אני רוצה לשתף במשהו שעצבן אותי:

ש לי ידידה שכנה שהחבר שלה קנאי, ולפעמים היינו שומרים על יחסים טובים וגם הזמין אותי לקפה ביחד אתם. אבל כל הזמן הוא מתחיל פתאום לאיים עליי שאעזוב את החברה שלו, וגם רודף אחריי ועושה לי פרצופים מאיימים. לחברה יש קריזות ומצוקות והיא לא יציבה, לפעמים אין לה מצב רוח לדבר ואני מבין אותה. היום פניתי אליה בעדינות ובנחמדות ואמרתי לה שאני רוצה שנישאר ידידים אז אמרה מהר: "לא!". ממש נעלבתי. יש דרך לדבר. מה זה "לא!"? היינו ידידים. לא יודעת שום קודים חברתיים. התלוננתי על החבר הזה ואני חושב שאנתק אתם כל את הקשרים. לעומת זאת, הייתה שם מישהי שבעבר הייתה צועקת עליי כשפניתי אליה אף שהיינו ידידים, אבל עכשיו דיברה אליי באהבה כמו בן אדם ואמרתי לה שאני אוהב אותה וסומך עליה ומעריך אותה, ואמרה שגם היא. כשמדברים אליי כמו בני אדם, אני מדבר בחזרה כמו לבן אדם. הייתה לי גם ידידה חדשה ישנה שאמרה פעם שאני מנג'ז לה ולא הבנתי למה, ואפילו כששאלתי אותה על מות אביה אמרה שאני מנג'ז לה ונעלבתי, אבל עכשיו חזרנו לדבר והיא מאוד נחמדה אליי וגם היא מדברת אתי יפה ובאהבה כמו בן אדם, אף שהיא מוגבלת תפקודית לא פחות מהאנשים בכפר. יש אנשים זהב, יש אנשים מגעילים.

ai27

Well-known member
ש לי ידידה שכנה שהחבר שלה קנאי, ולפעמים היינו שומרים על יחסים טובים וגם הזמין אותי לקפה ביחד אתם. אבל כל הזמן הוא מתחיל פתאום לאיים עליי שאעזוב את החברה שלו, וגם רודף אחריי ועושה לי פרצופים מאיימים. לחברה יש קריזות ומצוקות והיא לא יציבה, לפעמים אין לה מצב רוח לדבר ואני מבין אותה. היום פניתי אליה בעדינות ובנחמדות ואמרתי לה שאני רוצה שנישאר ידידים אז אמרה מהר: "לא!". ממש נעלבתי. יש דרך לדבר. מה זה "לא!"? היינו ידידים. לא יודעת שום קודים חברתיים. התלוננתי על החבר הזה ואני חושב שאנתק אתם כל את הקשרים.
נשמע שדווקא אתה לא מבין את הקוד החברתי.
לא - זה לא.
זה הבסיס המינימלי לקוד החברתי - הסכמה.
לא קיבלת הסכמה - אז שמור מרחק.

קנאי - זה לא פשע. יש הרבה בחורות שנהנות מזה שהחבר קצת קנאי - זה מראה שאכפת לו.
לעומת זאת, הייתה שם מישהי שבעבר הייתה צועקת עליי כשפניתי אליה אף שהיינו ידידים, אבל עכשיו דיברה אליי באהבה כמו בן אדם ואמרתי לה שאני אוהב אותה וסומך עליה ומעריך אותה, ואמרה שגם היא. כשמדברים אליי כמו בני אדם, אני מדבר בחזרה כמו לבן אדם.
נשמע שהבעיה איתה מעולם לא הייתה איתך - אלא שהיא צועקת לפעמים.
יש גם כאלה.
ההורים שלי צועקים בערב - אז אני לרוב מתרחק מהם בערב.
בבוקר הם סבבה.
הייתה לי גם ידידה חדשה ישנה שאמרה פעם שאני מנג'ז לה ולא הבנתי למה, ואפילו כששאלתי אותה על מות אביה אמרה שאני מנג'ז לה ונעלבתי
כן, יש לך בעיה להבין ניואנסים חברתיים - אז אתה צריך לנסות לא להעלב.
לבקש שינסו לעזור לך להבין.

כשמדברים עם חבר או ידידה ומציעים להם להמשיך קשר, לא מנומס להגיד בפשטות "לא". אפשר להסביר ואפשר לסרב בדרך עדינה יותר. היו בינינו יחסים. האחרת צועקת ומדברת לא יפה, כל דבר שאשאל אותה היא אומרת שאני חוקר אותה. לא יפה להגיד שאני מנג'ז לה, כשאני בסך הכול מתעניין בה בכנות ואף שאלתי אותה בדאגה על עניין חשוב כמו מות אביה. נראה לי שהן לא יודעות ניואנסים חברתיים. אני לא אוהב אנשים קנאים מדי ונשים שכנועות לקנאת הגברים שלהן, מותר לדבר עם בן אדם אם רוצים.

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
כשמדברים עם חבר או ידידה ומציעים להם להמשיך קשר, לא מנומס להגיד בפשטות "לא". אפשר להסביר ואפשר לסרב בדרך עדינה יותר. היו בינינו יחסים.
אבל אתה לא מקשיב.
יש פה - חוסר-הסכמה. חומה.
החבר שלה אמר לך שוב ושוב - שאתה פועל באופן שמפריע לו. פועל בחוסר-הסכמה מצידו.
עכשיו היא יישרה איתו קו.
האחרת צועקת ומדברת לא יפה, כל דבר שאשאל אותה היא אומרת שאני חוקר אותה. לא יפה להגיד שאני מנג'ז לה, כשאני בסך הכול מתעניין בה בכנות ואף שאלתי אותה בדאגה על עניין חשוב כמו מות אביה.
נראה לי שהן לא יודעות ניואנסים חברתיים.
מבחינתך אתה מתעניין בכנות, אבל מבחינת אחרים - אתה עושה את זה באופן מאוד לא נעים.
מתעלם מנואנסים חברתיים.
מתעלם מאמירה שלה שאתה "מנג'ס".
אם למשל כל פעם שאתה פוגש אותה אתה שואל אותה על מות אביה - זה מאוד-מאוד מטריד.
אני לא אוהב אנשים קנאים מדי ונשים שכנועות לקנאת הגברים שלהן
אם אתה לא אוהב אותם, אז אל תדבר איתם.
זכותו להיות קנאי (כל עוד זה בלי אלימות)
זכותה לאהוב את זה,
או להחליט שהוא צודק.
מותר לדבר עם בן אדם אם רוצים.
לא.
אסור לדבר עם אף אחד בלי הסכמה.
אסור לעשות כלום בלי הסכמה
זו חומה.
ואתה שובר את החומה כי מתחשק לך לדבר איתה, ולא מעניין אותך שזה גורם לה להרגיש רע.

ברור שאסור לדבר בלי הסכמה, אבל יש כללי נימוס ויש דרך לנסח. אדם שהיה אתי בקשר - לא יהיה מנומס מצדו להביע את סירובו באופן מזלזל ברגשותיי כלפיו. זה נקרא לשחק ברגשות וזה מתנשא. אם הבעיה היא החבר שלה, לא ברור לי למה כל הזמן הציע בעצמו שנהיה שלושתנו ביחסים טובים ואף הזמין אותי להתארח אצלם.

ai27

Well-known member
ברור שאסור לדבר בלי הסכמה, אבל יש כללי נימוס ויש דרך לנסח. אדם שהיה אתי בקשר - לא יהיה מנומס מצדו להביע את סירובו באופן מזלזל ברגשותיי כלפיו. זה נקרא לשחק ברגשות וזה מתנשא.
לא,
זה נקרא אסקלציה.
אם אתה מתעלם מנואנסים חברתיים:
בהתחלה רומזים לך,
אחרי זה מבהירים לך,
אחרי זה צועקים עליך,
ובסוף - מסרבים באופן הכי נחרץ שאפשר,
כי אחרת - אתה פשוט לא מבין, וממשיך לשבור את החומה.
אם הבעיה היא החבר שלה, לא ברור לי למה כל הזמן הציע בעצמו שנהיה שלושתנו ביחסים טובים ואף הזמין אותי להתארח אצלם.
ומה קרה אז?
אתה עברת את הגבול, הוא התפרץ עליך
ואתה בחרת להתעלם מזה.

לא. הם משחקים בי, פעם מדברים ופעם לא. היינו בקשר. אני מבין שהחברה מעדיפה להפריד בין זמן הדיבור אתי והזמן עם החבר שלה כדי לא להרגיז אותו, אבל תגובתה לא הייתה מתאימה. החבר עצמו ניסה בזמן האחרון לשמור על יחסים טובים בין שלושתנו, אני לא יודע למה גם הוא משנה את דעתו כל הזמן ומתחיל לאיים. אני מבין גם שלהרבה אנשים פה יש מצבי רוח משתנים, צריך להתחשב גם בזה אבל זה מעליב. לא עברתי גבול, המשכתי לדבר אתה.

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
לא. הם משחקים בי, פעם מדברים ופעם לא. היינו בקשר. אני מבין שהחברה מעדיפה להפריד בין זמן הדיבור אתי והזמן עם החבר שלה כדי לא להרגיז אותו, אבל תגובתה לא הייתה מתאימה.
גם היא חושבת ככה?
או שהיא חושבת שדווקא אתה התנהגת באופן לא מתאים?
החבר עצמו ניסה בזמן האחרון לשמור על יחסים טובים בין שלושתנו, אני לא יודע למה גם הוא משנה את דעתו כל הזמן ומתחיל לאיים.
תשאל בכנות ותנסה להקשיב לתשובה.
לי נשמע אתה עובר גבול מסויים בלי להבין, ומכעיס אותו מאוד.
ולדבריך זה קורה עם עוד אנשים

רק לפני מעט זמן הידידה הזאת באה לביתי לבקר והייתה אתי, והיה נחמד מאוד. לכן לא ברור לי איזה גבול בדיוק עברתי כאן. יש לה מצבי רוח משתנים והחבר מסביר לי את זה והרבה פעמים גם מבקש ממנה לאחרונה להתגבר על מצבה ולענות לי כדי שנהיה ביחסים טובים, אבל לפעמים גם הוא נהיה תוקפני. אני משתדל להבחין מתי יש לה מצב רוח רע ואז להניח לה, אבל להגיד בתקיפות "לא" כשאני רק אומר שחשוב לי לשמור על הידידות שכבר יש, זה מעליב.

ai27

Well-known member
רק לפני מעט זמן הידידה הזאת באה לביתי לבקר והייתה אתי, והיה נחמד מאוד. לכן לא ברור לי איזה גבול בדיוק עברתי כאן.
אם לא הבנת, אתה צריך לשאול.
יש לה מצבי רוח משתנים והחבר מסביר לי את זה והרבה פעמים גם מבקש ממנה לאחרונה להתגבר על מצבה ולענות לי כדי שנהיה ביחסים טובים, אבל לפעמים גם הוא נהיה תוקפני.
גם ההורים שלי תוקפניים בערב, ורגועים בבוקר
פעם היו להם תירוצים, אבל הבנתי שזו החוקיות.
אני משתדל להבחין מתי יש לה מצב רוח רע ואז להניח לה, אבל להגיד בתקיפות "לא" כשאני רק אומר שחשוב לי לשמור על הידידות שכבר יש, זה מעליב.
תאר לך כמה זה מעליב היה לשמוע את אמא שלי רומזת שוב ושוב שעלי להתגרש (ובעצם בלי שום סיבה הגיונית מבחינתי)
ככה אנשים מתנהגים לפעמים.

כשאמא שלי ואשתי רבות, אני תמיד לטובת אשתי.
גם כשהיא טועה, אני לטובתה ולא כועס עליה בכלל.
ככה מתנהגים בני זוג טובים.

לכן טענתי שזה עצבן אותי. מה שיותר מדאיג שיש בכפר אנשים שמתנהגים באלימות, למשל החבר הזה עצמו רדף אחרי פעמיים. האמת שגם אני נהייתי אלים כשהגעתי לכפר, אני כבר לא יודע מי התחיל. גרים כאן אנשים עם בעיות, אף שרובן קלות. השיר שפרסמת יפה מאוד.

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
לכן טענתי שזה עצבן אותי.
צריך לנסות להבין אנשים.
לי נראה שהוא קנאי כי הוא אוהב אותה
והיא לטובתו כי היא אוהבת אותו
וזה דבר טוב.
מה שיותר מדאיג שיש בכפר אנשים שמתנהגים באלימות, למשל החבר הזה עצמו רדף אחרי פעמיים.
צריך לשאול כדי להבין למה
האמת שגם אני נהייתי אלים כשהגעתי לכפר, אני כבר לא יודע מי התחיל.
התפתחה דינמיקה לא טובה. ככה תמיד קורה
צריך לא להיות שיפוטי.
השיר שפרסמת יפה מאוד.
כן, זה באמת שיר יפה, שמבהיר שאסור להעלים עין מעוול קיצוני.
מתסכל אותי שאנשים עיוורים לזה

צריך להיזהר ולהתגונן מאלימות, כדי לא לחוות על בשרי את סכנת המכות. אסור בשום אופן להכות, אבל אם אהיה עדין ולא אהיה תוקפני ואלים, אולי גם יהיו עדינים אליי. אמרו לי גם שמפחיד אנשים בכפר שאני עושה מבטים מאיימים, ולפעמים אני עושה בטעות קולות ונשיפות לא נעימים. פעם הייתי עושה את הקולות בכוונה, כי לא חשבתי על זה שהם לא נעימים לאנשים. אני חושב שאני צריך להפסיק להילחם בעולם, ובמקום זה להיות שמח ועדין, להתעניין בכנות בחברים ולא לדבר עם זרים מסוכנים. כנראה, אם מישהו בוחר לא להאמין לי אין לי ברירה אלא להגיד לו שבמקרה כזה לא אוכל לענות לו על השאלה. אפשר לנסות לשכנע לפעמים. השיר מתאר את האובדן הגמור, המצטבר עד כדי היותו טוטאלי. שיר עצוב, חזק ומרגש. יפה. בדיוק הלילה חלמתי שהורגים אותי כי הייתה עליי קרינה רדיואקטיבית שסיכנה אנשים. צריך להיות שמח על הצלחות שיש בחיים.

נערך לאחרונה ב:
למעלה