אני רוצה ללמוד MMA צריך מכון טוב בירושלים

אני רוצה ללמוד MMA צריך מכון טוב בירושלים

אם אני ירצה ללכת לזירה האם הגיל שלי זקן מדיי 31 ?

וכמובן אני מדבר על תקופת זמן נגיד אחרי שנתיים שאני לומד

שכחתי לציין שניסיתי 2 שיעורי נסיון במשהו אחר ואין לי ידע בנושא אבל אני רואה סרטונים וממש מדליק אותי ללמוד את זה ומה שאני אוהב בזה שזה משלב את הכל

וגם האם 3 פעמים שבוע לתקופת אורך זמן יתן לי בסיס טוב שאני ידע אייך להגן על עצמי במקרה הצורך

AmitNHB

New member
לאיזו זירה אתה רוצה ללכת

אם אתה חושב על "קריירה" אז התשובה היא לא. גם אם היית צעיר בעשר שנים זה היה מאוחר מידי להתחיל בלי שום רקע. להגיע לרמה גבוהה תחרותית לוקח שנים רבות אבל אם אתה רוצה ללמוד בשביל הידע, הכושר, הביטחון ואולי אף תחרויות ברמה החובבנית, אז התשובה היא ש 31 זה ממש לא זקן.

הגנה עצמית זה ידע שאתה רוכש במסגרת של MMA והרבה מאוד מכונים גם מקדישים לכך שיעורים ממוקדים אבל אם זו המטרה היחידה שלך, יכול להיות שעדיף ללמוד משהו שמתמקד בזה. ללמוד MMA בשביל הגנה עצמית גרידא זה כמו לעשות תואר ראשון במתמטיקה בשביל לחשב עודף בסופר.

BT24

New member
לא מסכים איתך לגבי הגנה העצמית

זה פשוט תחום אחר מ-MMA.

MMA יכין אותך רק למצבים מסוימים, וממש לא לאחרים. למשל, אם אתה רוצה לדעת מה לעשות מול מס' יריבים או מול יריב חמוש בסכין, ל-MMA אין תשובה (וגם לא אמורה להיות, MMA זה ספורט, לא הגנה עצמית).

depresia

New member
בדיוק. חח אנשי הקרב מגע האלה חיים בסרט...

מי שהולך ללמוד אומנויות לחימה בשביל "הגנה עצמית" חי בסרט.
מול מספר תוקפים עם סכין אין תשובה, ומול אקדח גם אין תשובה...
אז אם ככה, מה כל הבלבולי מוח האלה לגבי הגנה עצמית?
אומנויות לחימה לומדים בשביל הספורט נטו, אלא אם כן הולכים ללמוד אומנויות לחימה מסורתיות ושם כבר יש מטרות אחרות.
אבל בטח שלא הולכים ללמוד אומנויות לחימה בשביל הגנה עצמית...
ואני אומר את זה בתור משהו 120 קילו של של עצמות ושרירים שמתאמן כמה שנים טובות באומנויות לחימה שונות(האבקות, אגרוף קלאסי, מואי טאי, ועוד...), ועושה את זה בשביל הספורט נטו.

וגם אני עם כל הגודל שלי, והידע שלי, לא מרגיש שאני יכול "להגן" על עצמי ברחוב מפני אנשים אלימים ומטורפים שלא מהססים לשלוף סכין/אקדח, ולא חסר כאלה בארץ, לכן עדיף לא להכנס לסיטואציות אלימות ברחוב אם אפשר...

BT24

New member
אלה רק דוגמאות, גם מול יריב שחמוש במקל, למשל,

לא מלמדים אותך להתגונן ב-MMA.

גם לא איך לצאת מחביקות שונות (חיבוק דב, נעילת ראש) לא מלמדים אותך איך לצאת ב-MMA, ואלה דברים בסיסיים של הגנה עצמית.

זקס11

New member
נכון. ל MMA יש המון חורים

למשל, אף אחד לא מלמד אותך איך להתגונן מבעיטת עכוז, או מלפיתת המוות של האחים ואן אריק.

ומה שהכי חסר לי זה ללמוד איך להתגונן נגד מישהו שמתקיף עם בננה.

BT24

New member
צחק כמה שאתה רוצה, אבל זה באמת תחום ש-MMA

לא מכסה, ויש מצים שבהם זה יכול מאוד לבלוט.

welterweight

New member
למה ככה? לא יפה.

יריב עם מקל זה אכן מחוץ לתחום הלימוד אבל חביקת ראש? מקדימה זה כמו השתחררות מגיליוטינה ומהצד זה כמו השתחררות מקסה גטמה כשליריב אין שום אנדרהוק - לא ממש קשה לצאת מזה.

גם חיבוק דב זה כמו הגנה מסופלקס ואם אתה מתעקש לראות איך יוצאים מזה אז אתה מוזמן לצפות שוב בקרב בין רנזו לסקורבה.

אז נכון,בקרב מגע ההשתחררויות הן שונות,אבל זה לא אומר שהנושאים האלה לא מטופלים.אני באמת לא מכיר מצב של יד ריקה מול יד ריקה שלא מטופל במסגרת הטכניקות של MMA או לפחות מקבל פתרון למצב דומה שניתן להחיל אותו על המצב שכביכול לא מטופל.

depresia

New member

אגב, לעניות דעתי, גם תתאמן כל החיים שלך על טכניקות קרב מגע להגנה מסכין ומקל, יהיה לך מאוד מאוד קשה ליישם את זה בזמן אמת.
ואני לא מדבר על מצב שמשהו סתם רוצה לאיים ולחרטט, אלא במצב שבו משהו באמת רוצה לגמור אותך עם סכין/מקל, מכל הלב מה שנקרא, לא נראה לי שהקרב מגע באמת יעזור לך ברגעים אלו...

BT24

New member
חיבוק דוב זה כשהידיים שלך צמודות לגוף והוא כו

כולא אותן עם החיבוק, לא המצב של סופלקס.

welterweight

New member
שוב,מכוסה.

קח:
http://www.youtube.com/watch?v=q067Zj_kh70 אחרי 10 שניות יש הדגמה ואחרי דקה וחצי יש גם הסבר.

ואם הוא סגר מתחת למרפק אז תשלוף אותה החוצה,תן איזה מרפק אחורה אם בא לך,ותמשיך כמו בהשתחררות מנסיון לסופלקס.

BT24

New member
א. זה סרטון של הגנה עצמית, לא MMA

ב. ומה קורה אם הוא סגר ממש חזק מתחת למרפק? יש אנשים שמול הסגירה שלהם אני לא אצליח לשלוף את המרפק, בטח שלא בתנועה אחת.

welterweight

New member
זה סרטון של BJJ

BJJ היא אומנות לחימה להגנה עצמית וככזו היא מטפלת במצבי הגנה עצמית.אתה יכול להסכים עם דרכי ההתגוננות שלה ואתה יכול להגיד שזה לא יעבוד אבל המקרים האלה מטופלים ואם אתה רוצה פירוט רציני יותר לגבי החלק של ההגנה העצמית באומנות הזאת אז אתה מוזמן לשאול מישהו שמתאמן בזה כאומנות שלמה,אני ממש לא בטוח שאני הסמכות לתת לך את התשובות לגבי הדרך הרשמית של הBJJ לטפל בזה.

MMA היא לא אומנות לחימה אלא מסגרת חוקים לקרב ספורטיבי ככה שאין פה עניין של "מטפל או לא מטפל" במצבים מסוימים,MMA לא מטפלת בכלום.על מנת לתפקד כראוי בקרב הזה רצוי שתלמד אומנות\אומנויות לחימה שמטפלת\מטפלות במצבים בהם תיתקל בקרב והן גם אלה שיוכלו לטפל במצבים של ההגנה העצמית.זה שהשילוב הנפוץ הוא אגרוף\תאילנדי+היאבקות+BJJ לא אומר שאתה לומד את כל האומנויות האלה מא' ועד ת' אלא סביר להניח שתתמקד בחלקים המתאימים יותר לקרב MMA.זה לא אומר שהחלקים האלה לא קיימים באומנויות האלה.עד כמה שידוע לי,גם בג'ודו יש חלקים של הגנה עצמית וממה שהבנתי יש שם גם דרכי התמודדות עם אקדח וכד' ועדיין אני אופתע אם אני אגלה שהסגל האולימפי מתרגל את זה.

BT24

New member
נו, אז למה אתה מתווכח איתי?

אנחנו מסכימים

MMA זה ספורט, הגנה עצמית זה הגנה עצמית.

depresia

New member
תשמע

שהייתי בכיתה י' משהו בבית ספר ניסה לדקור אותי.
עשיתי לו הגנה של קרב מגע ונטרלתי אותו.
ועדין אני חושב שהגנות נגד סכין זה דברים שעובדים רק בסרטי ברוס לי.
אני אסביר: הילד הזה לדעתי לא באמת רצה לדקור אותי מכל הלב, כנראה שהוא רק רצה להפחיד אותי + הוא בא אלי עם עט מסכן, שזה כבר נהיה מאוד מאוד קל לנטרל אותו משם...
אם הוא היה בא עם סכין רציני שבאמת מתאים לתקיפה, והיה מנסה לדקור אותי מכל הלב, אין לי ספק שלא הייתי יוצא מזה...

BT24

New member
ראית אותי מכחיש את זה? הסיכויים מול סכין נמוכ

נמוכים מאוד כמעט תמיד, והדבר האחראי שמאמן הגנה עצמית צריך לייעץ לחניכיו הוא לברוח. רק במידה וזה לא אפשרי יש להתעמת מול מישהו חמוש בצורה הזאת, לא אמרתי אחרת.

depresia

New member
אז בשביל מה להשקיע שנים

אז בשביל מה להשקיע שנים בשביל ללמוד טכניקות הגנה מול תוקף עם סכין?

והאם זה נראה לך הגיוני שבן אדם שרוצה להתגונן מול תוקף עם סכין יצטרך להשקיע תקופה ארוכה בשביל ללמוד לעשות את זה?
לא עדיף לקנות גז מדמיע או שוקר חשמלי או משהו?

אני אישית לומד אומנויות לחימה בשביל הספורט נטו.
נכון שיש לי סיטואציות בחיי היום יום שאני צריך להתבריין מעט על אנשים ואז הידע שלי באומנויות לחימה עומד לצידי(לדוגמא בעבודה - אני עובד בחניון בתשלום - או שאנשים לא רוצים לשלם את מה שהם צריכים או שהם עושים בלגן בחניון, חוסמים את הכניסה וכו'), אבל מעבר לזה אני לא מאמין באומנויות לחימה לשם הגנה עצמית.

אני גם חייב לציין שאתה מוכרח לקחת בחשבון שיש אוכלוסיות שלמות שלא יכולות להסתמך על היכולות הפיזיות שלהם לשם הגנה עצמית, לדוגמא - קשישים - קשיש לא יכול להגן על עצמו מול תוקף בעזרת טכניקות של אומנויות לחימה, מאותן סיבות שקשיש לא יכול לרוץ או להרים משהו כבד...
לאדם בגיל כזה שמרגיש חשש שיתקפו אותו(ותכלס בהחלט יש לו סיבה, ידוע ששודדים מעדיפים תמיד ליפול על קשישים) אין ברירה אלא להצטייד בגז מדמיע/שוקר/כל דבר חוקי בסגנון...
תכלס גם רוב הנשים לא בדיוק ילמדו להגן על עצמן בקורס של חודשיים להגנה עצמית...מה מלמדים אותן שם כבר? לבעוט בביצים? מישהו קצת גדול, קצת חזק, שגם קצת יודע להרביץ, ול-90 אחוז מהבחורות(90 אחוז אם להיות אופטימי) אין סיכוי לצאת מזה בשלום.
גם לבחורות שמפחדות מתוקפים או מאנסים או אנערף הייתי ממליץ לוותר על הקטע של קרב מגע/אומנויות לחימה לשם הגנה עצמית, ופשוט שיקנו גז מדמיע/שוקר...

ואגב, עצה שלי למקרה שמשהו תוקף אותך עם נשק קר - אפשר לברוח, אבל אפשר גם פשוט לחפש בסביבה שלך אבן/כסא/מקל, ואם התמזל מזלך ויש לידך חפץ שכזה, אתה יכול לגמור את התוקף עם סכין שעומד מולך די בקלות...

mbenyaacov

New member
הגנה עצמית לא מיועדת להגנה מפני כנופיה..

אולי זה הסרט שרץ לך בבראש אבל זה בולשיט.
הגנה עצמית מיועדת לאותם מקרי קיצון בו מישהו במקרה תקף אותך. זה עייין לא אומר שאם תתאמן 700 שנה תנטרל אותו כי כל אדם והאופי שלו, אבל הסיכויים גדלים, וגדלים בסדרי גודל.
וכן, סכין זה מסוכן. סביר להניח שאם אראה מישהו עם סכין אחפש את המוצא הקל ביותר שהוא לעוף מהמקום במהירות.
אבל יש מצבים בהם רק אויימת בסכין, או נחנקת, או סתם בא בריון מסוים שבא להציק לך ולשבור את השעמום שלו.
או אז ההגנה העצמית נותנת מענה יפה. יפה מאוד אפילו.
ואגב, "במקרה" מישהו מהמכון שלנו הציל את עצמו לפני כחודשיים כשמישהו מטורף תקף אותו עם סכין במשחק כדורגל (של ילדים. לך תבין מה עושה אבא/דוד/שכן עם סכין מטבח במשחק של ילדים).
הבחור עשה הגנה עם היד, ומנע שיסוף של הצוואר של עצמו, נתן כמה פצצות לביצים והבחור השני לא קם יותר. לא בדיוק ההגנה הקלאסית אבל זה עבד כי אלו תנועות שעובדים עליהם באימונים.
אז אם היו עוד שניים עם סכין היית קורא עליו בעיתון. לא היו, והוא רק יצא עם כמה פצצות לפנים מ חברים של אותו פסיכופת.
ואגב, הסיכויים של הגנה עצמיתת כזו הם אחד לאלף, כי תמיד עדיף ללכת מהמקום. זו אחלה הגנה עצמית. אבל אם כבר נקלעת לצרה, לפחות תקטין את הסיכוי ל שורה בעיתון .

מרקו בי

New member
ממה שאני יודע

בעיקר מכתבות, כשלוחמי mma נלחמו קרב רחוב (זאת ההגדרה אני חושב) לרוב יצא שידם הייתה על העליונה.
אוברים לדוגמה יחד עם אחיו פירקו שש שומרי מועדון.
באס רוטן גם פירק שלושה שומרים אם אני זוכר נכון.
ברנדון ורה (אם אני לא טועה) ומאמנו סיכלו 2 שודדים חמושים שפרצו לביתו.
לא מזמן לוחם mma לא מוכר סיכל שוד בנק שהיה מעורב בו שודד חמוש.
הצד השחור, לפני כשבועיים צחי פרסם שלוחם hw בולגרי מוכשר שלוחם בבלטור, הותקף יחד עם חברו בידי עבריינים וחטף סכין בלב, לא יודע אם הוא יצא מזה (אושפז במצב קשה).

בקיצור mma כן יעזור ברחוב, וכמו שאמרו לפני הפתרון הראשון זה לצאת מהמצב מבלי להגיע לאלימות.

למעלה