אני רק שאלה (על חומץ).

lseugy

New member
אני רק שאלה (על חומץ).

בתור אחד שאין לו מושג בבישול, יש לי שאלה על חומץ. אפילו כמה שאלות.
1. מה ההבדל בין חומץ טבעי (שכתוב שהוא מופק מאלכוהול) לבין חוץ בן יין ולבין חומץ יין, שלא לדבר על חומץ תפוחים.
2. האם יש הבדל בטעם?
3. האם יש הבדל בכמויות שצריך להשתמש, לדוגמא - כף אחד מזה שווה כף וחצי מההוא וכד'.
4. אם אומרים במתכון שצריך להשתמש בחומץ א' האם אפשר או משנה אם אשתמש בחומץ ב'.
5. האם יש הבדלים מהותיים או זה מיועד למנות גורמה או בכלל זה רק גימיק של שפים סנובים ופלצנים, אבל לא באמת משנה באיזה חומץ משתמשים?
תודה מראש לכל המשיבים.
 

shron17

New member
כול סוגי החומץ והשימושים בהם,,

סוגי החומץ הנפוצים:
חומץ לבן רגיל:
הסוג הפופולרי והפשוט ביותר של חומץ שעל אריזתו כתוב "חומץ סינתטי". החומץ מכיל 95% מים ו-5% חומצה אצטית. שימושי לכבישה של ירקות ,ורכיב לרטבים לסלט.
&nbsp
חומץ בלסמי:
סוג מיושן של חומץ שמיוצר באיטליה ,מזן מסוים של ענבים לבנים עשירים בסוכר ,
תהליך הכנתו לוקח 5 שנים לפחות, בהן הוא מועבר בין חביות שונות. להכנת בקבוק אחד נדרשים עשרות קילוגרמים של ענבים.
עקב התהליך הארוך, מחירו של החומץ האיטלקי המקורי יקר מאוד וקשה להשיגו בארץ. כיום מיוצרים סוגי חומץ דומה המיוצר מיין אדום ,המיושן לתקופות קצרות ומחוזק בקרמל וחומרי טעם. ומחירו זול יותר- מהמקור .
החומץ בעל מרקם סירופי מעט, בעל חומציות עדינה ומעט מתיקות.
ניתן להשתמש בו לתיבול בסלטים, למרינדות בשר או דגים.
&nbsp
חומץ יין לבן:
עדין ובעל מתיקות קלה ומתאים לאמולסיות ותיבול.
משמש כבסיס לרטבים ,כמו רוטב הולנדייז /רוטב ברנייז, משמשים למרקים ,
ולתבשילי קדרות, דגים ועוף.
&nbsp
חומץ יין אדום:
ככל שהיין משובח יותר כך רמתו של החומץ עולה בהתאמה. מתאים לתיבול סלטים ולמרינדות של בשרים כמו בשר בקר, בשר לבן וירקות.
הטעם של חומץ יין אדום חד מאד ולכן יתאים לתיבול של עלים חריפים ומרים בסלט.
&nbsp
חומץ תפוחים/סיידר: נעשה מהחמצה של מיץ תפוחים או סיידר.
מתאים לבישול, לתיבול רטבים, לסלטים ולהחמצה.
&nbsp
חומץ אורז:
חומץ האורז מתחלק לשני סוגים פופולריים: הסיני והיפני.
הסיני חריף וחד ומתאים להכנות עם שמן שומשום,
בעוד היפני עדין ומתאים לווינגרטים אסיאתים ותיבול אורז לסושי.
למאכלים אסיאתים יתאימו גם חומץ דקלים, חומץ קנים וחומץ קוקוס המאפיינים את המטבח הפיליפיני.
 
שלום גברת גלזר

למען האמת אני לא מקוראיך הקבועים כי אני לא חובב את וואלה, והחקירים הקולינארים שלך הם (לטעמי) אוצמם מאוד אינפורמטיבים, אבל חסר לי הרגש במסר, אבל זה רק אני.
בכל מקרה גרדה (את תרשי לי לקרוא לך גרדה) תודה לך שאת חולקת איתנו מהידע שלך והזמן שלך, ובמיוחד עם השיתוף הידע מי הכישור 4 כיתת אומן לבישול

וכמובן הינה המאמר המלא, שוב תודה לך
[URL]http://food.walla.co.il/item/2531624[/URL]
 
לי יש רק תשובה

אני יכול לספר לך, ולהלל ולשבח ולפאר, את החומץ אבל זה לא יעזור
ולא רק חומץ כל דבר, תגיד לי מה עדיף עגבניות שרי או רגילות?
בקיצור ובלי להציק, פשוט לטעום לנסות ולמצוא לבד,
עושי כמות קטנה, טוב סבבה, לא טוב זורקים
 

גםאני5

New member
נצל"ש חומץ (סליחה אייסגאי)

אני מחפשת חומץ סינטטי, לא בדיוק לבישול, אבל קשור למטבח). יכול להיות שלא מייצרים אותו יותר ואם כן, באיזה חומץ אתם משתמשים (כן, גם הגברים) נקיונות?
קניתי לאיש חומץ טבעי והוא מתעקש שזה מתאים רק לבישולים.
 

TCHM

New member
מייצרים ויש של לא מעט יצרנים במרכולים...

הענין שלצורך עבודות ניקוי כל חומץ טוב וגם מה שנקרא "טבעי"
כי חומץ זה חומץ - חומצה אצטית, בחומץ טבעי יש תוספת מועטה של
חומצות אחרות כמו טרטרית וחומצת לימון ששתיהן רק יועילו יותר
לצרכי ניקוי ובכלל.
אז זה אותו מוצר (וגם אותו מחיר), לקנות לצרכי ניקוי חומץ עם אחוזי
החומצה הגבוהים ביותר שזה בד"כ 5%. אפשר להשיג אצל ספקים
באחוז גבוה יותר.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קני את החומץ הלבן הכי פשוט

מעולה לנקיונות ולהמסת אבנית.

בקבוק לא אמור לעלות יותר משלושה עד ארבעה שקלים גג (כולל הרעפים).
 
למעלה