אני רזה מידי, מה לעשות?

Katsuki

New member
אני רזה מידי, מה לעשות?

שלום קוראים לי קאטסוקי(שם בדוי). ואני בת 14 וחצי, ואני שוקלת 35. בגלל זה אני עדין לא(מביך לומר) אבל עדיין לא קיבלתי בגלל שאני רזה, אני לא אוהבת ירקות ולא מסוגלת לראות עגבניה או מלפפון(זה מגעיל אותי). עכשיו אני חייבת לעלות במשקל באופן די דחוף... מה אפשר לעשות?

את רוצה לעלות במשקל?

הורדת משקל והלאה במשקל הם על אותו עיקרון פשוט רק שלרוב בגלל אופיו של הבן אדם וטעמו של האוכל יותר קל לעלות במשקל.. הירידה/עליה במשקל תלויה במשוואה מאוד פשוטה כמות הקלוריות שהגוף שורף ביום (שזה הספורט שאת עושה והכמות הבסיסית של הקלוריות הדרושות לגוף להפעלת המערכות הקיומיות הדרושות לנו ע"מ לחיות) ביחס לכמות הקלוריות שהגוף מקבל (זה מה שאת אוכלת) !!1 (ברור שיש גם פן גנטי אבל הוא לא חייב להיכנס למשוואה וגם אי אפשר לחשב אותו...) לכן אם השינוי במשקל שלך הוא היחס בין כמות הקלוריות הנכנסות לגוף לכמות שאותה הוא שורף משמע : אם תאוכלי יותר קלוריות ממה שתשרפי יווצר בגוף מאזן חיובי לטובת הקלוריות יהיה יותר קלוריות בגוף ממה שהוא צריך דבר שמוביל לעלייה במשקל. אם תאוכלי פחות קלוריות ממה שהגוף שלך שורף יווצר בגוף מאזן שלילי לטובת הקלוריות יהיה פחות קלוריות בגוף ממה שהוא צריך (מה שיוביל לשריפת השומנים הרזרבים בגוף מה שיוריד מהמשקל) לסיכום: אם את רוצה להעלות במשקל את צריכה ליצור מאזן חיובי לטובת הקלוריות כלומר לאכול יותר קלוריות ממה שאת מוציאה ואיך תדעי כמה זה? אם עכשיו משקל הגוף שלך לא משתנה אפשר להסיק שאת אוכלת בדיוק כמו שאת שורפת המאזן שווה מה שאומר שכדי להפר אותו את צריכה להגדיל את כמות הקלוריות שאת אוכלת... זה מאוד פשוט, עכשיו לגבי מה לאכול יותר וכמה יותר אני לא יכולה להגיד לך משני סיבות- א. אני לא הוסמכתי כתזונאת ב. אני לא יודעת מה את אוכלת.. תנסי לאכול יותר אם את לא מצליחה להשמין תלכי לתזונאית והיא תאומר לך כמה לאכול ומה ככה שלא תאכלי יותר מידי סוכרים נגיד וכאלו דבר שהוא מסוכן.. בהצלחה (ורק שתדעי שגם אני וגם רוב האנשים פה ממש מקנאות בך בשביל להגיע למשקל הרצוי שלך את צריכה לטחון שזה כייף וטעים לעומתנו שאנחנו צריכים לאכול חסה ומלפפון שזה מגעיל!)(

למעלה