אני רק אניח את זה כאן.. כי נובמבר זה לא רק חגים

דקל נור*

Well-known member
עם כל הכבוד לדאגה ההדדית של שכנים וקרובים, עיקר השיפור צריך להיות במעורבות והגנה של נשים במשטרה, בהרחקה מיידית של בעלים אלימים, התייחסות רצינית לתלונות. משרד הרווחה צריך לחייב אותם לעבור סדנאות לטיפול בכעסים ואלימות. המקלטים צריכים להפוך למכלאות.

סופהו 1

Well-known member
עם כל הכבוד לדאגה ההדדית של שכנים וקרובים, עיקר השיפור צריך להיות במעורבות והגנה של נשים במשטרה, בהרחקה מיידית של בעלים אלימים, התייחסות רצינית לתלונות. משרד הרווחה צריך לחייב אותם לעבור סדנאות לטיפול בכעסים ואלימות. המקלטים צריכים להפוך למכלאות.
אין ספק שיש צורך בשיפור מידי ביחס ובפעולות המשטרה, בהרחקה של הבעלים המכים ולא של המוכים, ובסדנאות עכשיו, לא אחרי סחבת משפטית.
אבל..
זו לא סתם דאגה הדדית. יש מקרים בהם אשה נמצאת בזוגיות ולא קולטת, לא מפנימה, לא מבינה, לא רוצה להבין, לא מאמינה שהיא אשה מוכה, או חוששת ממה שעלול לקרות ואיך תסתדר ולא עושה דבר. לפעמים, רק כשהסביבה תצביע ותאיר בפנס ואולי גם תתן לאשה את מעטפת הבטחון שהיא זקוקה לה, היא תקום ותתלונן. לשם כך צריך את הקמפיין הזה.

"המקלטים צריכים להפוך למכלאות".. אני מבינה שאת מתכוונת למכלאות לבעלים המכים, כי בינתיים, אחרי עבודה במעון-מסתור, המקלטים מהווים מכלאות לנשים ולילדיהן. לפעמים הם מגיעים לשם בפיג'מה, או אם יכלו להתכונן, עם כמה בגדים והדובי שלהם.

נ.ב: בעניין טיפול בגברים: אני כבר לא בעניינים, אבל כשעבדתי, הסתבר לי שיש מקרים (מעטים מדי) בהם הבעל פונה מיוזמתו לקבלת טיפול. המסגרת הטיפולית, כמו שהיתה אז, לקתה באי אילו בעיות ואני מקווה שחל שיפור.

צליליתה1

Well-known member
גרים בבנין זוג זקנים, לא רוצה להכנס לפרטים
השכנים דואגים לאישה, ניסינו לעזור מכל מיני כיוונים, לערב רשויות
לא רוצה להכנס לפרטים, ומקווה מאוד שהסיפור הזה לא יגמר בבכי

סופהו 1

Well-known member
גרים בבנין זוג זקנים, לא רוצה להכנס לפרטים
השכנים דואגים לאישה, ניסינו לעזור מכל מיני כיוונים, לערב רשויות
לא רוצה להכנס לפרטים, ומקווה מאוד שהסיפור הזה לא יגמר בבכי
מזעזע שלפעמים הרשויות מחכות שיקרה דבר נוראי כדי שמשהו יזוז. או לא.

קלייטון.ש

Well-known member
לעניין אין לי מה להגיד (אני מכיר והכרתי כל חיי רק נשים חזקות שלא מרשות או מאפשרות אלימות נגדן), אבל לגבי ראשי התיבות אני חושב שיכלו להשקיע יותר.
יצא מאולץ הניסיון להתאים מסרים לאותיות שמרכיבות את הסיסמה.

סופהו 1

Well-known member
לעניין אין לי מה להגיד (אני מכיר והכרתי כל חיי רק נשים חזקות שלא מרשות או מאפשרות אלימות נגדן), אבל לגבי ראשי התיבות אני חושב שיכלו להשקיע יותר.
יצא מאולץ הניסיון להתאים מסרים לאותיות שמרכיבות את הסיסמה.
אז תפיץ את זה הלאה.
שכשהבת החזקה שלך תתקל במישהי שהיא מכירה ותבחין במשהו מהמוזכר לעיל, שתדע שצריך להתער"ב.

וזה מה שחשוב פה? ראשי התיבות המאולצים?
לנשים ובעצם גם לגברים שעוברים התעללות מצד נשותיהן, זה ממש לא משנה. (גם לא לילדים)
השאלה היא, האם כעת, אפילו שזה מאולץ, אם תתקל במצבים האלו אצל מישהו/י שאתה מכיר, תתערב?

קלייטון.ש

Well-known member
אם תתקל במצבים האלו אצל מישהו/י שאתה מכיר, תתערב?
לא אני לא נכנס לחיים של אנשים אחרים.
יש לי ידידה קרובה, עוד מהצבא, ואנחנו מדברים הרבה ונפגשים. פעם לפני שנים נפגשנו ומיד ראיתי שקיבלה מכה חזקה בפניה. כחול-אדום והכל.
שאלתי מה קרה. אמרה שנתקלה בדלת. אמרתי אם את צריכה עזרה רק תגידי.
"לא הכל בסדר נתקלתי בדלת"
לא היה לה אז בן זוג אז לא יכולתי לשייך את זה לזה, וגם היא לא בדיוק מאלה שמאפשרות לפגוע בהן.
בכל זאת הייתי בטוח שמישהו פגע בה אבל היא, ידידה ממש קרובה והכל, לא רצתה ממני מעורבות.

בכל אופן אתם תתערבו. תהיה התועלת בזה מה שתהיה.
הנה סיפור של יעל שרר על התערבות שלה. הקישור לציוץ בו היא מספרת שאחרי כל המאמץ האשה כנראה חזרה לרכב והמשיכה עם הגבר.

אבח"י

Well-known member
הופץ בקבוצת ביה"ס, הופץ בקרב השבט בו אני חי, הועלה אצלי ב- FB וגם טוויטר זכתה.

סופהו 1

Well-known member
לא אני לא נכנס לחיים של אנשים אחרים.
יש לי ידידה קרובה, עוד מהצבא, ואנחנו מדברים הרבה ונפגשים. פעם לפני שנים נפגשנו ומיד ראיתי שקיבלה מכה חזקה בפניה. כחול-אדום והכל.
שאלתי מה קרה. אמרה שנתקלה בדלת. אמרתי אם את צריכה עזרה רק תגידי.
"לא הכל בסדר נתקלתי בדלת"
לא היה לה אז בן זוג אז לא יכולתי לשייך את זה לזה, וגם היא לא בדיוק מאלה שמאפשרות לפגוע בהן.
בכל זאת הייתי בטוח שמישהו פגע בה אבל היא, ידידה ממש קרובה והכל, לא רצתה ממני מעורבות.

בכל אופן אתם תתערבו. תהיה התועלת בזה מה שתהיה.
הנה סיפור של יעל שרר על התערבות שלה. הקישור לציוץ בו היא מספרת שאחרי כל המאמץ האשה כנראה חזרה לרכב והמשיכה עם הגבר.
יש מקרים שאינם נחשבים להיכנס לחיים של אחרים. יש מקרים שזו הצלת חיים.
וכמובן שתהיה התועלת שתהיה וזו בהחלט בחירה של האישה, האם לבקש עזרה, או לא.
וגם אם לחזור או לא, כי לפעמים, תתפלא, היא בוחרת לחזור למקום שממנו היא ברחה, כי היא חוששת מהלא נודע ובבית, לא מצפה לה צפיחית בדבש, אבל היא לפחות יודעת מה מצפה לה.
לפעמים, היא תלויה בבעלה (שגרם לתלות בו, במודע), ולא יודעת איך תסתדר, או לא יכולה להסתדר בלעדיו (במקרה של אלימות כלכלית, לדוגמא) ולכן חוזרת אליו.
לפעמים אין בחירה. הפחד מדבר, הלחץ של המשפחה, הילדים.

קלייטון.ש

Well-known member
יש מקרים שאינם נחשבים להיכנס לחיים של אחרים.
סליחה אבל פה בהגדרה רוצים שאנשים יתערבו לאנשים אחרים בחיים.
זה דבר לא פשוט שצריך לדעת איך לעשות אותו.
כי אפשר בקלות גם לגרום נזק. אפשר לפגוע במערכת יחסים שנראית לך בעייתית, כי "סימנים", אבל להם היא מתאימה.
ואם באמת יש בעיה ומישהו מתערב בלי הכשרה והבנה, המצב עלול להחמיר שם.
אני לא אכנס פה לדיון על הסימנים עצמם כי מה אני מבין בזוגיות תקינה. אני בטח לא יכול להתיימר לנהל זוגיות כזו בעצמי.
רק אציין שאני לא בטוח שכולם יסכימו שהכל שם זה בהכרח שלילי או מעיד על סכנה.

סופהו 1

Well-known member
סליחה אבל פה בהגדרה רוצים שאנשים יתערבו לאנשים אחרים בחיים.
זה דבר לא פשוט שצריך לדעת איך לעשות אותו.
כי אפשר בקלות גם לגרום נזק. אפשר לפגוע במערכת יחסים שנראית לך בעייתית, כי "סימנים", אבל להם היא מתאימה.
ואם באמת יש בעיה ומישהו מתערב בלי הכשרה והבנה, המצב עלול להחמיר שם.
אני לא אכנס פה לדיון על הסימנים עצמם כי מה אני מבין בזוגיות תקינה. אני בטח לא יכול להתיימר לנהל זוגיות כזו בעצמי.
רק אציין שאני לא בטוח שכולם יסכימו שהכל שם זה בהכרח שלילי או מעיד על סכנה.

שמת לב לפירוט של אותם סימנים?
קראת את ההמלצות איך לפעול ולמי לפנות?

קל להיטפל לטפל (אותיות להתער"ב), להתעלם ולפטור עצמנו ב.. לא נתערב |למטה| , אנחנו עלולים לגרום נזק. אנחנו לא אנשי מקצוע. אנחנו סתם מדמיינים. אבל לאור המצב, צריך/חובה שאנשים ישימו לב למה שקורה סביבם!!! ואם יש צורך יעשו משהו בעניין.
מה?
אם מבחינים בהתנהגות מסויימת/סימנים, לא חייבים לפנות אל האשה (למרות שלפעמים, מילה באותו נושא, או מספר טלפון של גוף מטפל, עשויים לְנָעֵר ולגרום לפעולה מצידה), אבל צריך לדעת שיש גם למתבונן מהצד אל מי לפנות (מוקד סיוע בעיריה/ ל.א לאלימות/ פורום מיכל סלה), להתייעץ ולהסב את תשומת הלב. שם ידעו מה לעשות ואיך להתנהל ולהתערב (ושוב, רק אם האשה תשתף פעולה).

|למטה| מתוך קמפיין שנערך לפני כמה שנים באנגליה: קונסילר לכיסוי והסתרת כתמים כחולים, או כפי שרשום על האריזה-
Hides away unwanted bruises caused by kicks to the face. Recommended for keeping up appearences. apply gently. Tested on women by animals.
ליפ 1.jpg ] cover.jpg

למעלה