אני רוצה למחות

lernery

New member
אני רוצה למחות

על ההחרמה של יאני. עם כל הכבוד לעובדה שהרבה אנשים התווכחו איתו כאן, הוא לא תקף כאן אף אחד אישית ולא דיבר בשפה לא נאותה. אושרית, העובדה שאת מנהלת הפורום איננה נותנת לך כוח בלתי מוגבל, ולדעתי ניצלת אותו לרעה במקרה הזה, מאחר שהוא התווכח עם אנשים שנחשבים יותר כחברים שלך. אולי את לא מודעת לעצמך, אבל זה מה שאני חושב. אני מודע לכך שייתכן שגם אני אחטוף ממך בגלל ההודעה הזאת, אבל אני לא ארתע מלומר את דעתי בעניין.

זכותך לומר את דעתך

אני לא חושבת שניצלתי את הכוח שלי לרעה במקרה הזה. יותר מזה אין לי שום כוונה לכתוב כאן. כל ביקורת נוספת על הניהול שלי אתה מוזמן להפנות להנהלת הפורומים: [email protected].

lernery

New member
I'm not that kind of person

לא נכון להפוך את זה למלחמת עולם כי זה לא ממש יזיז למישהוא, וחיי (למרות שלפעמים נראה כך) הם ממש לא וירטואליים. מאידך, עשית מעשה לא נכון לא פיירי וגם לא מוסרי, ואת זה רציתי לומר. וזה לא רק זה, גם חופש הדיבור כאן בהחלט נפגע ולא מהסיבות הנכונות. כשאדם לא יכול לומר את דעתו כאשר הוא איננו פוגע באיש אלא רק מתנסח בצורה תקיפה, הרי שזוהי אכן צנזורה. כל עוד חופש הדיבור איננו גורם לפגיעה *אישית* בבן אדם אין לשלול אותו, כך נראה לי.

loxias

New member
ואני רוצה למחות על המחאה

האם באמת יאני הוחרם על ידי אחרים או שהוא החרים את עצמו בכך שסרב להתאים את עצמו להם? בכל מקום יש כללי התנהגות. מצפים שתתנהג בהתאם להם. במקרה הזה כללי ההתנהגות הובהרו ליאני שוב ושוב, והוא התעקש לא לעמוד בהם. בניגוד למקומות אחרים, שם היית מגורש אם לא היית עומד בכך, כאן פשוט לא ענו לו, וגם זאת כידוע, זכותם. לכן, אם ליאני עד כדי כך חשוב להעביר את דעתו, שיעשה אותה כך שאנחנו גם נרצה לשמוע אותה.

loxias

New member
תיקון קטן

צנזורה היא כן סוג של "זריקה" מהמקום, אז שוב, גם זאת היא זכותו של המקום. אומנם הסתובבות בעירום היא אינה פגיעה אישית לאנשים בפאב, אך יזרקו אותך משם כי זה פשוט לא מקובל. (אולי לא הדוגמא הכי טובה, אבל זה מה שעלה לי עכשיו לראש).

lernery

New member
להתווכח עד כלות הנשמה

ממש לא שקול להליכה בעירום. יכול להיות שכך אתה חושב אך אני לא מסכים. ולדעתי היה כאן מעשה כוחני, לא ראוי ולא במקומו. אני יכול להבין את אלה שחושבים אחרת אבל רציתי למחות, הדבר הזה מאוד חורה לי

loxias

New member
דוגמא שונה

אוקיי, הנה דוגמא קצת שונה. אגב, אני מתנצל מראש על כך ששוב אשתמש בשתיה כדוגמא, פשוט מאתמול מותר לי לשתות חוקית. בפאב מותר לשתות בירה. תקיעת גרפסים (וסליחה על העברית הרהוטה), היא לא מעשה מקובל. יאני שותה בירה. יופי. יאני תוקע גרפסים. לא יופי. יאני מתבקש מספר פעמים לא לתקוע גרפסים, כי אפשר להנות מבירה גם בלי זה, והוא מסרב. אז לאחר מספר גרפסים, מתחיל להסריח בפאב. שינוי צריך להיעשות. אפשר שיאני יפסיק לתקוע גרפסים, ואז לא יסריח, ואפשר להוציא את יאני, ואז שוב, הפלא ופלא, לא יסריח. האם חברי הפאב הם אנשים זדוניים ורשעים בגלל שהם זרקו אותו משם? או שמא הם לא רצו שיסריח בפאב? (וזכור, הוא התבקש להפסיק). זכותו המלאה של יאני לתקוג גרפסים, אם זה חלק מהחוויה בשבילו. זכות הפאב המלאה, לסלק אותו. אולי יש פאבים אחרים שמוכנים לכך, לשם הוא מוזמן בשמחה ללכת. אגב, זה שכאן זה פורום, לא אומר שלא נוכל לקבוע כללים מסוימים משלנו. אם מפריע לך לקרוא לזה פורום למרות הכללים, תוכל לקרוא למקום פורומוליה, אף אחד לא יפגע. והפעם באמת, כמו שהבטחתי לעצמי, לא אכנס שוב לדיון בעניין, דבר שעשיתי 5 פעמים, שזה 5 פעמים יותר מדי.

lernery

New member
תראה

הבאת דוגמאות לא משנה את הויכוח, כיון שלא בהכרח הדוגמא דומה לנידון, וזה נוגע לשנינו. אני חושב שבפורומים בהחלט מקובל להתווכח, והוא לא חרג מהגבולות המקובלים. אתה חושב שלא, מחלוקת לגיטימית. אני ממליץ לך להסתכל בפורומים אחרים שמתווכחים בהם על נושאים שונים ולראות מה הסטנדרטים המקובלים.

כל הכבוד ידעתי שתצליח

עכשיו שאתה מגיב בצורה מכובדת לא יהיה לנו ברירה אלא באמת להתייחס לדבריך.. ואמרתי שאתה לא כל כך נחמד בגלל שדיברתה בצורה לא כל כך נחמדה בשרשור הקודם הלכת סחור סחור לכלכת וגם דיי זלזלת.. אבל זו זכותך וזה כנראה מותר בפורומים של תפוז זה פשוט הופך אותך ל: לא כל כך נחמד..

lernery

New member
תוספת

אני חושב שניתן להסתפק בהשעיה של מספר ימים, זה נראה לי הוגן מספיק.

בסדר שאתה מוחה

אבל למה אתה חושב שאת כולנו צריכה לעניין דעתך האישית על המנהלת? באמת קשה לך לכתוב מסר? אני חושבת שזה ממש יומרני מצדך ומצד החבר שלך לכפות עלינו את כל הויכוחים הטיפשיים האלו והשרשורים המיותרים האלו שלא מועילים ועוד יותר לא מעניינים פה אף אחד. מנהל פורום בתפוז לא מקבל שכר על מרצו, ההשקעה והשעות שהוא מקדיש שהם בשורה התחתונה - לטובת הכלל. אז במקום להעיק עם כל מיני עניינים שלא מקומם להתנהל קבל עם ועדה תוקיר תודה ותן מידה מינימלית לפחות של כבוד. מקווה שבזה נסכם את השטות הזאת.

lernery

New member
להחרים אנשים כאן מהפורום זאת ממש לא

שטות. לא רוצה לקרוא ויכוחים - אל תקרא.

רגע לא הבנתי

מה הכוונה ב'החרמה'?, חסימה מהפורום לצמיתות? בכל אופן, אתה ויניב נוטים לעיתים להתנשאות מעל חברי הפורום ולנהל דיון בצורה וולגרית(למרות ה'מילים היפות'). וזו דעתי, ביקורת בונה אם תרצו.

lernery

New member
כן

ולגבי וולגריות - בדרך כלל כל ניסיון רציני להפריך טענה עובר דרך אבסורדיזציה שלה, ואבסורדיזציה דורשת סוג של וולגריות. כלומר, אם לא הייתה הוולגריות הזאת בתולדות הדיאלקטיקה של המערב, סביר להניח שאני ואתה היינו מתכתבים אחד עם השני במדורות ולא על גבי אינטרנט.

אבל אתה לוקח את זה

למקומות הלא נכונים. כי זה סך הכל פורום, זה לא דיון בקבינט או משהו כזה, למה שלא תנהל דיון בצורה 'רגועה'?, זה לא בלתי-אפשרי. ואני עוד אחד שלוקח דיונים בפורומים בצורה רצינית וגם אוהב להתנצח ולעצבן, אבל יש ויש, הכל בגבולות. בנוגע לחסימה, אני אפנה מחר להנהלת הפורומים.

למעלה