אני רק שאלה בבקשה

kit k@t

New member
אני רק שאלה בבקשה

P: יש לי ולחברי לטאה קטנה (אני לא יודעת את שמה בישראל, אבל בארה"ב קוראים לה אליגטור ליזרד). מצאנו אותה בגינה, והיא חיה באקווריום כבר קרוב לשנה. אנחנו מאכילים אותה בצרצרים, ולאחרונה שנינו לה את הדיטאה לתולעים. ועכשיו השאלה: היא כל הזמן נראה בסדר גמור, ואכלה והייתה לטאה מאושרת (עד כמה שאפשר להיות), בשבועיים האחרונים היא נראית שונה. היא רזתה, והעייניים שלה רוב הזמן סגורות. מה גם, שהיא לא ממש נראית "חיה" כמו קודם, קצת נבולה.. יש עליה מנורה של UV ואבן מחוממת.. הדבר היחידי שהשתנה בזמן האחרון זה שהיא הועברה למיכל קטן יותר בגלל נחשה שאימצנו. יש למישהו מושג מה קורה לגייל שלנו? תודה רבה. :) קאט

naja

New member
קחי אותה לוטרינר.

אם מצאת אותה בחצר, יכול להיות שיש לה טפילי מעיים שונים, ומעבר מטרריום אחד לשני גרם לסטרס שהחליש את המערכת החיסונית שלה ועזר לטפילים להתפרץ. בנוסף כדאי לבדוק האם לא עבר זמנה של נורת הUV .

dudy555

New member
שנה בטרריום

אני לא בא להגיד לך מה לעשות אבל רק לידע כללי זוחלי ארץ ישראל מוגנים ולפי החוק אסור לגדל אותם. הלטאה הזאת לא תחיה טוב אצלך כמו שהיא תחיה בטבע ואני חושב שעם אתה מספיק בוגר ומבין מה אומרים לך אז תשחרר אותה כדי שהיא תוכל לחיות את החיים שלה כמו שצריך כי היא לא צריכה ליהיות בטרריום שלך בבית. הטבע שלנו חשוב לנו ולכן הזוחלים שלנו מוגנים אז הכי טוב יהיה שתשחרר אותה ותן לה להמשיך בחייה בטבע!!!

Itamar Levy12

New member
לפי מה שהבנתי ממה שהיא רשמה

היא גרה בארה"ב ולא בישראל. בכל מקרה,ביקור אצל הוטרינר לא יזיק.

kit k@t

New member
אכן ארה"ב

למרבה הפלא אתמול אחרי כתיבת ההודעה בדקתי אותה שוב, והיא נראית הרבה יותר טוב :) נתתי לה לשתות מים (השפרצתי על קירות הזכוכית), והיא שתתה המון... ממש ממש המון... אולי היא פשוט התייבשה איכשהו. נראה לי גם ששינוי התזונה מועיל לה בהרבה, כי תולעים הרבה יותר קל לתפוס :) בכל מקרה, אני לא צריכה הרצאות בנושא הזה, הלאטה בכלל לא שלי, אלא של חבר שלי... אנחנו מגדלים אותה ביחד, אבל היא שלו. ההצעה בקשר לטפילים יכולה להיות מאד הגיונית, ואולי זה מה שזה. לקחת אותה לוט זה לא ריאלי, כי היא פיצפונת, ולפי חברי הם לא ממש יטפלו בה שם... תודה לכולכם בכל מקרה :) קאט

gaichuk

New member
אתם תופסים תולעים? שילשולים?

אני חשבתי שהכוונה לתולעי קמח...

kit k@t

New member
חס וחלילה תופסים.... P:

אין לי סבלנות לזה, ויכולים להיות עליהם טפילים קטנים או סתם איכסה. קונים בקופסא של 100... נקראים meal worms. היא נראית הרבה יותר טוב, העברנו אותה לטרריום גדול יותר היום, והיא נראית סבבה. רק מה שעוד מטריד אותי, זה האם היא אמורה לשתות כל כך הרבה כמו שהיא שותה? נראה לי ממש מוזר... היא אף פעם לא שתתה כל כך... קאט

Itamar Levy12

New member
meal worms הן "תולעי קמח"

או יותר נכון זחלים של חיפושית שחרורית הקמח.

kit k@t

New member
אממממ

חשבתי שאלו פרפרים שחורים כאלו... או וול, זה לא משנה, הן אכולות בכל מקרה... :) יש למישהו מושג אם הן מזינות יותר מצרצרים או פחות? קאט

Itamar Levy12

New member
הן לא אמורות לא ליהיות כל התזונה

עיקר התזונה צריך ליהיות צרצרים ותולעי קמח אחת לכמה ימים(נגיד שבוע) בשביל הגיוון. בארה"ב צרצרים יותר זמינים הורבה יותר זולים ככה שלדעתי אם לא אכפת לך לקפוץ ל"פט סטור" הקרובה רצוי שתחליפי תזונה(בשביל שתיהיה לך שממית בריאה)

kit k@t

New member
זו ממש לא בעיה לקנות צרצרים,

אבל היא אוכלת ממש מעט מהם... וזה לא נראה כאילו הם מספקים לה, ודווקא את התולעים היא אוכלת טוב... אוף, עכשיו צריך לנסות שוב להאכיל אותה בצרצרים... לכל הנראה אנחנו נשחרר אותה חזרה לחצר בקרוב, היא לא התאקלמה טוב במיוחד, ויש לי תכנונים לקנות לטאה גדולה יותר בכל מקרה :) אני מנסה לשים תמונות שלהם,א בל הטלפון מסרב לשלוח לאמייל... קאט

למעלה