אני רוצה לעורר פה דיון שאינו קשור

טיפקסית

New member
אני רוצה לעורר פה דיון שאינו קשור

לנושא המסע לפולין,אבל בכל זאת הייתי מגדירה אותו כחלק מהמעגל היהודי. הנושא המדובר שלי הוא רצח רבין. ביום שישי הקרוב תמלאנה עשר שנים מאז אותו יום בו מדינת ישראל השתנתה לנצח. כמו שכולנו יודעים בשנים האחרונות הפך יום הזיכרון לפסטיבל של ממש. אז על מה בעצם אנחנו בוכים? מה נזכור מרבין האדם? מהי המורשת שלדעתכם צריכה להיזכר? איפה הייתם לפני עשר שנים באותו יום? יום הירצחו של יצחק רבין חרוט לי עמוק בזיכרון,הייתי ילדה בסך הכל בת תשע,זכורה לי אותה ההפגנה שכיכר שהוצפה במאות ואלפי אנשים שבאו לתמוך,זכורה לי האיכפתיות של אנשים למצב של אז. אחותי שהייתה בעצרת התקשרה לדווח לנו כמה אנשים הגיעו וכמה האווירה מדהימה,ומי יכול היה לתאר לעצמו שמשהו כזה יקרה בשעה תשע וחמישים בערב כשפרצו במבזק חדשות בשידור חי הייתה לי הרגשה שמשהו רע קרה,ואז..הודיעו שירו ברבין ומכאן ידעתי שמדינת ישראל,הבית שלנו הוא כבר לא מה שהיה. הלכתי לישון ובבוקר קמתי עם שמש אפורה כשנודע לי שיצחק נפטר,ושהוא נרצח ע"י בן עמו שלטענתו במשפט אמר ש"קיבל צו מאלוהים לרצוח את יצחק" אמרתי לעצמי שכל המאמצים ללכת לשלום נהרסו ברגע אחד,ע"י מטורף שרצה לגדוע הכל. אני זוכרת את רבין בעיקר כאיש של מעשה ולא רק של דיבורים,איש עם המון חזון שרצה להגשים את חלום המדינה היהודית בעידן המודרני. זכורה לי בעיקר האווירה ביום של אחרי הרצח,שפתאום מדינה אחת שהיא כה מפולגת הפכה לאחת,בדיוק על מדינה כזו חלמו אלו שנספו שם,חלמו על מדינה שתהווה בית לעם היהודי,זו הייתה המדינה ביום שאחרי הרצח-לא היו מחלוקות,לא היו ריבים,רק אבל ותחושה של יחד. ילד הנרות שישבו בכיכר ושרו שירים ושלטים שהונפו ושאלו רק דבר אחד-ל-מ-ה זכורה לי הלוויה שמכל קצוות עולם הגיעו אליה,וכשהורידו את הארון של יצחק לאדמה ידעתי-זו כבר לא תהיה אותה המדינה. חלום שנגוז ברגע אחד ומאז..עשר שנים והאם אנחנו בוכים על האדם או המורשת? האם אנחנו בוכים על המדינה שנמחקה ברגע אחד? ימים יגידו אבל כמו שזה נראה עכשיו בעוד כמה שנים כבר לא יזכרו את רבין האדם,את רבין החולם,את הג'ינג'י מירושלים שהפך ברגע אחד לאהוב המדינה. לזכרו של יצחק שחלם ולא הספיק להגשים

12בומבה

New member
בוכים לא על האדם

ובטח לא על המורשת. יום הזיכרון הוא על זה שיהודי הרג "מלך".רצח,זה דבר נורא,רצח מישהו ב"מלכות"(מבחינה הלכתית) זה פשע של ממש. לשימחתי הרבה יום רצח רבין איבד את המשמעות שלו."מורשת" רבין (שבגללה קברנו מעל 1000 איש).יום רצח רבין לדעתי כבר נמצא בלוח השנה העברי בג' בתשרי.ביום זה אנחנו צמים ואבלים על רצח גליה בן אחיקם,הנמהיג בארץ באותה תקופה ע"י בן עוולה יהודי. לתאריך יא' בחשוון (יום רצח רבין)יש משמעות אחרת מבחינתי וחזקה הרבה יותר.ביום זה נפטרה רחל אימנו. רחל אימנו היא האם היחידה שלא נקברה במערת המכפלה היא חברון. אלא בבית לחם מיד לאחר לידת בנה בנימין.ידוע הפסוק "מינעי קולך מבכי ועיניך מדמעה כי יש שכר לפעולתך ושבו בנים לגבולם".רחל קבורה שם כדי שמשם תוכל לראות את בניה,עמ"י בסבלם בגלות עד לבוא הגאולה השלמה. השנה יום פטירת רחל אימנו יהיה קשה מתמיד,כי בניה רק התרחקו מגבולם,ועיניה של רחל כמו של כולנו דומעות מבכי. אני כל שנה ביום זה מעבירה לחניכות שלי פעולה על רחל אמינו ומקשרת את זה באופן ישיר לרצח רבין שלדעתי נעשה רק בגלל הגלותיות שעליה רחל מאנה להנחם. חוץמזה שבאותו יום יתקיים גם 11 שנים לרצח נחשון וקסמן וניר פורז. שלדעתי מסמלים את החיבור בין רחל אימנו (ולהבדיל) ליצחק רבין ז"ל. שלמרות כל המחלוקת ברגע המשבר-כולם דואגים אחד לשני. למרות שניר פורז הי"ד לא הכיר את נחשון,והיה שונה ממנו בה-כ-ל (אורח חיים).יהודי לא שוכח יהודי. ה' הוא המלך!

Old Cat

New member
יהודי לא שוכח יהודי

יהודי רק רוצח יהודי. וההסתה ממשיכה, והרימון תמיד, אבל תמיד, עף מימין לשמאל.

12בומבה

New member
אני דיברתי על

כוח מיחוד שיש בעם שלנו.קיצנויניות יש בכל עם.ובכל מגזר. ועל מנת לא להכנס לדיון פוליטי אני לא יגיב מה דעתי על ההסתה במדינת ישראל.

Old Cat

New member
אכן כח מיוחד

במיוחד לאלו שהקב"ה נגלה אליהם בשנתם או בשעת ערותם, ומסר להם סוד חשבונותיו, כמו לדוגמא הסיבה המופרכת המצצוה למיקום קבורת רחל. תמיד יותר מדי דת היתה סיבה לאסונות שבאו על עם ישראל. זו לא שאלה פוליטית, שאלה עובדתית של קנאות דתית של אלו הבטוחים שהם ורק הם יודעים חכמת הנסתר, חשבונות ורצונות הקב"ה והם ורק הם מייצגים את טובת עם ישראל וכמובן בתוקף המינוי הזה שהעניקו לעצמם מצדיקים כל עוול ועוולה. עד היום ההיסטוריה של עם ישראל מוכיחה כי הקנאים לדבר השם שמינו עצמם למייצגו של עם ישראל והכריזו על כל האחרים את מה שראשי ורבני הימין מכריזים על ממשיכי דרכו של רבין הי"ד, הם שהביאו על עם ישראל את האסונות הגדולים ביותר. גם בזמן השואה ובעיקר לפניה היו אלו המשכילים והחילונים שהמליצו לצאת ולמלט הנפש, והיו אלו אטומי המוחין המתקראים רבנים שדרשו להשאר במקומותיהם ולצפות רק לעזרת השי"ת, למרות שרבים מהם בעצמם מילטו נפשותיהם. כך גם התיחסות לרצח רבין, שנרצח בידי בן עוולה שמניעיו והגורמים שהשפיעו עליו ועל חינוכו ידועים.

מדריך1

New member
מיותר

ההערה שלך מיותרת לחלוטין, דוקא בפורום זה. ההערה הינה חינוך לגזענות. ולו רק לסתור את דבריך, במקרה אלטלנה ירו על אנשים במים, אך מי שם לב לזה. זה פורום המנסה לחנך לסובלנות וזה נהדר, ואתה עצמך בהתיחסותך לפולנים מנסה לחנך לסובלנות, אז מה קרה, מיותר לחלוטין.

אני לא מאמינה שכבר 10 שנים...

אני פשוט לא מאמינה... אני לא חושבת שהרצח הזה איחד את המדינה באיזה שהוא אופן, אני חושבת שבדיוק להיפך... הוא חידד את ההבדלים בין האנשים שכיבדו והאמינו ביצחק רבין ובמה שהוא מייצג, ובין אלו שלא, שאפילו כבוד אליו כאל אדם אין להם ולא היה להם. יצחק רבין נרצח לא רק ע"י רוצח אחד אלא ע"י רבים, אחד אמנם ביצע את המעשה אבל לפני הרצח הייתה הסתה, וכמו שאומרים - הכתובת הייתה על הקיר. רבים היו אחראים למה שקרה. כשאירע הרצח הייתי בסך הכל בת 8, ישנתי, ורק בבוקר גיליתי את מה שקרה. אני זוכרת את היום שאחרי כאחד הימים היותר עצובים, בבית ספר, בטלויזיה, מדינה שלמה בכתה, או לפחות מה שחשבתי כמדינה שלמה. ההלוויה גם כן זכורה לי, ראיתי את הכל אז בעיניים של ילדה בת 8, פשוט היה לי עצוב, לא האמנתי שזה באמת קרה אצלנו, היה לי קשה אז לחשוב מעבר לזה, היה לי קשה להבין. באופן אישי רבין תמיד ייצג בשבילי את השלום, רבין היה הסיכוי הכי גדול של מדינת ישראל לשלום אמיתי, סיכוי שהלך ונעלם עם הירצחו. ככל שעוברות השנים אני רק משוכנעת בכך יותר ויותר... רצח רבין היה רצח הדמוקרטיה, רצח התקווה לשלום אמיתי. כן, אנחנו בהחלט כבר לא אותה מדינה מהיום ההוא... שלום חבר, אתה מאד מאד חסר.

ישרון

New member
כמבוגר מכם בהרבה

שמחתי לקרוא בתגובתה של "12 בומבה" את המושג לא אבלים על רצח רבין אבלים על הרצח של המלכות.ואכן בלי להיכנס לויכוח פוליטי או לנסות לתת לעצמי זיהוי של מחנה זה או אחר ,במשך שנות דור היזהיר ראש הממשלה המנוח ומנהיג בית"ר מנחם בגין "לעולם לא תונף יד איש באחיו"היה זה בתקופת הסזון,חזר על כך לאחר תקרית אלטלנה,ולאורך השנים חזר ושאג במלא גרונו את המאנטרה הזאת. האסון הגדול ברצח רבין מעבר לרצח ראש הממשלה המכהן הוא הניסיון לפגוע בממלכה ובסמכותה בכח הנשק. עלינו לזכור "אין לנו ארץ אחרת"מדינה אחת לנו ראשית צמיחת גאולתנו וחובה עלינו לשמור עליה מכל משמר.

Old Cat

New member
אין סמכות מלכות למי ששמו עצמם

למייצגי רצון השם ומגיני ארץ ועם ישראל במינוי עצמי שלהם, לאלו שטוענים כי מי שלא כדעתם הרי שהוא בוגד בארץ ובעם ויש לסלקו מתוכנו ואם לא במילים אז ברימון ובכדור. הרימון עף תמיד מימין לשמאל, וגם מנהיג בית"ר המנוח בגין לא נמנע מלמנות כחבר כנסת מי שלא הרים יד על אחיו אלא הטיל עליהם רימון (שילנסקי) גם אם המטרה היתה חברי כנסת המייצגים את המלכות.

עצוב עצוב עצוב!!יצחק רבין אדם ענק

חלום שהתפוצץ לנו בפנים!! המדינה שכל כך אהב והאמונה באנשים היתה כל כך גדולה עד לכך שלא הסכים ללכת עם שחפץ על גופו כי כל כל האמין בבני האדם ובבני עמו היהודים!! מי היה מאמין שאיזה נבלה פוצץ את חלום השלום לכל העם בפנים!! למרות שערפאת היה רוצח ליצחק הוא נתן כבוד בגלל האדם הענק שהוא היה!! 10 שנים עברו!!10 שנים מי היה מאמין??כמה מים עברו בנהר מאז!! מי יודע אולי אם יגאל עמיר הנבלה הזה לא היה עושה את המעשה הכי נפשע שיכול להיות אולי היום הינו חיים יותר טוב !!!! יום הזיכרון ליצחק רבין הוא יום קשה ועצוב לכל עם ישראל יום זה הוא יום אזהרה לכולנו !!!! אסור לשכוח את היום הזה!!! ניפגש ב14.11.05 בכיכר מלכי ישראל דאז וכיום כיכר רבין על מנת להזכיר ולזכור ולזכר עשר השנים נשחזר את השיר האחרון שיצחק היקר שר מצרף את השיר תפנימו ותזכרו שיר לשלום תנו לשמש לעלות לבוקר להאיר הזכה שבתפילות אותנו לא תחזיר מי אשר כבה נרו ובעפר נטמן בכי מר לא יעירו לא יחזירו לכאן איש אותנו לא ישיב מבור תחתית אפל כאן לא יועילו לא שמחת הניצחון ולא שירי הלל לכן רק שירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה מוטב תשירו שיר לשלום בצעקה גדולה. תנו לשמש לחדור מבעד לפרחים אל תביטו לאחור הניחו להולכים. שאו עיניים בתקווה לא דרך כוונות שירו שיר לאהבה ולא למלחמות. אל תגידו יום יבוא הביאו את היום כי לא חלום הוא ובכל הכיכרות הריעו רק שלום. לכן רק שירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה מוטב תשירו שיר לשלום בצעקה גדולה.

lihi r

New member
יצחק רבין היה איש גדול

בזמן שבו הרוצח יגאל אמיר ירה את 3 היריות הקטלניות בגופו של יצחק רבין אני ישנתי אני זוכרת שיום אחרי זה אמא שלי העירה אותי בבוקר ואמרה לי שיצחק רבין מת והרוצח היה יהודי מהעם שלנו ואני שהייתי ילדה בסך הכל בת 9 לא הצלחתי להאמין ולקלוט את זה ובתור ילדה שתמיד גדלה עם אמונה באדם הזה שהיה ראשד ממשלה גדול ובדרך שלו ליצור פה שלום זה פשוט היה בשבילי שוק גדול ועד היום אני זוכרת את זה לראות את ההלוויה בטלוויזיה כשר ראשי ממשלה ונשיאים מכל העולם הגיעו היה מאוד מרגש ומכעיס מאוד שהנה כל העולם כיבד את האיש ואדם מאותה הדת והמדינה לא תמונה אחת שעדיין חקוקה לי בזכרון היא שעל קיר הזכרון בבית ספר שמו קטע מהעתון שבו היה את הדף עם מילות השיר "שיר לשלום" והדם של רבין אליו שלום חבר

יצחק רבין ז"ל....

בן אדם גדול, בן אדם מיוחד שלדעתי עשה הרבה למען השלום שלצערי עדיין לא הגיע. שנה שעברה יום הזיכרון ליצחק רבין צוין בדיוק שנחתתי מפולין והלכתי לבקר את אמא שלי שהיא מורה בבית ספר והייתי גם בטקס וששרו את התקווה שרתי חזק לא כמו בד"כ ונורא ריגש אותי להזכיר את האיש הזה שעשה כל כך הרבה ושחייו נקטעו בגלל רוצח מסית. חבל שככה זה נגמר וחבל שגם היום משפחתו של אותו רוצח ממשיכה להסית.............

lihi r

New member
אצלי...

אני הייתי בפולין שנה שעברה ביום הזכרון ככה שאנחנו עשינו טקס שם במלון וזה מאוד מרגש לעשות טקס לאדם כל כך חשוב למדינה שלנו שם בפולין ובקשר להסתה של המשפחה שלו שנמשכת גם היום ממש לא מובן לי מי מכניס את הילדים הקטנים שלו שכל כך חשופים לשטיפות מוח לגן שאמו של כזה חלאת אדם מנהלת ועוד דבר היום שמעתי שהוא טוען שאלו לא הכדורים שלו שרצחו את רבין והוא מבקש משפט חוזר אני רק מקווה שהוא בחיים לא יקבל משפט חוזר וכל חייו יישאר בכלא לבד ובודד

maayanku

New member
אני אישית

בוכה גם עליו בתור בנאדם,שהיה בעל,אבא וסבא וגם על העובדה שברגע שאדם אחד לקח אקדח הוא ירה לא רק באדם, אלא גם בכל המנטאליות (שאמורה להיות) הדמוקרטית.

למעלה