אני רוצה לשתף אותכם במשהו

אני רוצה לשתף אותכם במשהו

אתם כותבים פה על בדידות, שבמיוחד מורגשת בסופי שבוע, ובחגים, כי במהלך השבוע עובדים ועסוקים. אצלי הבדידות היא דרך חיים בכל ימות השנה-ואין כל כך משמעות לתאריכים לחגים, ולימים-הקירות הלבנים הם החברים הכי טובים שלי מלבד כמה מסכים. אבל בעצם הכל תלוי בי, כי כשאני מחליטה לשנות, ולהיות עם אנשים,ולצאת מהרחמיים העצמיים שלי, ולספר לעצמי כמה העולם חרה כלפיי, אז אני יוזמת דברים, "ומעוררת את המתים", ויכולה להפוך את חיי למלאים ומגוונים. החלטתי באופן אישי, ומהכרות עם עצמי, שפסיכולוגים, פסיכאטרים, תומכים, סייעים וכל בעלי התעודות שאין להם עשירית מנסיון החיים שלי, לא הם שיקדמו אותי בחיים, רק אני -והכח הפנימי שלי, הם רק יהיו מלווים אני חייבת להחזיר את השליטה על חיי לעצמי( אין דבר העומד בפני הרצון מלבד המוות-מוטו של חיי). בעלי התעודות יעזרו לי אולי לשרוד-אבל אני רוצה היום יותר-אני רוצה להרגיש טוב, ובחרתי בתור התחלה לעקוב אחרי הפורום "להרגיש טוב" כאן בתפוז, ופשוט התמלאתי הרגשה נפלאה מ-ים אהבה שזורם שם, ממש מדבק. ואז קרה יום אחד , שהופיע לו מישהו שלא הסתדר לו כל אהבה דרך המילים שזורמת בפורום, אפילו באופן מוגזם מבחינת האדם הרגיל. זה נראה לו, לא אמיתי ומסוכן,שיגרום בסוף לנזק חמור למישהו שיאמין שאפשר להרגיש טוב בזכות מילים. הוא ניסה כל הזמן , ולא מפסיק לנסות לטעון, שמילים ואהבה דרך אינטרנט, זו אשליה, ולא תוציא אף אחד מהדכאון, ולא יגרמו לו להרגיש טוב,אז ממילא כל הפורום הוא כמו בועת הייטק שתתפוצץ , ואנשים ישקעו במר גורלם, חזרה...אהבה , מילה טובה חיבה לא יכולה לדעתו לגרום להרגיש טוב, כי עול החיים כבד מידי , וחבל בשביל הרגשה טובה לזמן קצר אולי לגרום אשליה- מיותר לציין שהוא טועה בגדול. היה מישהו במיוחד שאמר לו משהו יפה אני מצטטת אותו לכאן, ומצרפת לכם את הקישור על הדיון איתו כל פעם מחדש-אולי תפסיתו תשתנה -ואולי הדיון איתו יגרום לכם קצת אופטימיות. " "זה רק חיצוני ורגעי ומדומה"... איפה שהוא אתה מפספס כאן משהו. אתה יודע מה זה מזכיר לי? ידידה שלי פעם אמרה לי לגבי משהו שיעצתי לה לעשות בזמן דכאון: "בסדר, אז אני ארגיש טוב ליומיים, לשבועיים, אתה יודע מה - לחצי שנה! אבל מה זה יעזור?! זו סתם אשליה - ואחר כך אני אחזור להרגיש חרא" או משהו מעין זה. כמובן, אם זה לא היה כ"כ עצוב, זה היה מצחיק. אדם מסרב להרגיש טוב למשך חצי שנה, בגלל ש"בסוף האשליה תתפוגג". אתה יודע, תמוז, אני עובד עם אנשים. אני מדריך. יש אנשים שחושבים שה"אמת" שלהם היא שהם מדוכאים. במצבים מסויימים, בקיצוניות, יכולים אנשים מסויימים להיות 11 חודשים בשנה מאושרים וחודש מדוכאים - אבל בחודש הזה שבו הם מדוכאים הם אומרים "טוב, נו, 11 החודשים האלה היו אשליה... תמיד בסוף אני חוזר אל הדכאון!" אתה מבין? 11 חודשים בשנה הם מאושרים, שזה הרוב המכריע של הזמן, אבל "בסוף הם תמיד חוזרים להיות מדוכאים..." זאת גישה, מחשבה, בחירה. וזאת טעות. מובן, איןטעויות, רק טעויות ביחס ל... וזאת טעות ביחס למטרה או להשגת המצב "להרגיש טוב, להרגיש שלם, להרגיש מאושר". *** "מילים ומילים ומילים"... איפה הטעות שלך? אני לא חושב שאתה טועה במחשבה הבודדת שלך על הנושא, אלא באופן השימוש שלך בה. מה אתה מנסה להשיג, בעצם? לעורר אנשים מלהיזהר ממשהו... ואיך אתה מנסה לעשות זאת? בעזרת מלים! אתה כותב "חבר´ה, תיזהרו... אל תיפלו לי פה..." ואתה משתמש במלים כדי להזהיר מפני המלים. ואתה צודק, אבל... שוב, עם איזו שהיא טעות קטנה ויסודית בתוך החיבור של המערכת שלך למערכת שלנו. אתה מנסה להזהיר אותנו מפני משהו. סבבה. אתה צודק. אבל האזהרה שלך, כדי להיות אפקטיבית, צריכה לבוא מאדם שמכיר במניע האמיתי שלו. אתה אינך מכיר במניע האמיתי שלך, או אינך מודה בו לגמרי בפני עצמך, אחרת נימת הכתיבה שלך היתה טיפ-טיפה שונה, או מאוד שונה (תלוי). *** אני לא חושב שאתה מבין את המטרה ואת הדרך עד הסוף. זה גורם לך להזהיר מפני משהו אמיתי וממשי שקיים, מבלי שתצליח לתאם בין הבעיה האמיתית לבין המצב כפי שהוא. אתה כאילו מנותק מהמצב, ממוקד בבעיה ואץ-רץ להתריע בפניה. אתה יודע מה זה מזכיר לי? תאר לך שידיד שלך הולך למסעדה טובה. הוא מצפה שיהיה שם ברווז, אבל אין שם ברווז. הוא כועס ומאוכזב. המסעדה עדיין טובה. עכשיו, אתה שואל אותו: "תגיד, המסעדה טובה?" אז הוא עונה לך: "תשמע, אל תצפה לברווזים..." זאת נשמעת תשובה הגיונית, אבל היא מנותקת ממך, מהצרכים שלך, מהשאלה שלך. הוא היה מרוכז בחוויה האישית שלו: "ציפית לברווז - והתאכזבתי". מה אכפת לך מברווזים? אתה רק רוצה לדעת אם המסעדה טובה והוא אפילו לא אמר לך אם היא טובה. בתשובה שלו אין שום מידע. הוא לא ענה לך על השאלה. לפי התשובה שלו, זאת יכולה להיות מסעדה גרועה / טובה / בינונית וכולי. *** אני חש שאתה עצמך סובל מדכאון (אני צודק?!). אם אני צודק, אני מצטער בשבילך. אני יודע שזה מאוד קשה לסבול מדכאון - ושיש לכך תופעות משניות מכאיבות. שבת קסומה רחל-נשמה

Santi

New member
רחל-נשמה :) אני מרימה את הכפפה

מה דעתכם על מפגש ביקב בזכרון יעקב ?????????? שם מעבירים ערב של גבינות ויין עם ריקודים על השולחנות. אחלה של מקום וממש ממש מומלץ . שב"ש לכוווולם אגב, צריך להזמין שם מקומות מראש.

ההבדל בין לבד-ובדידות סיפור

"ודאי שקיימים רגעים זמניים של היסח דעת כאשר עושים דברים לבד, זה אולי דוחה במקצת את הדכדוך, אבל לא מביא את האושר האמיתי אהבה זורמת" ככה חשבה Santi לפני שהחליטה להצטרף למפגשים השבועיים של פורום סהר-תמיכה מבוגרים. בדלל שהיא לבד, ללא בן זוג היא חשה שאין סיכוי לשנות את המצב. היא לא חשבה כלל לטפח את עצמה ולהנות מהחיים כי ממילא היא לבד. Santi שקעה בקיפאון מוחלט הפסיקה "להזיז את עצמה", לפי הכלל של "נבואה מגשימה את עצמה", שקעה לה לחיים משעממים ולא נעימים וממש מדכאים. הסיבה האמיתית לכך היתה חוסר ההתיחסות שלה לעצמה. היא דבקה בעמדה לפיה שום דבר לא יגרום לה הנאה, כי אין לה בן זוג אוהב. בעקבות המפגשים החברתיים השבועיים, כל פעם במרכז בילוי אחר, מצב רוחה של Santi השתפר, והחליטה להתחיל לפנק את עצמה גם כשהיא לבד פיזית. במקום לחמם לעצמה במיקרוגל ארוחת בזק קנויה, תכננה ערב מיוחד, כאילו עמדה לארח גבר היקר לליבה. היא בישלה ארוחה מיוחדת, ערכה את השולחן עם כלים וסכום מיוחדים לאורחים יקרים, נרות, ופתחה את הארוחה בכוס יין משובח.ואחרי הכינוח Santi נחה לה בסלון עם הספר "בוחרים להרגיש טוב", וברקע מתנגנת המוזיקה האהובה עליה ביותר. פתאום סנטי מאוד נהנתה מהערב. למחרת הלכה לבדה לקניון הסתובבה בחנויות ושוב נהנתה מהסיור לבד . ואז Santi גילתה תגלית מדהימה, וחשובה ביותר. לראשונה בחייה היא גילתה שהיא מסוגלת לא רק "להסתדר " לבד, אלא גם ממש להנות מהחיים. כצפוי, התחילה Santi להקרין שמחת חיים סוחפת, ולארגן מפגשים וטיולים, וגרמה בשמחת חייה לאנשים רבים להימשך אליה כמו פרפרים אל האור. היא התחילה לצאת לפגישות תחילה עם גברים שהכירה במפגשי סהר-תמיכה, ופרחה מיום ליום. ואפילו הגיע היום שגברים התחילו איתה, Santi עכשיו כבר מרגישה מחוזקת, ומוקפת מלא אוהבים וחברים, התחילה להשיב ריקם הצעות ליציאה של כמה גברים, ולא בגלל דכאון-או יאוש, אלא פתאום גילתה שכל כך מהנה לה יחד עם עצמה שכבר רוצה קצת להיות לבד.......הפעם לא בשל בדידות, אלא מתוך בחירה, הנאה, ושמחה לאחר תקופת מה, Santi יצרה מערכת יחסים מספקת ופוריה עם גבר נפלא והחליטה להינשא ולהזמין את חבריה מסהר-תמיכה, להיות שותפים איתה בחתונה.... ואף פעם לא שכחה מהו סוד אהבה. המפתח להצלחה של Santi -שכצעד ראשון, היא הוכיחה שביכולתה לפתח מערכת יחסים עם עצמה, ואח"כ עם בן זוגה מתוך הספר המומלץ ביותר בוחרים להרגיש טוב של דיויד ברנס כאשר את פרטי הסיפור במעט שיניתי להתאמה לך הסקרנית....ואל תואמרי לי זה רק סיפור זה מקרים מהחיים, ועד שלא תנסו וכמה פעמים לא תדעו אם מצליחים. אז מי מגיע למפגש הראשון של סהר-תמיכה שיביא איתו בסוף הדרך חתונה?

הבודדה

New member
רחל-נשמה, את פשוט נפלאה!

מצא חן בעיני הסיפור שכתבת כאן, כל הכבוד על ההשקעה והדמיון המפותח. בקשר להצעה, אני בכל זאת מעדיפה להשאר אלמונית ושלא תדעו מי הכותבת שורות אלו, וזאת כדי שאוכל להמשיך לכתוב פה גם בעתיד דברים בצורה חופשית, שלא הייתי מעזה להגיד בשום מקום אחר! אז אני מקווה שלא תקחי את זה באופן אישי, אבל אני מסרבת להצעה, דווקא בגלל שההיכרות התחילה פה.

Santi

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif אני מוחה ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif

איך את מעיזה?????????????????????????????????? מדוע את מחפשת משמעות כלשהיא היכן שאין, מהיכן הבאת את כל התאוריה הזו של חיי. את יודעת מה. שיבוסם לך תהני לך עם בתאוריות המטומטמות כל טוב ובהצלחה בהמשך חייך

סליחה-אולי לא הבנת

זה סיפור ששיניתי בו רק את השמות-ביקשת את הסיפור לא? בכלל לא דיברתי על חייך-ותבקשי מסהר-תמיכה שתמחק את ההודעה שלי אם נפגעת לא היתה כוונה-רק אל תבקשי להעתיק לך סיפור אם את נפגעת ממנו. רחל-המטומטמת שטעתה באמונתה שאנשים רוצים לצאת מהבדידות ורק רוצים דרך עידוד סליחה-היו שלום

lance-knight

New member
רחלי, את נהדרת ../images/Emo39.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo20.gif

ראיתי את תגובתה של Santii. רחלי, הסיפור הוא פשוט נהדר. ואם זה מרגיז את מישהו-בעיה שלו. וכמו תמיד אני מעריך את מה שאת עושה בשביל אחרים, אולי מישהו לא מעריך את זה-אז לא חשוב. העיקר שאת יודעת שאת פועלת נכון, והתוצאות חשובות פחות. אז שיהיה לך שבת שלום.

לא הפעם יקירי

הדבר האחרון שהייתי רוצה לעשות, זה לפגוע בסנטי, לצערי היא לא שמה לב לבקשתה לספר את הסיפור מהספר, והיא לא שמה לב לכותרת ההודעה סיפור. מה שחשוב שהיא בחרה להיפגע, ואני אבקש למחוק את ההודעה . ערב נפלא ותהיה בקשר רחל-נשמה

lance-knight

New member
Santi

איך אנחנו אמורים לחזור הביתה אם נשתכר? אני למשל לא ארשה לעצמי לנהוג אחרי זה. כזה יקי אני-מחושב ומתוכנן. וגם משעמם בגלל זה.

למעלה