אני רוצה לספר לכם משהו על מישהו

SHIRITA13

New member
אני רוצה לספר לכם משהו על מישהו

שאני הכרתי בזמן האחרון. אני אמנע מפרטים מזהים אבל אספר לכם שהוא מאד מאד שמן (כמוני בערך). - חיי הנישואים שלו על הפנים, ממש גרועים. - עם אחד הבנים הוא לא מדבר כבר שנים. - מבחינה כלכלית, בקושי . - חי בצפיפות. - עובד כל היום. - לא מבלה, לא נוסע לחופשות. כמובן שקל לי לשפוט אותו מ"בחוץ" ולראות איך הגיע מגבר חתיך להיות גבר שמן מאד במידה שגם לא יפה, גם לא נוחה וגם מסכנת בריאות. ואני חושבת על אותו אדם, איזה הנאות נשארו לו בחיים? האוכל והאוכל והאוכל. ואני, מה איתי, מהם ההנאות שלי בחיים? האם אני מתפלאה שממצב של בחורה יפה ומטופחת ובעלת גוף לא רע, הגעתי למצב של אישה מרירה, מוזנחת ובעלת גוף. אם אני מצליחה להתבונןע על החיים שלי "מבחוץ" אני בכלל לא מתפלאה, כלל וכלל לא. אבל הבעיה היא שאני טובעת בתוך המסכנות והאומללות שלי ולא מצליחה לצאת ממנה. לא יודעת איך לשפר את מצבי. נכון שיש יום פה ושעה שם שאני מצליחה להשתנות, לעשות משהו נחמד לעצמי, לגרד קורטוב של אופטימיות. אבל רוב הזמן, אני בתוך הביצה. ולא רואה איך אקבל כוחות לצאת ממנה. (דליה, אני לא שוכחת את העצות החוזרות ונשנות שלך לעשות משהו לעצמי, שיהיה לי כיף, אבל תאמיני או לא, אני לא יודעת מה לעשות ומאיפה להתחיל, ולפעמים רצון ומודעות ושכל לא עוזרים!!!)

אביטל +

New member
שיריתה../images/Emo24.gif

אחרי שקראתי את כל זה הדבר הראשון שאני רוצה להגיד לך שמשהו שהוא כיפי לעשות לעצמך, זה בדיוק כמו מה שכתבתי לך כרגע על ההליכה - זה אינדיבידואלי מה את אוהבת לעשות כפנאי ? לקרוא ? ללכת לקולנוע ? סתם לטייל בחוץ ? זוכרת שפעם הצעתי לך לעשות רשימות של דברים שצריך לעשות ביום עמוס ואז לאט לאט לסמן שעשית אותם. אפשר באותו אופן פה, להכין רשימה של דברים שאת רוצה לעשות גם אם זה משהו ענקי וגדול, אבל בעיקר הדברים הקטנים כמו אלו שהזכרתי ולנסות להגשים אותם. את יודעת, גם אם זה לא כל יום אלא רק פעם בחודש, זה עדיין הדבר שאת עושה בשביל עצמך. בקשר לשאר הדברים שכתבת - זה שאת מדברת על זה ומרגישה את כל מה שכתבת אומר שהתחלת בדרכך. זה אולי ייקח עוד הרבה זמן אבל לדעתי את תגיעי למקום טוב יותר. לפעמים כשיש מישהו כמו האדם שתיארת מול העיניים זה קריאת השכמה. כי מקבלים נקודת מבט על מישהו שהוא בעצם מאוד דומה לנו. ואנחנו מבינים שלא ככה אנחנו רוצים להיות. אבל כל שינוי זה תהליך. וכל תהליך עושים בצעדים קטנים. לפעמים אנחנו מפספסים שינויים משמעותיים בחיים שלנו בגלל שאחנו שוכחים להביט בתמונה הגדולה. אני מכירה מישהי שהיא חולת נפש עם לא מעט בעיות. ופעם אחת כשניא בכתה לי והתלוננה כמה שקשה לה וכמה שהחיים שלה מחורבנים אמרתי לה שהכל יחסי. ויחסית לאיך שהיא הייתה לפני 4 שנים, היום היא במצב הרבה יותר טוב. וזה נתן לה תקווה. כי כשאנחנו חיים רק בהווה ושוכחים מה היה בעבר ולא זוכרים לקוות לעתיד טוב יותר, אנחנו שוכחים להשוות ולזכור שהכל יחסי. לרצון ומודעות ושכל כן עוזרים הנה את חושבת להתחיל פעילות גופנית נכון, זה לא נראה כל כך כמו כיף אבל אי אפשר לדעת איך תרגישי בקשר לזה עוד חודש כל מה שאפשר לעשות זה לנסות ומבכל נסיון כזה לומדים משהו

שיריתה יקרה../images/Emo42.gif

בין המילים המיוסרות שלך שיריתה גם מסתתרת התשובה. תראי שיריתה, לכאורה נראה לך (או לאחרים) שיש מציאות של סבל ומציאות של אושר. אבל למעשה הם שני היבטים שונים של אותה מציאות שנובעת מהגישה המסויימת לחיים שכל אחד מאיתנו אוחז בה. אבל, שיריתה, את בהחלט יכולה לשנות את הגישה למרות שאת חלק מאוסף כביר של אירועים שלא את יצרת אותם או של המצב העובדתי שקרה לך בחיים (עם הילדה
). לעולם אין לנו שליטה מוחלטת על האירועים והמציאות שקורית לנו. תראי, הכל ענין של אמונה, של התגבשות מחשבות. ויש להם עוצמה אדירה לטוב ולרע. ואת עדיין נמצאת בצד "ההוא" לחלוטין.... אני לא מאמינה שיש איזו שהיא מציאות קשה שלא ניתן לשפר אותה מבחינתך, לעשות איזה שהוא משהו שיכול להעניק לך הרגשה אישית יותר טובה. זה ענין של החלטה ואח"כ דחף לעשות משהו בקשר לזה. אז נכון שהמצב = המציאות שלך מצד אחד לא קלה, אני בכל לבי איתך... אבל משם בא "התפקיד" או הניווט שלך לנתב את עצמך ולמענך בצורה הכי טובה שאפשר בלי לאבד את הצפון ולהניח ל"רע" לשאוב אותך עמוק יותר ויותר. תזכרי תמיד, שאת לפני כ-ל הדברים האחרים שסביבך צריכה לנסות ולשאוף להשיג את הטוב המירבי שאפשר בשבילך. כי זהו גם המצב הטבעי שצריך להיות וגם מקור הכוח שלך לשרוד ולהמשיך. ו...פשוט..מגיע לך שיריתה!!!! את מתחילה נראה לי להתחיל להתחיל להבין שזה הכיוון רק את עדיין בשלב של לגבש את עצמך לקראת זה. ואני בטוחה בטוחה שבסופו של דבר כשזה יבשיל ויתחזק את תתחילי. (ואמרתי לך זה לא צריך להיות בצעדים דרמטיים, או-קי??). שלך תמיד, דליה.

למעלה