אני רק בשביל שאלה ,אפשר?

יונית א

New member
אני רק בשביל שאלה ,אפשר?

לצאצא הצהוב של התרנגולת קוראים אפרוח לתרנגולת לא בשלה קוראים פרגית אני מחפשת מילה למתבגר- תרנגול צעיר ? מענף הלול רצוי. שלחו אותי לכאן עם השאלה, אני באמת מחפשת את המילה הנכונה (למרות שנשמע כאילו זו מתיחה מחורבנת),אמרו לי שלא צריך לעמוד בתור רק בשביל שאלה. יש רעיונות ? תודה מראש.

גנגי

New member
אם יש לי בנות בגיל ההתבגרות

אפשר לומר שהבית שלי רדוף-פרגיות?

אוֹחַ

New member
תני הודאה לאל על שאין לך בנים באותו

סטטוס - כי אז היה ביתך רדוף-שדים (היו מכלים לך את כל המִשַּׁחַת שיניים).

אביב ש

New member
אוי, זה די קשה...

אבל אם הולכים על הקטע של פרגית, אז אולי "פרגון" ילך?

הרעיון הוא למצוא מילים שלא חופפות

מילים קיימות... (פרגון הוא בעייתי בכתיבה, למרות שלמרות שניתן להבין ע"פ ההקשר, עדיין- אין טעם להיכנס לבעיות אם לא חייבים) וגם- זה לא נשמע משהו, אם כבר מדברים על פירגוּן.
(סתאאאאם...)

יונית א

New member
תודה עד כה-אבל הכוונה לא להמציא

מילה חדשה (פרגון למשל) אלא מילה שההקשר שלה יהיה ברור. שהאסוציאציות ממנה יהיו מיידיות. יש מילים כאלו-טווס חושבים על גנדרן, שועל-ערמומי וכן הלאה אז אפרוח הוא תמיד ילדון,קטן,צהוב פלומתי . מה אני עושה עם המתבגר? "רודף פרגיות" זה לא ממש מתאים לו ,אלא לקשיש יותר שרודף פרגיות לא מבושלות. אודה לעוד הצעות.

גנגי

New member
"רודף פרגיות לא מבושלות"?

שוחט? קצב? פוליטיקאי אחר? אני מעדיפה לרדוף פרגיות מבושלות. עדיף על האש, ככה עם תבלינים, ופיתה ליד, ואיזה סלט קטן, וככה בירה קרה, ו... אני ר-ע-ב-ה!!!!!!!!!!!!!!

אטיוד5

Active member
היי יונית, זאת את?

הנה לך משהו צעיר עם כרבולת. כרבולן, כרבולתן, כרבולצ'יק. מי אמר לך שיש מלה נכונה?

כרבול נוריס?

כל היום תרנגול בן גבר מתרגש כאפרוח בן שנה. מה פתאום תרנגול בן גבר מתרגש כאפרוח בן שנה?

אטיוד5

Active member
../images/Emo13.gif

את חושבת שצ'יק נוריס יותר מוצלח מצ'אק נורית?
[כל החתיכות להסתדר בשלשות בקצה הלול. בריצה!]

גנגי

New member
יונית, יקירתי, מה זה

"תרנגולת לא בשלה"? זאת תרנגולת שהיא צהובה כי היא עוד ירוקה? זה כמו להגיד ש"יונית" זה יונה שטרם הבשילה. לצערי הרב אין לי כאן מילון, אבל אני חושבת שרק הוגן הוא שאם תרנגול נקרא "גבר" (קריאת הגבר - נשמע מוכר?), אז תרנגול צעיר ייקרא "גברבר". ראיתם את המחזה ~גברברים
ופרגיות
~?

אטיוד5

Active member
קריעת הגבר זה כבר משהו אחר

אאל"ט יונית איננה יונה מוקטנת אלא סוג של אבן או פנינה. ועוד יונית: תרכובת יונית בנויה ממתכות ואלמתכות. ואולי היא בכלל מיוון. או שהיא האמא של השופט.

../images/Emo32.gif גל, אם יש לך קשיים

למצוא שמשתמש - הגעת למקום הנכון! יש סיבה שכל השמות כבר תפוסים, והיא קשורה בפורום הזה ובאנרגיות המתרוצצות פה חופשי. אגב, התגברת יפה על המכשלה. רעיון הרבה יותר מוצלח מאשר לנקד וללכלך את המסך.

למעלה