אני רק היום ראיתי את הפרק של.....

גילגולה

New member
אני רק היום ראיתי את הפרק של.....

אתמול אחרי שהקליטו לי. ואני רוצה להגיד שאני מקבלת מאוד את גישתו של פדרו לאיריס, לא יתכן שהיא היתה כל הזמן שטן ומכשפה שהציקה והפריעה לכולם אז היא חושבת שדרך מילה אחת של סליחה - הכל יסלח וישכח לה, נכון שבדרך כלל זה ככה אבל לגביה אין שום צאנס לשינוי. וגם לגבי אלמה - ההתנהגות שלה לדנילו לא יפה בכלל בכל זאת המסכן עבר משבר - ריטה נפטרה ושני ילדים על הראש שלו ואלמה עוד תופסת עליו פוזות.

גילגולה את טיפה מעצבנת אותי

למה זה בסדר לסלוח לדנילו אבל לאיריס לא? בגלל שדנילו אידיוט שמשחק אותה תמים ואיריס פשוט אמיתית ולא מזוייפת? שאיריס לא אהבה את קמילה אז היא אמרה את זה.. אבל זה כשדנילו מתנחמד ושוכב עם ריטה מאחורי הגב של אלמה זה בסדר? אני ממש לא מבינה אותך.. איריס לא בגדה באף אחד. דנילו כן בגד. אבל לדנילו את מוכנה לסלוח? איזה משבר הוא כבר עבר?ריטה מתה?למה הוא היה קשור אליה ריגשית?"שני ילדים על הראש שלו"..הוא הביא את זה על עצמו..מה את מרחמת עליו לעזאזל? על איריס ששני ההורים שלה מתו והשאירו אותה יתומה את אפילו לא מרחמת אבל על החרמן את מרחמת כי הוא משחק אותה אידיוט ותמים? נו..שיהיה..

spiralla m

New member
לדעתי צריך לסלוח לשניהם. הם מצטערים

למדנו בביה"ס שישנם שלושה שלבים לחזרה למוטב:
הכרה בחטא
בקשת סליחה
שינוי התנהגות איריס ודנילו עברו את 3 השלבים, וזה הזמן לסלוח להם:)

גילגולה

New member
ספירלה - את ממש חמודה .....

באיך שהצגת את זה. אבל כשתגדלי יותר אז תביני שלא לכל אחד מגיע שיסלחו לו על מעלליו. יש פתגם בערבית שאומר (ואני מתרגמת) מכה ופצע נרפאים ומגלידים ונשכחים אבל רוע והעלבה תמיד נשאר ונזכר.

spiralla m

New member
תודה. יש בזה משהו, אבל עם דנילו...

רואים שאלמה אוהבת אותו וכבר מתה לסלוח לו....אפילו אם הוא בגד בה, היא פשוט גאוותנית מדי ולא רוצה שירכלו עליה, שהיא סלחה לבעל שהוא גם כלומניק ובנוסף לזה בגד בה....

גילגולה

בנאדם נאור הוא בנאדם שיודע לסלוח,שיודע לא לשמור טינה,שיודע לא להישאר קטנוני. זה מה שעושה אותו אדם גדול,אדם שיודע לסלוח ולהתחיל ברך חדשה. לשמור טינה לא עוזר לאף אחד,זה רק מרעיל את הנפש. תראי,אפילו ביום כיפור זה חטא לא לסלוח לאיש שמבקש סליחה.

למעלה