אני רוצה לקחת קורס ברמנים.

1plus2is3

New member
אני רוצה לקחת קורס ברמנים.

מה אתם אומרים שעדיף בר מאסטר או בר טנדר? שניהם מחזרים אחרי.
 

Tunaturman

New member
בר מאסטר לדעתי

הם עובדים עם משקאות ולא מים עם צבע בשביל להכין קוקטיילים. אבל זה ממה ששמעתי, אני לא למדתי אצל אף אחד מהם.
 

Wine Guy

New member
קורס ברמנים

ממליץ לך ללכת לשיעור ניסיון או לפחות ללכת לראות את המקום לפני. חוצמזה כדאי לבדוק גם את זמן-אמיתי. תבדוק מה נמצא מאחורי הסיסמה: "לא משתמשים במים עם צבע". עד כמה שאני יודע בכל בתי הספר הרציניים (כמו אלה שהוזכרו) משתמשים באלכוהול איכותי להכנת קוקטיילים ולטעימות תוך כדי השיעור. בחלק מבתי הספר משתמשים במים עם צבע כדי להתאמן על הכנת קוקטיילים \ הגשת משקאות. אם מתאמנים רק עם אלכוהול איכותי המשמעות היא שיש כמות אימונים מוגבלת (וכנראה לא כל כך גדולה) ומסיימים את הקורס עם פחות ביטחון וניסיון מאחורי הבר.
 

Tunaturman

New member
לגבי כמות האימונים זה ממש לא נכון

הקורס שלי השתמש באלכוהול נורמלי גם לטעימות וגם לאימונים וממש לא יצאתי חסרת בטחון מהקורס, וכמות האימונים ממש לא הייתה קטנה (למה הכוונה שלך ב-מוגבלת? מסיימים את הקורס מתישהו אז הקורס כולו מוגבל......) אם אתה הולך לשלם קרוב ל3000 שקל בשביל קורס, אני חושבת שזאת ממש חוצפה לתת צבעי מאכל ולהגיד שאלכוהול זה "לא הכרחי" כי הם חוסכים על חשבונך... חבל.
 

DoubleD

New member
לא יודעת מה איתך

אבל במהלך כל אימון בקורס שהוא מורכב מאיזה 5 שעות פלוסמינוס אני עושה יותר מ40 קוקטיילים, מתאמנת על צורות הגשה וכמובן אימון על מזיגה חופשית מבחינת מדידה. ואני עוד מהעצלנים, יש כאלה שלא נחים לרגע.. האמת, אני די בספק אם זה ככה אצלכם ואם עכשיו תגידי לי שהכנת מרטיני יבש וטעית במנות, זרקת למרקקה והתחלת מחדש עם אלכוהול אמיתי - אני מורידה את הכובע בפניי הביצפר... אני רק מנסה להבין בדיוק מה זה אומר "להתאמן עם אלכוהול אמיתי"
 

or83

New member
אתם מתווכחים על הנושא הכי לא חשוב שיש

אני חושב שמכל הדברים שעושים בקורס, ההכנת קוקטיילים זה החלק הכי פחות חשוב. כמה קוקטיילים כבר יוצאים כל ערב וכמה הם מגוונים? מישהו בקורס מאמן אותכם על מזיגת בירה מהירה? (לפחות 2 בירות כל פעם?) מישהו מאמן אתכם לעבוד עם עיניים כמעט עצומות? כי זו הדרך היחידה גם לדבר עם לקוחות ובאותו זמן להכין קוקטייל או סתם משקה למישהו אחר. מה זה משנה אם אני מוזג אלכוהול אמיתי או מים מהברז? גם ככה בכל בר שאני אגיע אליו הכל יהיה שונה. במיקום, בכמויות, בשיטת המדידה ובצורת ההגשה. מעבר לכל זה, הידע התיאורתי הוא הסיבה האמיתית שעושים קורס ברמנים. ידע הוא הכח הכי חשוב שיש לברמן וזה אחד הדברים שהכי מבדילים בין ברמן של מועדון לברמן של בר שאשכרה יושבים לקוחות ושותים. תראו לי ברמן בנורמה ג'ין שלא מבין לגמרי מה הוא מוזג.למרות שגם את זה אפשר ללמוד לבד. הכי חשוב זה המקצועיות שאיתה אתם יוצאים ולתרגל עם אלכוהול אמיתי לא מביא למקצועיות ומקצוענות. אני לא חושב שהייתי יוצא ברמן יותר טוב אם הייתי מתרגל עם אלכוהול אמיתי ואני לא מבין מה הטעם לשבת בשיעור ולהיות חצי שיכור. עם כל הכיף שבעניין, זה עדיין שיעור וגם צריך להגיע הביתה איכשהו. אני שמח שכולם רוצים לעשות קורס ברמנים, אני פשוט חושב שיש סיבה למה ברטנדר וזמן אמיתי קיימים כל כך הרבה שנים (ברטנדר קיים כבר 20 שנים למי שלא יודע) למרות שהם לא מתרגלים עם מים. ועוד דבר, תמיד יהיו את הברמנים המעפנים למרות שהם למדו באחד מהגדולים וגם יש תותחים שלמדו באחד מהקטנים. בסופו של דבר זה משנה מי אתה ומה אתה מביא מעצמך לבר. הרבה פחות ממה שלמדת בקורס.
 

The German

New member
אתה מעלה נקודות נכונות

אך אל תשכח שמי שבא לקורס ברמנים זה לא תמיד הברמן הפוטנציאלי וצריך להתחיל מבסיס מסויים. נותנים בקורס כלים בסיסים והתלמיד הוא זה שמפתח אותם ומחליט לאן לקחת אותם (כמו באוניברסיטיה...). אני מעביר הכשרות לצוותים קיימים בברים, ללמד אותם למזוג עם הראש למעלה, לתפוס כמה בקבוקים, טכניקות שונות של עבוגה מהירה וכו' לא תמיד עובר חלק. זה לוקח תרגול וניסיון חיים. לא כל בר עובד ככה וברמנים לעיתים לא מכירים את הכל השיטות - הם יודעים מה קורה בבר שלהם, וזהו.... הקיצר לא תמיד מגלים נכונות או יכולת ללמוד דברים חדשים. אלכוהול אמיתי רק תורם, לעניות דעתי. אני אישית בוגר זמן אמיתי ויצא לי לראות את החוברת של ברטנדר לא מזמן, במילה אחת: ביזיון. חוברת מצולמת שחור לבן, עם חומר לא אקטואלי, מנותקת לגמרי מהמציאות ויש שם דברים שהם פשוט לא נכונים. איך עוברים על זה בשתיקה, אני לא יודע....
 

or83

New member
תשמע

אתה צודק, הקורס הוא בסיס (בסיס מעולה) וללמוד להיות ברמן באמת תלמד רק תוך כדי עבודה. אני עד שלא קרסתי תוך כדי לחץ לא ממש למדתי והיום אני חושב כבר שני מהלכים קדימה לגבי מה אני הולך לעשות. הויכוח לגבי אלכוהול אמיתי יישאר תמיד. נסכים שלעולם כנראה לא נסכים. לגבי החוברת של ברטנדר לצערי אתה צודק. החוברת איתה למדתי לפני שנתיים וחצי באמת לא הייתה משהו אבל גם ככה בקושי הסתכלנו בה. רק בשביל קוקטיילים. את הכל העבירו לנו בשיעורים ואח"כ שלחו לנו במייל והיום יש לי את הכל במחשב. לפני כמה חודשים יצאה להם חוברת חדשה שהם עבדו עליה עוד בזמן שאני הייתי בקורס ואני מאוד סקרן לראות אותה.
 

arshya

New member
אני יכול להגיד שכן אצלי בלימון

איפה שלמדתי אם לא הכנת טוב קוקטייל מסויים בתרגול אז כן המדריך היה יושב לנו על הראש עד שהיינו מצליחים לעשות אותו כמו שצריך...
 

Tunaturman

New member
עשיתי טעות עם קמפארי, זרקנו ועשיתי מחדש.

ועם עוד מלא קוקטיילים, כולם טועים ועושים מחדש. למה הכוונה "אימון האלכוהול אמיתי"? תאמת ראיתי שפתחו את הנושא הזה כבר כמה הודעות מתחת לזאת אז אני לא רואה טעם לחזור על דברים, אבל לדעתי: -בין להתאמן עם מים וצבע לבין להתאמן על אלכוהול איכותי, אני בוחרת באלכוהול. בין אם זה בשביל לדעת איך הטעם של הקוקטייל אמור להיות, בין אם זה להרגיש איך זה להציף ליקר על ליקר ולא מים ירוקים על מים צהובים, בין אם זה סתם למען החוויה בשלמותה, לדעת שאת לומדת על מה שתעבדי איתו (מישהו כבר ציין נכון- לא למדת נהיגה על אוטו צעצוע) ולא על איזה זבל ששיכנעו אותך שזה בסדר לעבוד איתו. דבר נוסף- יש לך 2 בתי ספר שאת תשלמי להם כמה אלפי שקלים, אחד מהם מציע לך משהו שהשני לא- למה שתקחי את זה שלא? למה שיבואו ויגידו לך "עזבי, את לא באמת צריכה את האלכוהול הזה, קחי מים במקום" את תגידי- "טוב, קחו את ה3000 שקל שלי ותחסכו בהוצאות." לדעתי זאת פשוט חוצפה של כמה קורסים שקיימים לעשות דבר כזה, זה הכל. תראי את זה כעניין של פרנציפ.
 

The German

New member
תשלמי פחות ותעשי משו אחר עם הכסף...

זה קטע (מעצבן) של בתי ספר לברמנים בוא תשלם 3500 ש"ח, אנחנו יודעים שזה יותר יקר מהאחרים אבל אצלנו תקבל טיסה\אלכוהול\חדר שינה מאיקאה... אני מעדיף לשלם (תאורטית כן...) פחות ולעשות עם הכסף מהשאני רוצה!
 
ממליץ בחום

לימון מקצועי, מחלקת השמה תותחית, תרגול באלכוהול אמיתי, ואיכותי (תוצרת חוץ). ממליץ לך ללכת על שיעור התרשמות, בכמה שיותר בתי ספר, ולך על מה שהכי נראה לך מבחינת מיקום זמינות ומחיר.
 

anton z

New member
אני עכשיו עושה בבר מאסטר.. מבסוט עד בשמיים!

מתרגלים הכל באלכוהול אמיתי ואיכותי, יש המון סדנאות שימושיות שהן לא רק להכין משקה אלא מעבר, שיעזרו לך אחר כך בעבודה.. מקווה שעזרתי, עם יש שאלות שאל חופשי! :)
 

Symbolic

New member
מתרגלים באלכוהול איכותי..?

שמע גם אני בוגר בארמאסטר, ואני יודע שיש להם אחלה קורסים אבל ממתי מתרגלים באלכוהול איכותי? שאני הייתי שם תרגלנו באלכוהול זול תוצרת הארץ, ולקוקטיילים מסויימים היינו משתמשים בחומרים טובים כמו קפטן מורגן שחור, קרולנס וגליאנו. רוב האלכוהול היה הזבל של הזבל. זה השתנה?
 

הספרנית

New member
אה!

שם משפחה מתחיל ב- ז????
 
למעלה