אני רק שאלה. בעצם אולי 7

b o t t e n

New member
אני רק שאלה. בעצם אולי 7../images/Emo4.gif

גלוטן
למה דיאטה נטולת גלוטן. אומגה 3- מה הוא נותן לילד בספקטרום
האם אפקטיבי לתת תוספים ללא דיאטה מיוחדת

JacobSk

New member
כימת לכל דף של פורום יש תשובות

לשאלות שלך וגם במעמרים שיש בפורום את יכולה למצו כל האינפורמציה שאת צריחה להתחלה.

khisha

New member
רק תשובה

יש מלא דיאטות. Special Carbohydrate Diet- SCD Low Oxalate Diet וכדומה. זה לא העניין. הנסיון הכללי שמבוסס על מחרקים שעשו בשנות ה70 המאוחרות אומר שלרוב ילדי הספקטרום יש בעיה בפירוק חלבוני חיטה וחלב שנקראים גלוטן וקזאין. החלבונים הנ"ל דולפים דרך המעי לדם ועולים למוח ובכך ממסטלים אצ הילדים בדומה להשפעת אופיום. ע"ע Peptide -Opioid theory אין הסבר חד משמעי למה זה קורא ולא נכנס לזה. אומגה 3 בעצם מכיל 3 חומצות שומניות חיונית DHA -שמשמש לייצור סרוטונין במוח ו EPA - שגם חשוב למוח וגם ללב. יש גם את ALA שעומד לפניהם בשרשרת אבל הוא נמצא בשפע בפירות ורקות. לתת תוספים אפשרי אבל אם ישנה בעיה במעיים ושטח אפקטיבי שסופג את התוספים מכוסה בקנדידה או סתם דלקת שנגרמת כתוצאה מאי יכולת לפרק גלוטן וקזאין האפקטיביות יורדת בעשרות אחוזים.

היי בוטן

אני עונה לך מהנסיון שלנו. קודם כל כן, תוספים יעילים גם בלי דיאטה. אומגה 3 מעלה יכולת ריכוז של ילד פלאים, וזה לא דיעה שלי, כשנגמר לי התוסף וילד היה 3 ימים בלי התוסף - כל יום כתבו לי במחברת קשר הילד לא מרוכז. חוץ מזה כשהתחלנו עם CLO שזה שמן כבר דגים וויטמין A הילד נתן קפיצה רצינית בריכוז, קשב, קשר עין ושיתוף פעולה, בגן שיבחו אותו כל הזמן וגננת בהתלהבות אמרה לי שהוא עשה קפיצה רצינית (והם בכלל לא יודעים על התוספים) לגבי דיאטה לילד שלי היו בעיות עיכול קשות, שלשולים ושאריות מזון לא מעוכלות. חוץ מזה ראינו שחלב משפיע רע מאוד ומוסיף ליחה ומגביר שלשולים. הוצאנו חלב מתפריט וגם גלוטן לנסיון. אנחנו כבר 8 חודשים בדיאטה, הדיאטה לא נקיה לגמרי מגלוטן (מדי פעם הוא חוטף משהו קטן) אבל תוך כדי התקופה הזאת פעמיים ניסינו לחזור לדיאטה רגילה וחווינו מיד רגרסיות קשות בתחום הויסות החושי. אם את מתחילה מומלץ להתחיל גם עם פרוביוטיקה כי זה טוב לכולם.

lavendula

New member
../images/Emo207.gif וברוכים הנמצאים! ../images/Emo140.gif

אמנם חרשתי על המאמרים, אבל מרוב מידע, אני לא יודעת איך וממה להתחיל. ללכת לתזונאית? לגסטרו? איזה בדיקות ניתן לבקש מהרופא ילדים? להוריד את כל הגלוטן והחלב במכה, או קודם חלב, או קודם גלוטן? (כמובן, אחרי שאצטייד בתחליפים). איזה תוספים? איזה מינון? תודה!

khisha

New member
בהדרגה

להתחיל מחלב. אחר כך מגלוטן. להיערך מבחינת משאבים וכוחות. להתחיל עם התוספים אחד - אחד במרווחי זמן של שבוע. תזונאית, גסטרו ושאר רופאים קונבנציונליים אינם יעילים. ישנה הפניה במאמרי הפורום למטפלים שיכולים ללוות. ישנם פרוטוקולים בסיסיים כלליים

b o t t e n

New member
אז ככה, פרוביוטיקה, אני נותנת של אלמן, בלי

קשר בל פעם שיש הקאות ושישולים בעיקר אצל מיצי שהיא נ"ט מובהקת. לעשטת דיאטה- ממש לא נראה לי. מה גם שאנחנו חיים על מוצרי חלב וגלוטן וכמובן בשר אדום
ניסיון עבר להוריד גלוטן ולעבור לסוייה- מטעמי בריאות, עשה רע לכל חברי המשפחה. אני אתייעץ לגבי האומגה והכבד.

גם אנחנו חיינו על מוצרי חלב וגלוטן

ובכל זאת הצלחנו להוריד וזה נתן תוצאות מצוינות. הכל עניין של נחישות ואם רוצים אז עושים את זה לאט לאט, מוצאים תחליפים לכל דבר. סה"כ היום הוא גם אוכל הרבה יותר בריא מפעם.

razgalili

New member
האפקטיביות של תוספים ללא דיאטה

משתנה מאד מילד לילד. יש ילדים שיכולים לקבל הרבה מתוסף זה או אחר, יש כאלה שבלי כמה חודשים בדיאטה רצחנית לא זזים. הבעיה היא שבלי יוצא מן הכלל כל הורה ששומע על דיאטה לא רוצה לעשות אותה ולא רוצה לשמוע עליה. אם אתם מרגישים שזה קשה לכם בשלב זה, תתחילו מדברים קלים יותר. מלח אנגלי באמבט, אנזימים, פרוביוטיקה, אומגה שלוש וויטמין E וכו'. רוני מקדונלד אמר פעם: אם תעשו מאה אחוז פרוטוקול תקבלו מאה אחוז תוצאות, אם תעשו 90 אחוז פרוטוקול תקבלו 10 אחוז תוצאות. אני חושב שהוא צדק. בסופו של דבר רוב ההורים מגיעים לדיאטה ורובם שמחים שעשו זאת. יש מיעוט שלא מרגיש שהדיאטה תרמה להם. אולי תספרו קצת על הילד הפרטי שלכם? מה הבעיות הרפואיות שלו? מה הבעיות ההתנהגותיות שלו? מה מפריע לכם?

b o t t e n

New member
תספר לי על מלח אנגלי באמבט ואנזימים

למה זה טוב?? הבן שלי AKA הג'וקר, בן 4 +3 ח'. PP-NOS לכיוון אספרגר. מקסים ופרח. מאוד קאווצ'בל, לומד, מפנים ומיישם הכל מאוד מהר. יש תק' רגרסייה, כמו עכשיו. שהוא פשוט "ריגשי" מידיי. לי קשה עם האקוללילה שלו (כרגע זה תקוע על "מעשה בחמישה בלונים"). יוצר קשר עין איכותי, לטעמי, מגיל אפס. כל מי שטען בפני שאין לו קשר עיין, בא בדרישה תוקפנית והתסכל על העיין הפוזלת... אי אפשר לדרוש מילד פחות מגיל שלוש שבוכה על רכבת לעשות קשר עיין, ושהוא לא רוצה לשים את המשקפיים, ולצפות שזה יקרה. חייך חברתית בגיל 3 שבועות, זוכרת במדוייק, אחרי שהבית היה מיני תחתנת אוטובוסים, שהרגשתי ואמרתי לו שהוא מזהה אותי. כל מי שמכיר אותנו זוכר שהתפעלתי באוזניו על כך. ילד משהים, שהייתי רוצה לתת לו קצת "פוש" לטיפולים, אבל לא מעבר. מה שכן, ככל הנראה , כמותי, הוא לא יש רעב, ויכול לעבור ימים שלמים ללא אוכל, אבל כן נהנה מאוכל ואוהב ופתוח למגוון של סוגים, טעמים ומרקמים. אגב, אין שום בעיות רפואיות מדהימות, ילד בריא בסה"כ. וגילוי נאות, אני אדם שלא לוקח דברים ונוהה.

khisha

New member
הגיון שקשה להבין בהתחלה

בתי הייתה חולה אולי 5 ימים ב5 שנותיה הראשונות. וגם אני לא הבנתי מה רע בילד שלא חולה אף פעם. השנה סוף סוף היה לנו חום והיינו חולים. וזו הייתה שמחה כי משהו זז. גם היא הייתה יכולה לחיות רק על לחם. וזה הוכחה ראשונית שזה יוצר גירוי מסויים אצל הילד. גם נרקומנים תמיד מחפשים את החומר שעושה להם טוב. האנלוגיה ברורה. ממש אין לי עניין לשכנע, ההיפך אני מחייך. דרך אגב. אספרגרים ידועים בזה שהם מתייחסים לדעות אחרות בזלזול ,שוכחים להגיד תודה וישר חותכים לכיוון שמעניין רק אותם. זה לא מזזכיר למישהוא סיטואציה נוכחית

b o t t e n

New member
../images/Emo6.gifבהחלט כן.

אתמול גם ננזפתי ע"י חמתי שאמרתי שמעניין לי ת'ת... סמול טוק

b o t t e n

New member
ואני לא מחפשת להשתכנע, אני רוצה להבין.

אני בודקת תכינות רק למה שאני מבינה.

khisha

New member
הנסיון שלי אומר

שככל שכואב פחות כך גם רצון ללכת לדוקטור קטן. יש לך ילד שלדעתך בסקאלת התפקוד נמצא גבוהה, למרות שאקולליה ממש לא מאפיין של אזור זה. נניח. אז הרעיון של כל הודג'ראס נראה לך בעייתי. מה גם שאני מכיר את דעותיך ההכחשניות לגבי חיסונים. לכן כל הדיאלוג הוא בגדר סמול טוק. כי לשנינו ברור שזה לא ישנה דבר. בכל אופן אם את רוצה לקרוא ולהבין אני ממליץ לך על ספר. Children with Starving Brains: A Medical Treatment Guide for Autism Spectrum Disorder by Jaquelyn McCandless

b o t t e n

New member
כבר הזמנתי את הספר באמזון.

כל קשר בין הכחשת חיסונים ו/או אי קבלת הטיבעוניות ושות' כדרך חיים לאשורה כזית לניהול אורח חיים בריא- עפ"י שיקול דעתי. הילדים שלי לא חיים ממתקים (אגב, תתפלא לדעת כמה ילדים חיים רק על זה)

b o t t e n

New member
עיברית../images/Emo70.gif

ואני אתרגם לאנגלית לטובת ההגיה והניקוד.: kunileymech of autisem/ קוניליימך=קלולס.

למעלה