אני רוצה לנסות שוב בעברית

veredgf

New member
אני רוצה לנסות שוב בעברית

במקביל ליומנבלוג הנוכחי שלי באנגלית בגלל הצורך לכתוב דברים שעלולים לא להתקבל טוב אצל אנשים מסויימים שקוראים את היומן שלי באנגלית, אבל אני זקוקה לכתוב אותם, אז אני מחפשת את מפלט השפה. אז משום מה חשבתי שאחרי כל כך הרבה פעמים שאנשים שאלו פה, שבקישורים יהיה משהו על greymatter בעברית, אבל אין... וקשה שוב לחפש משהו מלפני הרבה זמן, אז אני הולכת לשאול כאן - איזה שינויים אני צריכה לעשות ל- greymatter כדי לעבוד עם עברית - האם רק ברמת התבנית - או גם ברמת הקוד ואם אפשר להגיד לי במדוייק בדיוק מה דרוש - אני כבר איישם. ותודה שוב, ורד

veredgf

New member
greymatter בעברית - עזרה???

מישהו? עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי מה שרציתי וגם די שקט פה אבל יש כמה משתמשי GM בעברית... קצת טיפים לגבי השינויים שצריך לעשות? תודה! ורד

Count Zero

New member
גריימטר

אני משתמש כרגע בגריימטר, אבל בקרוב (אני בתהליך החלפת שרתים כרגע) אני מתכנן לעבור למערכת אחרת. הגריימטר נחמד, אבל מאחר והוא עובד על Flat Files ולא על מסד נתונים, ככל שהבלוג תופח המערכת הופכת איטית יותר ויותר. בקשר לעברית - בגדול, כל השינויים מתבצעים בטמפלייטס. ישנם מספר שינויים שרצוי לבצע בקוד (ואני מודה ומתוודה שלא ביצעתי אותם אצלי...) כדי לשנות את שמות החודשים והימים בארכיון לעברית. כמו כן, קרוב לודאי שתצטרכי לשנות את הקוד של "האקים" שונים אם תבחרי להשתמש בהם. אם את מחליטה ללכת על גריימטר ונתקעת עם בעיות, אשמח לעזור לך.

veredgf

New member
אור - תודה!

מתנצלת על האיחור בתשובה.... פשוט ימים כאלה... רציתי להגיד תודה ולשאול - השינוי הוא רק ברמת ה- charset? או שיש אלמנטים נוספים? כשאני מוסיפה עדכון, הסקריפט יעביר את העברית או שהוא עלול לחרבש אותה? אני יכולה להסתדר ללא תאריך עברי בשלב זה... ואם כבר אתה עובר להשתמש באמצעי שונה - יש לך המלצה? ורד

Count Zero

New member
לא רק הCHARSET

את צריכה גם להוסיף את תכונות הDIRECTION והTEXT-ALIGN המתאימות לטמפלייט. הסקריפט עצמו לא יחרבש לך את העברית. עדיין אין לי המלצות לגבי מערכות שונות כי טרם המרתי את הבלוג שלי, אבל בגדול - עדיף ללכת על משהו מבוסס מסד נתונים ולא FLAT FILES.

למעלה