אני רוצה לשאול מומחה

• פותח הנושא DI X
  • פורסם בתאריך

DI X

New member
אני רוצה לשאול מומחה

התכתבתי עם בחור בהודעות אישיות. סיפרתי לו כל מיני דברים עלי. אחר כך התנתקנו ואחר כך רבנו. ועכשיו הוא מפרסם חלקים מההודעות האישיות שכתבתי לו בכל מיני פורומים אבל רק חלקים שמציגים אותי כמפלצת. את ההודעות שלו המרגיזות הוא לא מפרסם ובהודעות שלי הוא מוחק את החלק שהוא יודע שאני צודקת. אז עכשיו כולם נגדי. אבא שלי אומר שיש לי זכויות. שמה שהוא עושה זה נקרה חדירה לתחום הפרט. זה נכון? גם אם זה נכון מה אני יכולה לעשות? אני גם רוצה שזה יפסיק אבל גם הוא עשה לי נזק והרבה אנשים שקודם הינו חברים בכלל לא רוצים לדבר איתי עכשיו.

ספק אם הוא פוגע בפרטיותך

1. לרוע המזל, אם את שולחת מכתב למישהו, והוא מגלה את תוכן המכתב ברבים - הוא אינו מפר בכך את חוק הגנת הפרטיות, אלא אם כן הוסכם ביניכם מראש, שהמכתב יהא חסוי. שימי לב: אין די בכך, ששלחת את המכתבים מתוך אמונה שהם לא ייחשפו. כדי שתהיה לך עילה לתביעה בשל פגיעה בפרטיותך עלייך להוכיח, שהבחור גם הסכים - אם במפורש ואם במשתמע - שלא לגלות את תוכן המכתב. 2. כדי למנוע אי-הבנה אעיר, שאם הבחור (בלי רשותך) היה מגלה דברים הנוגעים לצנעת חייך האישיים, שנודעו לו מתוך יחסי קרבה שהיו ביניכם; או היה מפרסם ידיעה מתחום עניינייך הפרטיים, שמסרת לו למטרה מסוימת (למשל, אם הציע לך עבודה, ושלחת לו קורות חיים) - הוא כן היה נחשב כפוגע בפרטיותך על-פי החוק. 3. כאמור, אם הבחור רק מגלה את תוכן המכתב, שכתבת ושלחת לו מרצונך, סביר שהוא אינו פוגע בפרטיותך מבחינת החוק. אך אם הוא מעתיק ומפרסם בלי רשותך את המכתב כלשונו (או קטעים ממנו) - הוא מפר בכך, לכאורה, את זכויות היוצרים שלך במכתב (גם כאן תיתכן מחלוקת בשאלה אם המכתב הוא בכלל יצירה, אך קרוב לוודאי, שהתשובה לשאלה זו תהיה חיובית). 4. מה עלייך לעשות? קודם כל לפנות (רצוי במכתבים רשומים) למנהלי הפורומים או האתרים, שבהם פורסמו הדברים הפוגעים, ולדרוש למחוק אותם לאלתר. להלכה, את רשאית גם להגיש תלונה במשטרה נגד הבחור (אם יש בידך ראיות לכך, שהוא פגע בפרטיותך במזיד, שזו גם עבירה פלילית). את יכולה כמובן גם לנקוט צעדים משפטיים נגד הבחור (תביעת נזיקין אזרחית או קובלנה פלילית) - אך אלה הליכים מסובכים ויקרים, ותוצאותיהם אינן בטוחות אף פעם. הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

את יכולה לפרט בבקשה

האם אותו אדם מפרסם את אותם קטעים מהמכתבים שלך כציטוטים או כמשהו אחר, והאם הציטוטים מיוחסים לשם משתמש שלך או לשמך האמיתי?

DI X

New member
חלקים מועתקים

הוא מפרסם חלקים מועתקים מההודעות האישיות ששלחתי לו אבל לא את הכל. זה מועתק רק חסרים חלקים. חוץ מזה סיפרתי לו דברים על המצב אצלנו בבית אצל ההורים שלי וגם את זה הוא מפרסם. אבא שלי גולש גם ברשת ואם הוא יכנס ויראה מה כתוב שם הוא יהרוג אותי.

DI X אנא שימי לב לשאלה שלי

בכלל לא התייחסת אחיה ואת חוזרת שוב על מה שאמרת. אם את רוצה תשובה עניינית, אנא השתדלי להתייחס למה ששאלתי כי יש לכך חשיבות. מעבר לזה, לאור החשש שהבעת, אני מציע לך לפנות למנהלי הפורומים בהם פורסמו הציטוטים וגם להנהלת הפורומים של האתר ולבקש מחיקת ההודעות של אותו מפרסם, בטענה של פגיעה בפרטיות.

למרות איסור היעוץ בפורומים

אני אומר לך משהו מהניסיון האישי הטרי!!!! 1- אני פניתי להנהלת האתר ששם נכתב בשמי ועל חיי -וביקשתי מהם למחוק הודעות..הם סגרו רישמית את הפורום, הגולשים פרשו מהפורום, נשאר שם המתעלל עם פיצול האישיות שלו, והארכיונים נמחקו. מי שיש לו אובססיביות כמו המתעלל, ממשיך לתקשר איתו-מה שאומר מין מצא את מינו. 2 -אל תגיבי!!! אל תגיבי!!! סגרי את הפורומים ואתרים שהוא כותב בהם עלייך לכמה שבועות-אל תדרכי שם!!! אני כותבת לך מהניסיון הטרי שלי-אף אחד מחבריי ברשת ומהחיים לא שינה את דעתו עלי , בגלל מה שהמתעלל שלי כתב ברשת בשמי, נהפוך הוא יש לי עוד אוהבים חדשים. המתעלל שלי הציג אותי כשרמוטה, עלובה, פירסם את האיימייל שלי, העתיק הודעות שלי חלקן במלואן, חלקן מצונזרות ויוצאות מהקשרן, הציג אותי כפסיכוטית נוטלת תרופות (אם יש כדורים לאהבה אני מוכנה לשתות), התעלל בכל הודעותיי ברשת גם ברגעי כאב, וגם על המשפחה.....אבל קיבלתי עיצה של אדם יקר ואני מעבירה לך את העיצה. "את מעודדת את המתעלל , בזה שאת מתרגשת ממנו, ומגיבה לו". ביום שסגרתי את הפורומים, ולמדתי להתעלם לא להגיע לשם, לא לקרוא מה שהוא כותב, למחוק את הפרק הזה מחיי, חיי חזרו לשפיות. אז עומדים לתבוע אותו תביעה משפטית, ולקבל ממנו כסף, זה רק יחמיר נפשית את הכאב שלך, תעזבי את הדרך החוקית להילחם בחולי הנפש ברשת, כסף לא יתקן את כאבך, קחי את זה כעוד ניסיון חייך במתן אמון באנשים ברשת, ותמשיכי הלאה, תצמחי מזה..... אם את לא תגיבי להודעות לא בפורום ולא באיסיקיו לחברייך ולא באיימייל , תתעלמי מהם לחלוטין אנשים יחשבו שהוא לא שפוי והמציא הכל אם את תגיבי את תפלי בדיוק לידיים שלו...תנסי ואני יודעת שזה קשה....אם מישהו מחברייך ישאל אותך על זה באופן פרטי ליחס לזה הומור בדיחה (אפילו אם הוא כתב דברים נכונים), אז יתעלמו ממנו והעוקץ ירד הוא יפסיק. תביני זו הפרעה נפשית, אנשים שעושים את זה הם אובססיבים, הם יפסיקו כשימצאו את הקורבן הבא, ו/או יבינו שאת כבר לא מתרגשת מההתעללות. נכון זה פורום משפטים ואינטרנט, אבל לא יכולתי לשתוק כי ממש הרגשתי את כאבה של הבחורה ובמקרה זה מערכת המשפט היא לא הדרך המתאימה לטפל. מפרמטים מחשב, מחליפים איימייל, זורקים איסיקיו, מחליפים כינוי ומתחילים מחדש הלאה. כל החיים אחד הדברים שקשה זה לדעת במי לתת אמון וכמה , וכשנופלים צריך לראות בזה משוכה, ולנסות מחדש לעבור אותה. רק בריאות רחל-נשמה

DI X

New member
תודה רבה

מה שכתבת עשה לי ממש טוב. בינתיים עברו כמה ימים ואני מרו ב פחד הלכתי לאבא שלי וסיפרתי לו את הכל. גם מה שכתבתי על המשפחה. הוא קצת כעס בהתחלה אבל אני חשובת שזה בעיקר בגלל שהוא חושב שאנחנו הילדים לא יודעים מה הולך בינו לבין אמא. יותר נכון להגיד: מה לא הולך. קודם כל הוא תמך בי מאוד וכבר התקשר להנהלת תפוז ואני חושבת שהם מטפלים בכל העניין כמו שאמרת כי בפורומים כבר לא ראיתי את מה שהוא כתב. בהתחלה כולם היו נגדי ושלחו לי מסרים כמו לך אבל עכשיו אני מתחילה לקבל מסרים דוקא חיוביים. אני לא משתמשת יותר בכינוי הקודם ולא כותבת בפורומים שכתבתי פעם. בכל זאת זה כואב ומשפיל והכי הכי הכי: זה גרם לי לא לתת אמון בבני אדם. אבל אני מאוד אוהבת אנשים.

לרחל -נשמה והרבה כמותה= תודה לעצה ל

עו"ד((ומנהל הפורום).אומרים כי "צדיק- מלאכתו נעשית בידי אחרים". ויתכן שבחורה שלא כמוך - "כבר תטפל בו".ה באשר למכפיש שמך. באשר למצב החוקי? מניח שטעית. את =קטינה והחוק בישראל לא נוטה להכיר "אותך" עד שתהיי לאזרחית, אך מטיל אחריות מלאה על הורייך, ובמעשי - על אביך. טוב עשית שנתת לו לשמוע ממך ולא ממכפיש שמך. הפגיעה היא בשני מישורים- עבורך , זו הפרה של הפרטיות, אבל לאביך- זו הפרה פלילית לדעתי,הן לפי חוק הוצאת דיבה והן לשון הרע. לא שאלתי אם הבחור- בן 18 ויותר, כי אין זה משנה.ההחלטה אם האב צריך/חייב לתבוע בבימ"ש- היא החלטה שלו, ולא שלך. האחריות - היא דבר שיש לו וצריך שיהיה לו- ניסיון בו.השאירי זאת לטיפולו. מבקש לדון בנושא יותר חשוב- כפי שיעצו לך: לעסוק בהמשך חייך. ראשית- אנשים וגם נשים טועים לפעמים,ואומרים "באהבה אין חוקים". מי שאמת אוהב- לא מגיע בשום זמן למצב של קינאה ושינאה ודחף הריסת חיי אחר,שאהב בעבר.היום, בדיעבד, את מבינה שטעית באהבתך אליו כפרט ובהבנתך את מניעיו ככלל. אין זה מקובל עלי, כאב בעצמי, שמישהו, ויהיה מי שלא יהיה- יאיים על הילד שלי! מותר לך גם - לכעוס עליו, אך לא להיסחף לעשיית דברים כאלו או להתנהג כך כלפיו או בחור/ים אחר/ים. על כל עץ תפוחים -יש לעתים תפוח רקוב.בחורה צעירה,חדסר לה הניסיון, הבגרות והיכולת להבחין ב"ניואנסים של התנהגות גברית".מהניסיון,גם אם מר- צריך ללמוד.וכאב- הייתי ממליץ לך להבא "לבדוק התנהגות הבחור כלפייך לפי עקרונות פשוטים אלו -1. בחור שרוצה רק להיות איתך,בביתו ובחדרו/בביתך ובחדרך, וש"לא יראו אותכם יחד כדי שלא ידעו שאתם "חברים"? זה בחור שחושב רק- על עינוגיו שלו במיטה איתך, ואת =כלי משחק לעינוגיו. 2.בחור שרוצה לצאת איתך ושיראו אותכם ביחד, אך כשאתם לבד, לא מדבר,לא משוחח,אפילו לא עם הידים?- רוצה רק שאיזו בחורה אחרת שהוא "דלוק עליה" - תראה ותקנא" במקרה הטוב, או ש"משהו אצלו לא בריא". לא בשבילך. 3.בחור שמשוויץ באוזנייך על כיבושיו וGל איך בילה עם החברה ביחד על בחורה אחרת"וגם - מציע את "אהבתך למיטה" לחבריו- אינו מעוניין באהבתך ולא אוהב אותך כי אינו מסוגל לאהוב. לא בשבילך. 3. בחור שאוהב אותך - כמו שאת, בבוקר,ביום ובערב/בלילה= אך מתבייש/מפחד שיעשה משהו שיבריח אותך או ינתק אותך מהקשר?כדאי לבדוק ולהוציא ממנו את הסיבות לכך. אפשר- תוך כדי ליטוף.יתכן ויתגלה כאדם כלבבך, אם לא כמאהב מתאים, לפחות כידיד טוב שאפשר לעזור לו ולהעזר על ידו. ושאר הבחורים? קודם תתמקדי בהבנת אלו שעונים להתנהגויות אלו, ועם הניסיון, תלמדי לברור את אותם שאת רוצה כחבר או כאהוב. וזה נפלא להיות צעירה, עם פחות בעיות פרנסה, יותר בעיות בי"ס, ו"דלוקה על בנים". זהירות, אינה מילה גסה. הנאה אינה מילה אסורה. וששום קשר ביו התנהגות לחבר שלך ושל הורייך, לפני שהבחור הטריד אותך, ואחרי כן, אינו צריך להעיב על התקשורת והאהבה להורייך. כשאוהבים - זה מתחיל באאחריות ואהבה כלפי המשפחה,וכל הכבוד לאביך! רק בריאות ונשימה נכונה ויציבות.

ואם הציטוט מתיחס ל"שם משתמש"

אחרי פסק הדין האחרון זה בכלל משנה? הרי פסק הדין בהחלטה שלו בעצם קבע שמותר לחשוף את השם האמיתי מאחריי הכינוי. ואם אנחנו מניחים שיש לא מעט אנשים שמכירים את שמה האמיתי בחיים, מקושר לכינוי שלה ברשת....אז אין שום הבדל כיום לדעתי, אם פירסם תחת הכינוי שלה או תחת שמה, הוא פגע בפרטיותה. ואם הוא לא מפרסם את זה כציטוט " ", אבל קורא סביר יכול להבין שזה ציטוט אז? אין יום שאני לא קוראת הודעות שמיוחסות לדברים שאמרתי , ונוצרים שירשורים בשוק ההון, וכביכול מצטטים אותי, אבל בכלל לא ציטטו והכל התחיל מהגיגים בהבנה.וכשאני מביאה את הציטוט של דבריי כל השירשור נראה כבדיחה--אבל ובצדק לאף אחד מהקוראים לא נראה שהמצטט אותי לא ציטט אותי....כי הוא התחיל במשפט ....את אומרת ש.....היא אמרה ש.... וכו´.... יום טוב ושקט מרחל-נשמה

DI X

New member
../images/Emo51.gif לכל מי שענה

באמת תודה לכל מי שענה הנהלת הפורום הורידה את כל ההודעות. זה היה העתקים של מכתבים ששלחתי לו במסרים אישיים ולא ציטוטים. הוא מחק חלקים צירף חלקים מכל מיני מסרים ויצר כאילו מסרים לפי מה שהיה לו נוח. זה לא היה חבר שלי ולא הייתי מאוהבת בו. בחור שהכרתי ברשת. היו לנו המון שיחות. כאילו בקטע שהוא סיפר על החיים שלו ואני על שלי. אחר כך רצה סייבר ואני לא רציתי ובזה פיצץ את הקשר. בהתחלה סתם התווכחנו ואחר כך רבתי איתו וכתבתי לו שאני לא רוצה לשמוע ממנו יותר. אז הוא פירסם ת´הודעות שלי. הכינוי הקודם שלי זה השם האמיתי שלי וכולם ידעו. היה מבעס נורא אבל מי שלא מדבר איתי עכשיו לא שווה שאני אדבר איתו בכלל. עכשיו כבר לא משנה. זה היה שיעור טוב בישבילי לכל החיים. כשההורים שלי מתווכחים ביניהם בגלל משהו שאנחנו הילדים רוצים או עושים אבא שלי תמיד אומר: תעזבי אותה. שתלמד בדרך הקשה. אולי לזה הוא מתכוון. בכל אופן תודה רבה רבה לכל מי שענה והתייחס אלי ולבעיה הפרטית שלי. אתם באמת אחלה!!!

כועס ושם הורס- לא ירוחם,ואבא -לא...

חוזר - dix- מי ש"מלכלך על שמך בכעסו" לא ירוחם. ושום אב לילד/ה בגיל 16 לא ימשיך להיות טמבל בהודע לו דבר כזה. ראי הודעתי הקודמת כמופנית גם לעזרתך. יהא זה שיעור בבחירת ידיד - גם בדרך הקישורים באינטרנט. ומי שחווה כבר גירושין, גם אם לא שלו אלא "במשפחה"- יודע שהפתגם נכון: רק בחתונה זורקים על הזוג סוכריות.ובן דודי אומר ש"כמה מהסוכריות נפלו על ראשו כאבנים"! עברתי בכמה פורומים מאז, ומה שראיתי , לא היה מלבב מהמבט על ההודעות על "רחל -נשמה"- כאילו שהיא עצמה מפרסמת את עצמה(כנראה שהבחור החליט לשנות "טקטיקה".לא ניראה לי שההודעות נמחקו. לכן , כדאי שאב, בוגר מעל גיל 21- יכנס לעבי הקוראה ויפעל בתקיפות. אין מקום לשתוק .

למעלה