אני רוצה לשאולשאלה מאוד מאוד חשובה

KinGabel

New member
אני רוצה לשאולשאלה מאוד מאוד חשובה

נכנסתי לפורום וראיתי את ה-"מריבה" הגודולה ורציתי לדעת כמה אנשים חושבים: 1.בדת יש דברים נפלאים שכל אחד ואחד מאיתנו יכול לאמץ, כמו כבוד להורים, חוקים חברתיים וכו' 2.אנשים דתיים הם בסך-הכל אנשים שפועלים לפי אמונתם וזו זכותם ואין שום דבר רע באמונה שלהם. 3.העובדה שהדתיים כקבוצה ולא כפרטים כופים על החילונים חוקים מסוימים כגון איסור פתיחת עסקים בשבת, איסור תחבורה ציבורית וכו' היא אולי אחת הבעיות הגדלות של החילונים ואחד המקורות לשנאה. 4. העובדה שהדתיים ושוב כקבוצה לא מתגיסים לצה"ל ולא משרתים את המדינה למרות שלפי התורה בימים עברו אנשים גם למדו תורה והיו מאמינים גדולים וגם נלחמו היא גם אחד מהגורמים הגדולים לקרע. 5. אין שום בעיה שחרדי שבאמת לומד כל היום תורה לא יתגייס אבל אין שום אדם שבאמת מאמין שכל החרדים לומדים כל היום תורה כמו שאף אחד לא יאמין שכל החילונים לומדים באוניברסיטה ולכן צריך גם לשחרר אותם אשמח לתדובות על כל הדברים (למרות שלא פירטתי את כל הבעיות המרכזיות) וגם לתגובות שנוגעות לאחד או שניים מהדברים שהזכרתי KinGabel

quizer

New member
יש בעיה שמי שלומד תורה ישוחרר

כי אני אלמד באוניברסיטה רק אחרי שתרמתי את חלקי לצבא, ואילו הייתי מתגייס כעתודאי (אחרי אוניברסיטה) עדין הייתי חייב לתרום, ולא סתם לתרום אלא כפליים! (כלפיים מבחינת זמן). ואם תגיד משכורת קבע- אז אני אענה שמבחינתי אלה תנאי עבדות, וההוכחה לכך היא שאתה לא יכול להשתחרר. ובקשר לדברים הנפלאים של הדת- אלה לא הדברים של הדת, אלא של האנושות כולה. הדת פשוט מכריחה אנשים לקיים את זה. אותי משהו אחר מכריח לקיים את זה.

Vdrums

New member
זה יהיה מאוד עצוב אם אנשים

למשל יכבדו אב ואם בגלל שהתורה מצווה ולא כי זה אלמנטרי והגיוני שכך יהיה.

KinGabel

New member
לא אמרתי את זה אלא...

התכוונתי שהתורה מחנכת לעשיית דברים טובים להתחשבות בזולת בעיקר באלמנות ויתומים מינכת לכיבוד זקנים ובסה"כ התורה היא אולי מספרי החוקים הסוציאלים המקיפים והאנושיים שראיתי, בהנחה שהמונחים מתורגמים לימינו

KinGabel

New member
זאת לא הכוונה

הכוונה היא שמי שבאמת לומד תורה זה בסדר מצידי ואתה יודע מה בקריטריונים מסוימים אפילו אפשר לפטור אותו משירות, אבל מכאן ועד להגיד שכל החרדים לומדים באמת תורה (לא בורחים מהישיבות) הדרך מאוד רחוקה

Queen BItch

New member
תגובה...

1. הדברים היפים שבדת- החוקים החברתיים! כיבוד ההורים, כיבוד הזולת, עזרה לניזקקים, אפילו "כבוד לגר", לא לרצוח, ולא לגנוב. בשביל האדם החילוני אלה נמצאים בגדר של דרך החיים האנושית והנורמות החברתיות שישמרו על החברה מתפקדת. וגם עניין שברגישות ואנושיות אישית. אז הם הוזכרו לראשונה בתנ"ך. רק מוזר לי מאד שכל כך רבים מהחוקים האנושיים האלה, שכתובים בתנ"ך לא מכובדים ע"י אלה שמאמינים בו יותר מכולם. 2."איש איש באמונתו יחיה." הטריק הוא שזה מתייחס ל-כ-ו-ל-ם! גם לאלה שאין להם אמונה מסויימת וגם לאטאיסטים (שגם זו אמונה!). אז כמו שלכל חרדי יש זכות לשמור ולקיים את דתו, לכל חילוני יש את הזכות לנהוג כרצונו. במדינה דמוקרטית, כמו במדינה דמוקרטית-מחליטים לפי הרוב במדינה מה היא דרך החיים השולטת. ואל תגידו לי שחרדים לא היו רוצים לחיות במדינה דמוקרטית, כי אם המדינה היא לא דמוקרטית אז אין לה חוקים סוציאלים- ותבינו את ההמשך לבד! 3.נכון! אבל יש הרבה אזורים בארץ שהעסקים פועלים ובועטים בשבת. בעיקר ערים מרכזיות. חוץ מזה- יום חופש אחד בשבוע הוא חיוני והוא קיים בכל מדינה מודרנית אחרת. רק שהוא יהיה מתוך בחירה. אלה בין נושאי המחלוקת העיקריים. 4.מה אני חושבת על זה?!- פחדנות. אבל לאחרונה הגיוס החרדי גדל וזה טוב. כמו כן גם אנשי זק"א שעושים עבודת קודש! ואנשי קדישא גם. בזה אין ספק לאיש. הנה הוכחה שאפשר לתרום למדינה, גם בלי להתגייס לצבא וגם לשמור על האמונה. 5. אם הם לומדים כל היום או פעם בשבוע-אז זה רק הם יודעים!

למעלה