בתי הספר בארץ במשך שנים רבות . זאת אומרת שייתכן שמדובר בכמה מאות ספרים ואז הסיכוי שמו"ל יוציא את הספר על חשבונו , כמו לעמוס עוז , הוא קלוש ביותר . ולהוציא 200 - 300 ספרים על חשבונך , ההוצאות הראשוניות של הגהה ועריכה , ושער והדפםת כמות קטנה , ומוציא לאור כמו שלי , יעלה לך סכום אדיר ובמקרה הטוב תקבל 50 אחוז ממחיר המכירה שלו ובטוח שתהיה בהפסד - השאלה היא רק כמה תפסיד .

למעלה