אני רוצה לעשות אוסף של גרסאות כיסוי

retard boi

New member
אני רוצה לעשות אוסף של גרסאות כיסוי

שך בוב דילון יש למשהו הצעות... זה מה שיש לי בנתיים PJ Harvey - Highway 61 Revisited Rolling Stones - Like a Rolling Stone Mariann Faithfull\Hole - It's all Over Now Baby Blue Guns N' Roses - Knocking On Heavens Door יש עוד הצעות?

Yanchu

New member
גם לPearl Jam יש

גרסה לMasters of War לPeter, Paul and Mary יש blowin' in the wind ולSimon and Garfunkel (אבל אני לא לגמרי בטוח בזה..) יש גרסה לTimes they are a changing

Chocoholic

New member
Simon & Garfunkel

הם אכן מבצעים את 'The Times They Are A-Changin' באלבומם הראשון 'Wednesday Morning, 3AM'. הם גם הקליטו שם את 'Peggy O', השיר העממי שגם בוב הקליט לאלבומו הראשון. יש קשר חזק בין דילן ל S&G; גם פול סיימון וארט גרפונקל התחילו את הקריירה שלהם ברובע Greenwich Village בניו יורק, וגדלו בחממת הפולק וה'ביטניקים' (אני חושב שהם הגיעו לשם עוד לפני בוב). הם היו בצמרת הפולק-רוק באמצע שנות השישים, יחד עם דילן ו ה Byrds.

Yanchu

New member
כמה מידע בהודעה אחת... ../images/Emo13.gif

אבל האמת היא שSimon & Garfunkel טובים מספיק בפני עצמם, הם לא זקוקים לשירים של בוב דילן
. איך הגרסא שלהם לשיר שלו? אף פעם לא שמעתי אותה... ואגב, אני לא יודע אם אתה מחפש גם קאברים בעברית, אבל כאן ממש לא חסר;

Yanchu

New member
נשלח באמצע ../images/Emo4.gif

בכל אופן, יהונתן גפן תרגם את "בלוז לנערה מארץ הצפון", את "גשם כבד עומד ליפול" ואת "Blowin' in the Wind", מאיר אריאל שר את "טוק טוק טוק על דלתי מרום" (אגב, זה מצחיק ודי יפה... במיוחד בגרסא אחת שהוא עושה בהופעה), מישהו בשם אריאל קליינר (שאין לי מושג ממש מי זה) תרגם כמה שירים שלו, וכמובן יש את "צעיר לנצח" שיאיר לפיד תרגם...

Chocoholic

New member
הגרסה של S&G

ל 'The Times They Are A Changin' היא טובה, כמובן שהם עושים את זה בסגנון שלהם ונשמעים פחות נוקבים מדילן; הקטע הוא שבימים האחרונים נתקעה לי מנגינה בראש, מעיין riff שאין לי מושג אם שמעתי אותו בעבר או שסתם המצאתי. עכשיו ניגנתי את השיר הזה מהאלבום והבנתי שאותה מנגינה זה בעצם ה riff שפול עושה עם האקוסטית שלו, בשיר הזה... מאיר אריאל ז"ל, ביצע את הגרסה העברית שלו ל 'Knockin' On Heaven's Door' כשיר האחרון שאי פעם ביצע בהופעה... זה היה בהופעה האחרונה שלו בבארבי (הישן) בת"א.

עלהמצפה

New member
Scarborough Fair

לבוב דילן יש שיר מפורסם Girl From the North Country המבוסס על שיר שהתפרסם בביצוע של סימון וגרפינקל:Scarborough Fair. יש שם אפילו שתי שורות ממש זהות: Remember me to one who lives there She once was a true love of mine

Chocoholic

New member
'Scarborough Fair'

הוא שיר עממי אנגלי מימי הביינים; Scarborough הוקמה בתחילת האלף הקודם ע"י ויקינגים ונקראה "Skarthaborg"; במהלך ימי הביניים היא הפכה לעיר חשובה ומרכז מסחר של כל האי הבריטי; ה "Fair" (יריד) המוזכר בשיר אינו באמת יריד, אלא מעיין כנס ענק של מסחר, שנפרס על פני 45 ימים, זמן שיא בימים ההם ואף היום. במהלך הכנס הזה היה מוקם שוק ענק וסוחרים מכל בריטניה וגם מחוצה לה היו הולכים לשם. והנה השיר המלא.

Chocoholic

New member
בוודאי

Jimi Hendrix - All Along The Watchtower ... הקאבר לדילן, בה' הידיעה. The Byrds הם להקה שעשו קאברים לכמה שירים שלו... כמעט בכל אלבום שלהם יש אחד, ולפעמים יותר מאחד. כמעט כולם ממש טובים, הייתי ממליץ על All I Really Want To Do ו My Back Pages.

hemmlin

New member
אני אוסיף

שמע לHighway 61 יש גרסא מדהימה של גירטיסט הבלוז ג'וני ווינטר, מומלץ ביותר! ובבקשה תעיף את גאנז אנד רוזס זה סתם ביזוי, בלי קשר לדילן אפילו...

גיל מ

New member
יש לי אחד..

Red Hot Chili Peppers - Subterranean Homesick Blues ואם אתה רוצה אחד בעיברית אז.. משינה - גברת שרה השכנה

כמה הצעות:

אם אני לא טועה יש ל White Stripes גירסא ל"One More Cup Of Coffee" וגם נראה לי של- Rage Against The Machine יש גירסא לחווה של מגי לדוראן דוראן יש את "נוחי גברת, נוחי" עכשיו לאלה שאני באמת אוהב: לג'וני קאש יש את הגירסא ל-"It Ain't Me, Baby" ל"הלהקה" יש את "I Shall Be Released" (הם ביצעו עוד כמה משיריו, אבל לטעמי זה הטוב מכולם) ויש כמובן את ג'ואן באאז, שעשתה קאברים רבים לשיריו של שבתאי חוץ מזה יש את הדיסק הכפול לחגיגות ה-30 של דילן, בו ביצועים ממש יפים של קלפטון, טרייסי צ'אפמן, טום פטי, סטיבי וונדר ועוד רבים........

Yanchu

New member
לג'וני קאש יש גירסא

לIt Ain't Me, Baby?
וואו, טוב לשמוע... באיזה דיסק שלו?

עלהמצפה

New member
ג'ו קוקר ומנפרד מן

שניים מהשירים האהובים עליי ביותר בקטגוריה הם "שבעה ימים" בביצוע ג'ו ג'וקר (הביצוע הראשון היה של רוני ווד מהסטונס) ו"את מלאך את" בביצוע מנפרד מן. אולי צריך לפתוח קטגוריה נוספת והיא: שירים של דילן שהתפרסמו בביצוע של אמנים אחרים לפני שיצאו בביצוע של דילן ואם הם ניתנים בכלל להשגה בביצוע חוקי של דילן זה רק בתקליטי אוסף כמו האוסף The Bootleg Series Volumes 1-3 או שמעולם לא יצא ביצוע חוקי של דילן כמו השירים: love is just a four-letter word הידוע בביצועה של ג'ון באאז או Farewell שאני מכיר רק בביצוע של ג'ודי קולינס או לחילופין בגירסה העברית של דן אלמגור בביצוע של מיכל טל וצוות "השטן ואשת האיכר" (הפזמון מתחיל ב: היי שלום יפה שלי)

Chocoholic

New member
שיר נוסף בקטגוריה זו

הוא 'Quinn The Eskimo' שביצעו Manfred Mann, הם בטח שמעו את זה מהבוטלגים שיצאו אחרי ההקלטות במרתף... זה יצא רשמית ב Self Portrait ב 1970.

למעלה