אני רוצה לספר לכם על מיזם יפה

sagiberg

New member
אני רוצה לספר לכם על מיזם יפה../images/Emo6.gif

שיצא זה עתה לדרך בבית ספרו של בני . המטרה- לחבב על ילדי כתות ה' את הקריאה. התאגדנו, קבוצת הורים בשיתוף המנהלת והמורות, והחלטנו שכל הורה מתנדב יאמץ קבוצת ילדים ויחנוך אותה בנושאי קריאה. כל ילד נתבקש לבחור ספר ולקרוא. בתום כל שלושה שבועות יפגש ההורה החונך עם הקבוצה ויערך דיון שנושאו הספרים שנקראו. בשלב שני יבחר ספר אותו יקראו כל הילדים על מנת שהדיון יוכל להקיף את כולם. בהמשך שוב תתאפשר בחירה אישית של ספרים. בנוסף להנאה מעצם הקריאה והדיון, הילדים יתוגמלו על ידי חייכנים ויקבלו תעודות הערכה בסוף השנה. נכון לעכשיו הילדים גאים להיות חלק מהמיזם ואני מקווה שימשיכו ויהנו. מה דעתכם ? אולי תצליחו להפיץ את הבשורה גם לבתי ספר אחרים.

אני בדילמה....

הצד החיובי בעיניי הוא המפגש של ההורים עם הילדים ופחות הרצון של ההורים שהילדים יקראו. אני חושב שילדים שאוהבים לקרוא ישמחו וילדים שבשבילם קריאה היא סבל או עוד מטלה של בית הספר או ההורים ישמחו פחות. בבית ספר של הבת שלי (כיתה ב') יש להם שיעור ספריה אחת לשבוע. הבעיה שהיא מגיעה עם ספר (בדרך כלל בינוני ומטה) ומרגישה "לחץ" לסיים אותו תוך שבוע. במקביל, אנחנו קוראים ספרים טובים יותר (שבדרך כלל נבחרים על ידי). וזאת דוגמה מצוינת לאיך שהבית ספר הופך את הקריאה למטלה שבעתיד תגרום להרחקה מעולם הספרים.

sagiberg

New member
כמו בכל ניסיון ללמד....

תמיד יש סכנה שהתלמיד לא יאהב את השאיפה ללמוד. התיקווה שלנו היא שמתן בחירה לילדים לקרוא מה שהם רוצים ובפרק זמן שהם יחליטו עליו, כמו גם העובדה שאין כאן ציונים או צורך להגיש עבודה אלא מתקיים דיון פתוח עם אלמנט של הנאה חברתית, כל אלו עשויים לחבב את הקריאה על הילדים. ולגבי אלו שלא ירצו- מה חבל. אבל אני בדעה ששווה לפחות לנסות

אני דווקא הסתכלתי על זה מכיוון אחר

שעודף הרצון ללמד גורם לתלמיד לרצות לא ללמוד. והבאתי כדוגמא את כמות ומבול הספרים שמסביבה. אני משתדל להסביר לה שספר זה לא חובה ושתקרא רק מה שמעניין ושגורם לה לעניין. דווקא נסיון כמו שהצגת הוא מצוין כי הוא "תוקף" את עניין קריאת הספרים והעשרת עולם הדמיון שלהם מכיוון אחר.

חוטהשני

New member
אני שונאת שמקריאים לתלמידים ב'לחץ' הרי זה האנטי-תיזה של ללמוד לאהוב ספרות וקריאה.. אולי שווה לכם ההורים להתארגן ולדבר עם המורה ../images/Emo35.gif לשאול אותה מדוע עליה לסיים את הספר תוך שבוע - הרי דווקא כך לא מחנכים את הדור הצעיר לסבלנות ולאיפוק.. המון ../images/Emo50.gif

למעלה