אני רוצה ללכת היום לקנות

איריסג

New member
אני רוצה ללכת היום לקנות

חומרים לבניית מודל לבית. חוץ מקאפה, קרטון ביצוע , דבק (איזה דבק באמת?) וסכין יפני, מה עוד כדאי לקנות? (סרגל קנה מידה כבר יש לי)

Rשף

New member
לאן את הולכת לקנות ?

1. קאפה בכמה עוביים 2. דבק UHU, מומלץ יותר דבק בשפורפרת דומה אבל בצבע ירוק- מתייבש מהר יותר (לא זוכר את השם, יש אותו בארטא ואופיס דיפו) 3. סרגל מתכת (לחיתוך) 4. לוח חיתוך ירוק 5. סכין חיתוך ממתכת, או אקזקטו 6. עיפרון דק וחלש לסימון 7. נייר דבק removable יכול לעזור 8. קרטון ביצוע כדאי לוודא שהוא לא לח (אל תשאלי איך, אבל כשהוא לח הוא נוטה להתפורר) 9. שקפים לחלונת (לא חובה) 10. נייר פרגמנט עוזר להעתיק פרטים 11. לוח דיקט לבסיס טיפים: א. לחשב בזהירות את גדלי הקירות- צריך להוריד את עובי הקרטון בצד אחד ב. לשרטט בעדינות על הבסיס את התוכנית ואז להעמיד קיר קיר (ראי א') ג. להיות עדינים עם הדבק, עדיף פחות מדי ולתמוך עם הקיר ליד ד. לחתוך בסבלנות- לעבור עם הסכין כמה פעמים עד שהקרטון מתנתק בקלות, להיעזר בסרגל מתכת ה. זהירות על האצבעות (לקחת בחשבון לפחות חתך אחד) ו. סבלנות והרבה

איריסג

New member
תודה רבה.

אני הולכת ל"פנאי לי" בדרך מנחם בגין. יש לך רעיון יותר טוב באזור תל אביב? לא בא לי לנסוע לארטא בנחלת ביניימין- אין שם חנייה בגרוש... מה יש להם שם שאין במקומות אחרים? מה זה אקזקטו? חשבתי לקנות סכין יפנית. לא מספיק? חשבתי על שקפים לחלונות, אולי באמת אני אקנה. מה קורה לגבי צביעה של הקאפה? אם נרצה נגיד לעשות ניסוי לגבי צבעי החיפוי של הבית? איזה צבעים אפשר לצבוע? מה אתה ממליץ לעשות בנושא הדק והריצוף? להתחיל להתעסק עם זה? כמה אמור לעלות לוח חיתוך ירוק? אם אני אחזור הבית העם חומרים וציוד בשווי מאות שקלים, הבעל שלי משאיר אותי בחוץ... אני מבינה ממה שכתבת שהתנסית במשהו כזה. באיזה קנה מידה בנית? והאם בנית גם ריהוט בפנים?

דבק רגיל מספיק ואפילו חזק מידי

לא גמרתי את כל הפרטים כי זה לא היה חשוב לי היה לי חשוב יותר להמחיש את הבית לאשתי כי קשה לה לדמיין את הבית לפי השרטוט בלבד . מה שאני לא יודע הוא איך מייצרים חלונות לדגם . נו לא כל כך חשוב לי .

../images/Emo45.gifדגם יפה. לפני שנים אבי בנה דגם

מעץ, כדי להמחיש את תכנית הבנייה של בית הכנסת, עבור כל מי שהיה זקוק להמחשה. עד היום מפאר הדגם את הסלון בבית הורי.

נכון. כשהוא עושה משהוא זה תמיד

מדוייק ומקצועי.

Rשף

New member
X-ACTO סכין מנתחים כזה

לא כולם מסתדרים איתו, גם יפנית פושטית תספיק. בארטא יש הכל תמיד, בקרבה בסוף אלנבי יש את וילנצ'יק שמחזיק גם דגמים ותוספות כמו צמחייה ודמויות. חונים בחניון בתשלום מול ארטא. אני אוהב קירות מקרטון ביצוע ולא קאפה (קשה לחתוך אותה במדויק), את שניהם אפשר לצבוע (לא להגזים עם המים כדי שלא יתעוות), צבעי שמן או אפילו גואש יהיו מצוינים. דק וריצוף אפשר להתעלם, לצייר לבד, להדפיס (או לגזור) תמונה או לקנות בוילנצ'יק אם יש לו. דק אפשר לאלתר מעץ בלזה וקצת עבודה. לוח חיתוך עולה בהתאם לגודל, מדובר בכמה עשרות שקלים עד מאות לגודל גליון. בניתי יחד עם אשתי דגמים, לא של הבית שלנו דווקא. 1:50 בערך הוא הכי נוח לוקחים ישירות מתוכניות עבודה, ואם אין מגדילים 1:100 פי שתיים. אני משועמם אז הוספתי ריהוט פנים ודמויות, זה ממש לא חובה. לגבי בעלך כדאי שתכיני אותו כי אפשר בקלות להסחף למאות שקלים ואפשר לא עם מעט איפוק...

מה זה השטויות האלו לבנות בית ?

למה לשבור את הראש כשיש מקומות כאלו בעולם . חוף בגואה הודו

טללו

New member
דגם

1. לוח חיתוך אפשר להחליף בקרטון ביצוע (בעיקר אם לא מתכוונים להמשיך להשתמש בו). תקני עוד גליון של קרטון ביצוע ואת כל החיתוכים תעשי עליו. 2. סכין חיתוך להקפיד לקנות איכותית + סכינים נוספות. בעיקר שעובדים עם קאפה ככל שהסכין חדה יותר התוצאה טובה יותר.לכן תוך כדי עבודה להקפיד לשבור את שלבי הסכין. 3. מנסיון של דגם 1:50 השתמשתי לקירות 20 בקאפה 5 מ"מ ולקירות פנים (קיר 10) בקרטון ביצוע. למרות שיש הפרשים מלימטריים בין היחסים זה קרוב מאוד ליחס הנכון ונוח לעבודה. 4. דבק יוהו נוזלי או דבק נגרים שפשוט מתייבש מהר וחזק להפליא (לעבור עם שפופרת קטנה). 5. לחיזוק הקירות עד יבוש הדבק תשתמשי בסיכות (הכי נוח סיכות עם ראש אבל ארוכות או סיכות תפירה) מדביקים חתיכה ומייצבים אותה עם הסיכות עד שהדבק מתייבש ואז שולפים את הסיכות. 6. במקום להעתיק את התוכנית תדביקי אותה בזהירות על גבי הקאפה (שכבה דקה ועדינה של דבק שתגרפי עם שפכטל קטן שעשוי מחתיכת קרטון). כלומר קחי תוכנית בקנה מידה הרצוי תדביקי את תוכנית הרצפה על לוח. אח"כ תעבדי עם תוכניות החזיתות שמודבקות על לוח כל פעם החלק הרצוי (צריך לצלם כמה סטים של תוכניות). לבסוף עובדים על הקירות שכבר מסומנים על התוכנית. 7. צבע - רק אקרילי אבל התוצאה במילא לא תתן לך לא את הגוון המתאים ולא את התחושה של מסת הקיר עם צבע. שמי לב שהקאפה בעל ציפוי כרומו שקשה לצבוע וקרטון הביצוע לא לבן וגם לא חלק. 8. לדימוי דק את יכולה להשתמש בטפט דמוי עץ אבל תצטרכי לקנות לפחות מטר בשביל כמה סנטימטרים ובעצם בשביל מה? תצבעי בקצת חום כזה או אחר. 9. הדגם אמור לתת את התחושה של הבית מבחינת קירות חלונות וכו רצפה וכדומה בקנה מידה כה קטן לדעתי מיותר. את מוזמנת לשאול עוד תוך כדי עבודה. תתכונני לסדר גודל של 15 שעות עבודה.

איזה רעיון אדיר

לשבת חורפית איך לא חשבתי על זה קודם למדתי אפילו לעבוד על זה בתיכון את גדולה

איריסג

New member
טוב, חזרתי מהקניות...

מחר אני מקווה שיהיה לי הזמן והכוח להתחיל את הנסיונות... אני באמת שוקלת לבקש מהאדריכלית שלי עותקים של 1:25 של התוכנית. האם לדעתכם היא תוכל לתת לי כאלה? ואם לא נצליח מחר - אז בטח בשבת...

ענתש

New member
בהצלחה. גם מחכה לראות את

התהליך והתוצאות (תצלמו לנו הרבה תמונות).

למעלה