אני רוצה לשבח את רופאת הילדים שלנו

אני רוצה לשבח את רופאת הילדים שלנו

ולמה דווקא פה? קודם כל, כי זה במיוחד בשביל דבינק'ה שלנו, שתראה שלא כל הרופאים הם מהגיהנום
דבר שני, כי באמת אני רואה כאן בפורום הרבה חוסר אמון ברפואה וברופאים של ימינו, שאני מבינה מהיכן הוא מגיע, ולכן חשוב לי שידעו שלא כולם כאלו. במיוחד ברפואת ילדים, שהמיילדת שלי היטיבה להגדיר בתור "תחום ברפואה שבו תמיד נותנים להורים הרגשה שהם ההורים הכי גרועים/מחורבנים/מתעללים אם הם לא מיישמים בדיוק את כל מה שהרופא אמר להם לעשות"
אז ככה - לקחתי את תמר אתמול לרופאה לשקילה ולחיסון צהבת B ובדיקה כללית של גיל חודש. פה בארה"ב אין טיפת חלב, והרופאים הרגילים הם גם רופאים התפתחותיים. זו רופאה יחסית חדשה, ולא ראינו אותה עדיין מאז שתמר נולדה כי היא היתה בחופשה וראינו את הקולגה שלה (שהיתה בסדר, פרווה, לא התלהבתי וגם לא היו לי טענות). הנושאים שעלו היו: 1) בדיקת שמיעה (נהוג לבצע לכל היילודים בבתי החולים ביום היציאה הביתה) היא שאלה אם הלכנול בי"ח לעשות ועניתי שבחרנו לוותר על הבדיקה. היא התעניינה מדוע, הסברתי שהחלטנו שזה מיותר כי גם כך אין הרבה מה לעשות בגיל יומיים ואפשר לראות שהיא שומעת היטב לפי תגובותיה לרעשים וקולות. היא אמרה "VERY WELL" וזהו. לא טחנה לי במוח, לא ביטלה את החלטתי, ולהתרשמותי אף הסכימה איתה. 2)הנקה היא שאלה "YOU ARE BREASTFEEDING, YES?" עניתי בחיוב והיא אמרה "GREAT!!!" הילדה עלתה חצי קילו בשבועיים וקיבלתי תשבוחות אינספור. בסיום הפגישה הרופאה אמרה בחיוך רחב "רק חלב אם, כן? לא לתת לה מים!" פורמולה לא היתה אפילו אופציה מבחינתה ולא הוזכרה. 3) צהבת הילדה עדיין צהובה בגיל חודש. היא מיששה את הכבד, בדקה מרפסים, וראתה ילדה עירנית ותגובתית שיונקת יפה ועולה במשקל. לפי רמת הצהיבות (גפיים כבר לא צהובות, והצהיבות מתחילה מהבטן ומעלה) היא העריכה שרמת הבילי' בסביבות ה-10 ואמרה שכנראה מדובר בצהבת חלב אם. מה עושים? כלום! היא שאלה אם אני רוצה לקחת אותה למעבדה לבדוק רמה. שאלתי אותה בשביל מה צריך לבדוק ומה מדאיג אותה. היא ענתה שלא מדאיג אותה דבר בשלב זה, ורק אם אני הייתי רוצה מתוך סקרנות לבדוק מה הרמה המדוייקת. כשעניתי שאני מעדיפה להמנע מזה אם זה לא אבסולוטלי נחוץ, היא ענתה שהיא מסכימה איתי ורק שאעקוב ואתקשר אליה אם זה מחריף. 4)חיסונים בגלל הצהיבות, היא אמרה שמעדיפה שלא להעמיס על הכבד של הילדה והיא לא נותנת חיסון צהבת הפעם
כמו כן, היא נתנה לי ערימת דפי מידע על כל החיסונים שנהוג לתת ואמרה לי במלים אלו: "GO HOME, READ EVERYTHING, DISCUSS IT WITH YOUR HUSBAND, AND THEN MAKE YOUR DECISION ABOUT THE VACCINES". התפעלתי! כל הכבוד לרופאה שמכירה בכך שהילד הוא של ההורים, והם אלו שעושים את ההחלטות. אז יש רופאים אחרים, מעודכנים, תומכים. אני שמחה שבחרנו בה! היא דאגה גם לספר לי בגאווה גדולה על מטופלים שלה שיונקים שנתיים ויותר וכמה זה נהדר
. לבי רחב עליי!

debby12

New member
מנהל
סחתיין ../images/Emo45.gif

<הנה - שלא תגידי שאני לא "עושה כבוד" כשמגיע כבוד
>. מעניין לגבי בדיקת השמיעה. בפרברי די סי הפרוטוקול הוא שמבצעים אותה בגיל חודש - אצלכם זה בגיל יומיים? גם לנו היא לא הציקה על שויתרנו. לא אמרת לה שאת יועצת הנקה? (פשוט נראה היה לי מגוחך שהיא מסבירה *לך* לא לתת מים)

לא, היא לא יודעת מה מקצועי...

בראיון הראשון שלנו איתה לא רציתי להגיד לה, כי רציתי שהיא תתן לי חוות דעת אמיתית שלה על הנקה ולא תגיד לי מה שהיא חושבת שאני רוצה לשמוע בתור יועצת... כמו כן עניין אותי לדעת אם יד לה רפרנסים שהיא שולחת אליהם, ואם הייתי אומרת לה שאני יועצת זה היה נראה מבחינתה לא רלוונטי עבורי. כך שנמנעתי מפיסת האינפו' הזו. אני מעריכה שהיא נותנת את העיצה הזו לכל ההורים, במיוחד שחם מאד עכשיו כאן, ואני חושבת שזה מעולה שהיא מעודכנת ויודעת את זה (ולא אומרת "חם, תני לה מים" כמו חלק מהרופאים שאני מכירה). כן, בדיקת שמיעה בגיל יומיים כדי "שלא יצטרכו לחזור לביה"ח" בשביל זה. לרופאה אין ציוד לזה במרפאה. עוד משהו ששכחתי - היא שאלה אותי אם אני מיניקה לפי שעות או לפי דרישה. עניתי כמובן שלפי דרישה ושאין לי מושג "כל כמה זמן" אבל הילדה אוכלת ומתפתחת וגדלה והכל טוב
והיא הנהנה בראשה נמרצות בחיוב ואמרה "GOOD!". עוד
לרופאה שלא חייבת לדעת שהתינוק אוכל כל X שעות ושזה לוקח לו X דקות בכל פעם.

ושכחתי מה *כן* היה חשוב לה לדעת

זה על הפיפי והקקי, שזה כידוע מדד הרבה יותר טוב ל"כמה היא אוכלת"

מומלץ להמנע ממים עד שהתינוק אוכל

מוצקים כארוחה מלאה (שזה אמור להיות אחרי גיל חצי שנה). ההנחיה הזו נכונה גם לתינוקות יונקים, וגם לתינוקות הניזונים מתמ"ל. בימים החמים פשוט יש להיניק יותר, ולהשתדל להשאר במזגן
. החלב שלך מתאים את עצמו בימים חמים והוא מימי יותר כדי להרוות את צמאונו של התינוק. גם כך חלב האם מכיל כ-90% מים
יש שלוש בעיות עם מים: 1) הם תופסים מקום בקיבה במקום חלב ומונעים מהתינוק תזונה. תינוקות ניזונים מנוזלים, ולכן הם לא מרגישים הבדל בין מים לחלב. אם קיבת התינוק תהיה מלאה במים, מבחינתו הוא אכל והוא שבע. הוא לא יודע שזה מים. והוא מפסיד בכך קלוריות וערכים תזונתיים שהוא זקוק להם. 2) יותר מידי מים עלולים להפר את מאזן המלחים בגוף התינוק. 3) אם נותנים מים בבקבוק בגיל צעיר מידי ולפני שההנקה התבססה, זה עלול להוביל להעדפת פטמות אצל התינוק.

Manty

New member
רוני, לגבי הצהבת

תנסי לעשות לה אמבטיות שמש. תפשיטי אותה לגמרי. שבי ליד חלון שטוף שמש. הניחי אותה על גבה על בירכייך והניחי על עיניה מגבת. בשלי אותה 15 דק' ואז היפכי אותה על הבטן לעוד 15 דקות. טוב לשמוע על גישת הרופאה

אם פי 3

New member
וגם תצרכי את לימון

שמש - בזהירות מהשרפות (אה, בעצם אצלכם, לא יודעת אם זה בכלל רלוונטי) אבל כמה שיותר. פוטותרפיה. נשמעת רופאה בהחלט מעודכנת, ובעיקר מכבדת - כל הכבוד. וגם בארץ יש כאלו. אני ממליצה בכל לב על ד"ר הורניק מקופ"ח כללית, זבולון. לא יצא לי לשמוע ממנו על הנקה, אבל בשאר התחומים - מקצועי מאד (קיבלתי חוות דעת זהה מרופא אחר, עם התמחות בתחום המסוים), מסביר בכלל ומסביר פנים בפרט, מכבד החלטות הוריות, ואינטילגנציה הורית להחליט על סמך נתונים. הלוואי ויכולתי להפוך אותו לרופא הילדים שלנו (בלתי אפשרי נוהלית).

לימון? וואלה... מעניין

איך? אפשר לעשות לימונדה? לטפטף על דגים? או שלאכול ככה? לגבי השמש - רלוונטי לאללה (חם פה מאד עכשיו, בימים האחרונים זה הגיע אפילו לסביבות 38 מעלות צלזיוס. בימים היותר "קרירים" יש כ-30...) וגם יש לנו בריכה אז הבנות מבלות הרבה במים ואנחנו איתן. אני נזהרת ויושבת בד"כ רק בצל עם תמר, ולא יוצאת עד שעות אחה"צ המאוחרות (5 ומעלה). חשבתי על לשבת איתה כמו שמאנטי הציעה, ליד חלון מואר מאוד, ככה השמש לא תהיה ישירה. יש השפעה לישיבה בצל בחוץ?

אם פי 3

New member
לומשנה איך.

לימונדה, באוכל, ככה (חמוץ נורא. אבל הילדים שלי בתקופות אוהבים את זה). אני שותה מים רגילים או חמים עם לימון, בלי המתקה (גם לי המליצו, מסיבה אחרת, לצרוך הרבה לימון). כשמתרגלים, זה די טעים. לגבי השמש - רצוי עם כמה שפחות בגדים (הכי טוב עירום). אאל"ט, חלון לא חוסם את נזקי קרני השמש, כך שזו די אשליה. מצד אחד - זה בדיוק מה שאת צריכה, ומצד שני - צריך להזהר על העור העדין. לא יודעת איך מאזנים. (תודה על המידע על החום - אני אעביר אותו להורי, שנוסעים לאיזורכם השבוע).

תודה! ולהורייך תגידי

שיבדקו ערב נסיעתם באתר WEATHER.COM את מזג האוחר באזור אליו הם נוסעים. צריך להכניס מיקוד. אם הם לא יודעים מה המיקוד במקום בו ישהו אני יכולה לברר לך. מזה"א משתנה כאן באופן קיצוני ויכול להיות שבוע אחד חם וסיוטי, ושבוע לאחר מכן מתקרר ולהיפך. גשם וסופות רעמים וברקים יכולים להיות בכל עונה, ובמיוחד בקיץ. היום למשל, יש לנו יום חם ואביך אבל סגרירי ומעונן, ויש סיכויים גדולים לסופה (אתמול היתה בערב סופה גדולה מאוד, למרות החום).

g a n i

New member
אפשר פרוסות דקיקות *עם הקליפה*

ולפזר סוכר מעל. טעים! נדמה לי שגם בחוץ, בצל, זה עובד.
ל
כיף לכם שמצאתם! כ"כ קשה למצוא רופא שמכבד את דעת ההורים (לא משנה באיזו גישה הם נוקטים). רופא הילדים שלנו נפלא, ומאוד נעים - לילדים ולי- ללכת אליו. באותו קו, הוא גם מכבד את הילדים ועדין אליהם מאוד.

תודה, הולכת לפרוס לי תיכף ../images/Emo13.gif מיד

כשהקטנה תגמור לינוק. זה נורא מעניין הקטע עם הלימון - ולמה דווקא עם הקליפה?

עונה לעצמי (האסימון נפל לי../images/Emo220.gif)

שזה לא ישפיע על הקטנה, משום שנטילת או צריכת ויטמין C של האם לא מתבטאות בעליה בויטמין C בחלב שלה ולכן, אם צריכת לימון עוזרת, כנראה שמדובר במשהו אחר בלימון...

g a n i

New member
מצטערת, הייתי שפוכה

כשאמרתי "קשור יותר" התכוונתי שלא בהכרח בנושא הצהבת, אלא במקרים בהם נדרש הויטמין C. הסבר מסודר: הצעתי שיטת untake של לימון (הרי האפשרויות די מצומצמות..) כי אםפי המליצה על לימון. את השיטה למדתי מיוצאי חבר העמים, שם צורכים שקיות שלמות בשיטה הזו, ובמקרי צינון מדגישים ש"כל הטוב והטעם הם בקליפה, לכן לא לקלף"

למעלה