אני רוצה לפתוח בשיחה על מרלין

Nמו

New member
אני רוצה לפתוח בשיחה על מרלין

קראתי כתבה של האחד הכחול במאמרים (מאמרים כללים, מרלין- אגדה מול מציאות) על מרלין, נראה שהוא חקר את הנושא לעומק והוא מבסס את המסקנה שלו על עובדות. אך למרות זאת אני חש שהוא "קפץ למסקנה" שמרלין לא היה ולא נברא. לפי דבריו של הכחול יש הבדלי שמות בין הסיפורים, הסיפורים נפרשים על פני שתי תרבויות לפחות שנפרדו לפני עידנו של מרלין, יש אבדל של מאה שנה בקירוב בין סיפור אחד למשנהו, מספר נבואות שלא יעלו על הדעת, ושרשרת טעויות ואיחודים של סופרים בעידן מאוחר יותר, ואחרון חביב הוא העובדה שמדובר ביותר ממקום אחד. אדם שמשנה את חייו יכול לשנות את שמו, שם אחד יכול להתפרש אחרת בתרבויות שונות. אדם יכול לשנות מקום ודרך חיים, אנשים מסביבו אולי ישימו לב. אם אותו אדם הוא בעל עוצמה יכול להיות שהוא חיי מעל למאה שנים, במיוחד עם הוא חיי בדך החיים הנכונה ביותר בשבילו. אני משתדל לא לשלול נבואות בלתי מתקבלות על הדעת. כך שבעצם היא אפשר לדעת.

TheBlueOne

New member
שלום../images/Emo70.gif

דבר ראשון אני מתנצל על התגובה המאוחרת (תקופת מבחנים...) דבר שני- לא הבנתי בדיוק את הטענה שלך. במאמר על מרלין אותו פירסמנו ארי-אל ואנוכי, הבאנו מקורות שונים המעידים על קיומה של מרלין ועימתנו אות המקורות אחד עם השני. את המסקנה הסקנו , אך למרות זאת השארנו פתח להמשיך ולחקור (בשמחה נמשיך אם יש גולשים המעוניינים בכך). שבוע טוב

למעלה