אני רק שאלה ? הילדון עולה לכיתה א'

liat072

New member
אני רק שאלה ? הילדון עולה לכיתה א'

אנחנו נוסעים לתקופת רילוקשיין , הדרדס הקטן עולה לכיתה א' ( בית ספר ציבורי ) , רכשתי מהארץ את חוברות לרכישת שפה העיברית , ואני בקשר עם המורה שלו פה בארץ .
יש לכם טיפים שיעזרו לי לשבת איתו על החוברות ? כמה שעות שבועיות ...
תודה על העזרה ליאת

רזאי

New member
הוא כבר יודע את שפת המקום החדש?

לכמה זמן הרילוקשן?
אנחנו עשינו אותו דבר, ישבתי עם המורה בישראל וקיבלתי ממנה את כל החומר. נסענו עם המון כוונות טובות, אבל העומס בלימוד האנגלית, לא איפשר לנו לבלבל אותה עם העברית. רק בקיץ בסוף כיתה א' התחלנו לשבת איתה על העברית. כמובן שהיא שכחה כבר את כל מה שהיא ידעה בישראל, והיינו צריכים ללמוד הכל מחדש.
הלימודים התקדמו בעצלתיים, והיום בסוף כיתה ב' היא ברמה של אמצע/ סוף כיתה א' בישראל.
גיליתי שמוכרחים לקבוע מועד מדויק ללימוד העברית, אחרת הכל מתמסמס. צריך גם לתת שיעורי בית, כדי לדאוג שיהיה תרגול במשך השבוע. לנו עבד שיעור שבועי בן שעה וחצי, ועוד 4 דפי עבודה במהלך השבוע, בזמנים גמישים לפי זמני החוגים ושיעורי הבית מביה"ס.

liat072

New member
לא הוא לא יודע את השפה האנגלית

אנחנו נוסעים לשנה של רילוקשיין ! , זה מצריך ממני לוח זמנים מאד מסודר וקפדני .
תודה

רזאי

New member
שנה של רילוקשן דורשת הערכות מיוחדת.

לא פשוט להתחיל כיתה א בלי לדעת אנגלית. ידענו את זה מראש, חשבנו שאנחנו מוכנים, ובכל זאת הלב שלנו נשבר לרסיסים כל פעם בחודשים הראשונים.
אתם צריכים להחליט מה המטרה שלכם (בעניין הילד) בשנה הזאת. תבדקו גם אם יש אפשרות להאריך את השהות בשנה נוספת. אנחנו הגענו לשנת שבתון, והחלטנו להשאר עוד שנה בעיקר בשביל הילדה. אבל כשהגענו חשבנו שאנחנו מגיעים לשנה אחת, כך שהשיקולים שלנו היו בהתאם לכך.
אנחנו החלטנו שחשוב לנו מאוד שלילדה יהיה בסיס בשפה האנגלית. כזה שנוכל לבנות עליו בשנים הבאות עם שיעורים פרטיים, והיא תוכל להגיע לרמה קרובה לרמת שפת אם. כבר עשינו את זה עם הילדים הגדולים, ואנחנו יודעים שזה אפשרי. כדי להגיע אל המטרה, הזנחנו את העברית. לקחנו בחשבון שנשב בחופש הגדול לפני החזרה על העברית, ושגם אחרי שנחזור יהיו לה כמה חודשים קשים. התרכזנו באנגלית, ובאמת כבר אחרי חנוכה ראינו שהיא משתלבת בכיתה בצורה טובה.
אם אתם רוצים פשוט להעביר את השנה בקלות, אולי כדאי לחשוב על ביס יהודי עם מורות דוברות עברית.

האם הוא חייב להתחיל כיתה א' בחו"ל?

אתם נוסעים לשנה בלבד, בשביל מה? האם לא ניתן להכניס אותו לגן חובה?

ולשאלתך, אני לא מצליחה ללמד את הבת שלי, והיא בת 8, את האותיות בעברית. זה מאוד קשה, ואצלך הוא יצטרך להתמקד באנגלית, כי זה שלב השרדות מבחינתו כרגע. יש חברות שמלמדות ילדים דרך האינטרנט. זה יכול להיות שיעור אישי או קבוצת ילדים, שווה לבדוק את האופציה הזאת, כי לנו ההורים זה הרבה יותר קשה.
אני מכירה מישהי שמלמדת ככה (היא המורה), אני יכולה לבדוק לך פרטים במידה ואת מעונינת לבדוק את האופציה הזאת.

השנה הראשונה בחו"ל היא השנה הכי קשה, ואת ממש לא צריכה להתמודד גם עם זה, יהיה לך מספיק.

המון בהצלחה לכם.

liat072

New member
את צודקת לגמרי !!

בהתייעצות עם חברה שהיא יועצת חינוכית היא גם אמרה לי דברים דומים למה שכתבת לי , אני יניח לו זאת רק שנה, ולי אין בעיה לרשום אותו לגן חובה (, ושנה הבאה יכנס לכיתה א' ) , בלי לחץ . לא רוצה לגרום לו תסכול ובטח לא לבלבל אותו

מסכימה לגמרי, ועוד משהו

גם מניסיוני השנה הראשונה - ובעיקר 3-4 החודשים הראשונים - דורשים התמקדות והסתגלות וחבל להעמיס עם תכנים נוספים. אפשר להחזיק בבית חוברות עבודה בשביל הכיף, כדי להכיר לו באופן לא מלחיץ את מה שצפוי לו. אבל בשביל ילד בגיל הזה מה שיקרה אחרי השנה הבאה הוא מעבר לאופק, ולעומת זאת אתגרי ההווה יהיו הרבה יותר דוחקים.

חוץ מזה, ללימודים בחו"ל יש גם צד חיובי: בשנה שלכם בחו"ל הוא ילמד לא רק שפה חדשה אלא גם כישורים אורייניים שיעזרו לו לקרוא בעברית. ברגע שמבינים את העיקרון שאותיות יוצרות צלילים, מלים ומשפטים, קל יותר ליישם את התובנה הזאת על השפה החדשה כשהוא יחזור לכיתה א' בישראל.
בהצלחה!

liat072

New member
קודם כל תודה , סידרתם לי את המחשבות

ונתתם לי ללמוד מהניסיון שלכן , תודה רבה על התגובות

תשארי איתנו.

noaronen1

New member
אני עם נירית

לימוד הכתיבה, קריאה, מתמטיקה מתחיל בכתת הגן. יהיה לו הרבה יותר קל להשתלב וגם המורות ב- K הרבה יותר חמות ותומכות מכתה א' - זה קצת שונה מבארץ.
בהצלחה!!

KESHER Cambridg

New member
היי ליאת

נעים מאוד אני אריאל,
כדי לעזור לך רציתי לדעת באילו ספרים ומאיזו תכנית בחרת למשל תכנית צלילים מספרים חלק א צהוב...

למעלה