אני רק שאלה

אני רק שאלה ../images/Emo163.gif../images/Emo35.gif

עוד סמויה, ולמען הגילוי הנאות, מגיעה יותר מהצד של של ה'פעילה' מאשר של ה'ביתית' (מה גם שלא רלוונטי איפה שאני נמצאת הבי"ח (הציבורי יש לציין) עם גישה מאוד לרוחי וגם מרכז לידה, ואפילו יוגה בחינם
... אבל זה לא חשוב כרגע) ועכשיו לשאלה: הריון ראשון, שבוע 21. עד עכשיו הייתי מאוד אופטימית לגבי הלידה, מה גם שלא היו לי שום בעיות או קשיים. אני מקווה ללידה כמה שיותר טבעית ובתיאום ציפיות מלא עם הרופא המיילד שלי. אבל בשבוע האחרון יש לי התכווצויות בקרסוליים בלילה במהלך השינה, לא רק שזה מעיר אותי, זהו כאב פתאומי ומאוד מאוד חזק (ואני בחורה שאף פעם לא לוקחת תרופות וכאלה, די עמידה) שלוקח לו כמה דקות טובות לעבור. כמה שאני לא צועדת ועושה מתיחות שרירי הקרסול שלי מכווצים כל הזמן. אז רציתי לדעת. מה אפשר לעשות? חוץ מזה (וכאן הרלוונטיות לפורום הזה) הכאבים האלו נסבלים בגלל שהם קצרים, נמשכים אולי חצי דקה אבל במהלך החצי דקה הזאת אני פשוט לא מסוגלת לנשום, למרות שאני מנסה להרגע ולשחרר. וזה גרם לי לחשוש שאולי הכאבים של הצירים והלידה יהיו בעוצמה דומה, בגלל שבסך הכל גם כאן מדובר על התכווצות של שריר (רחם) לא??? ואלו כאבים שנמשכים כמה שעות! אני יודעת שכל אחת חשה כאבים באופן שונה אבל אשמח לדעת אם יש דמיון בין 2 סוגי הכאב. תודה
יעל

התכווצויות

שלום יעל, ומזל טוב. אני בהריון שני, מתקרבת לסופו, ובשני ההריונות שלי סבלתי מהתכווציות כפי שאת מתארת. ידוע לי שההתכווצויות נובעות מחוסר בנתרן ואשלגן שמופיע אצלינו כנראה רק בהריון. הכאבים חזקים חדים ומעוררים אפילו משינה טובה - והדבר הטוב ביותר הוא למתוח את הרגל לכיוון ההתכווצות - קשה אבל משחרר מיד. למניעה ,הרופא שלי המליץ על אכילה מרובה של בננות ומלון שעשירים באשלגן, והוספת מלח לתפריט- בשביל הנתרן. אם המצב ממש חמור היוועצי ברופא ואולי תקבלי תוספים עם החומרים הללו. אצלי, בגמר ההריון הראשון לא הופיעו שוב התכווצויות ואני מקוה שכך יהיה גם הפעם. לגבי כאב הצירים, כמובן שאצל כל אחת זה שונה, אבל מה שמבדיל בעיני את כאב הצירים מכל כאב אחר זה שאת יודעת שהוא מקדם אותך אל הלידה ואל המפגש המיוחל עם התינוק שלך, בעוד שכאבים אחרים, כואבים ולא מקדמים לשום דבר נשגב כמו זה...

ס ו ל ה

New member
מנסיון גם בצירים וגם כאב של השריר ה

זה, במהלך שלושת ההריונות שלי. אז זה לא דומה לכאב של ציר זה פשוט כאב אחר. כואב או לא כואב? רבות אפשר לדבר בעמידה מול כאב צירים. מה שחשוב זה שכאב הצירים נבנה בתהליך כך שבהתחלה זה כאב קל ונסבל עמוק פחות, ותופס פחות, ולאט הכאב מתעצם. עצם כך עוצמת הצירים נותנת ומאפשרת ליולדת להתכונן, הגוף מייצר בהתאם הורמונים שעוזרים להתמודדות עם הכאב, השמחה ההתרגשות שהנה זה לידה! תורמים בהיבט הריגשי כוחות להתמודד עם הכאב. בואי נאמר שלי יש סף התמודדות עם כאב נמוך יחסית, אצל רופא שיניים אני מאד סובלת. והצירים היו נסבלים כי עובדה שעברתי אותם כך או כך. יש לעבד את החשש מהצירים, וודאי קראת פה או בספרים על הנושא.

debby12

New member
מנהל
מכירה את הכאבים האלה

כמו שאת כבר יודעת הם נפוצים מאוד בהריון. אני בכלל קראתי שלא בטוחים ממה הם נגרמים - ש"יש סברה" שזה ממחסור ב- X, Y,Z אבל לא בטוחים עד הסוף. על כל פנים - היה לי וזה לא דומה לכאבים של צירים בעיני. זה משתק, ובא בבת אחת. גם אי אפשר "ללכת את זה" כי זה ברגליים וגם כי קורה בד"כ באמצע הלילה במיטה. אל תשווי לצירים. צירים מתפתחים לאט ובהדרגה (כך שלוקח זמן לגוף ולך להתרגל אליהם) והם מזכירים הרבה יותר כאבי מחזור. חוצמזה הם מביאים למשהו קונסטרוקטיבי איתם. יכולה רק לומר שגם אותי כאבי הרגליים האלה "שיתקו/הקפיאו" ונדמה לי שגם לי עלתה מחשבה דומה (אם בזה אני לא עומדת אז מה יהיה בצירים). אבל לא הרגשתי שהיתה לי בעייה בלידה [אם כי לא יודעת איך הייתי נוהגת אם הלידה היתה בבית חולים].

לא דומה לצירים... והטיפול -

בתזונה - מגנזיום, סידן, מה זה משנה... מנסיוני עם עצמי ויולדות שלי מה שעוזר זה אכן מה שעשיר באלו - בננות, אבוקדו ועוד. כפי שנכתב, מה שעוזר זה לעשות "פלקס" בכף הרגל, והכי טוב - לעמוד, מיד, על רצפה קרה (קר עכשיו בדאון אנדר לא...?), אפילו שאת חושבת שאת לא מסוגלת לעמוד - את יכולה, תאמיני לי, וזה יקל מאד ומיד.

תודה לכולן

אני ממש מגלה את נפלאות הפורומים בימים האחרונים (פעם ראשונה בחיים...) איזה קבוצת תמיכה נהדרת. אתחיל לאכול בננות ואבוקדו, נראה מה יהיה. לצערי הדאון אנדר רק הולך ומתחמם, ה"אביב" הגיע, שזה בערך כמו הקיץ במקומות היותר קרירים בישראל, העונות פה פשוט הפוכות. בכל מקרה תודה לכן.

היי יעל

גם אני באוסטרליה עכשיו, הגעתי למלבורן לא מזמן, ולומדת על לידות טבעיות כבר הרבה זמן. עכשיו רק צריך להיכנס להריון
. איך הבצורת אצלך? אנחנו מתחילים להרגיש ריח של אביב וזה נורא כיף. תכתבי לי מסר אם בא לך. יום טוב
טחינה

תNר

New member
../images/Emo41.gifזהר שלום!

גמני רק לאחרונה יצאתי מהארון. שבוע 26+ ורציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי ולא בפעם הראשונה, או יותר נכון - לא הריון ראשון שזה קורה. הכוונה שלי היא ללחצים מאוד חזקים במפשעה וב-(סילחו לי כן?) טוסיק (פי הטבעת מותר?). זה מ-א-ו-ד מקשה עלי. כמעט כל פיפי/#$@ כואב לי. מזכיר מאוד צירי לחץ - אבל היי - כבר מחודש חמישי? פעם חשבתי שיש לי סימפיליוזיס (ככה מבטאים?), אבל לפי מה שהבנתי סימפי' הרבה יותר כואב, ממש עד חוסר יכולת לתפקד. מה זה הדבר הזה? האם זה עוזר לי בקידום הלידה? (נדמה לי שכן, אבל עדיין - זה סבל הריוני..) ומה, אם בכלל, ניתן לעשות בנדון לשם ההקלה?

זה לא נשמע לי כמו סימפיזיוליזיס

נשמע כמו קרעכץ מעצבן ביותר. אם לדקדק יותר - נשמע כמו רצפת אגן, איך חברה שלי אומרת - המממ, מ"פלקל". יש מצב...? אם כן, יש מה לעשות עם רצפת האגן ! מדבר אלייך ?

תNר

New member
אז זהו. אחד הדברים שנאמרו לי זה

'להחזיק ולשחרר'. מוכנה ליישם דברים נוספים, אם כי - אם מדובר ברצפת אגן (נשמע הגיוני מאוד) לא אמורה להיות מעורבת גם בריחת שתן? או שלצערי "יש לי למה לחכות"
?

בריחת שתן היא שלב בדרך

של קריסת הפלקל... לא חייב שכבר יברח כדי להחליט שאת לא ממשיכה הלאה במסלול המושתן הזה..
(סוג של הומור...) בכולופן, תגידי איזור בארץ ואולי יהיה לי רעיון בשבילך לעבודה על רצפת האגן, בכללי - פיזיוטרפיסטית המתמחה באורוגינקולוגיה היא הכתובת, ויפה שעה אחת קודם.

אני לא מכירה בצפון

אבל הפנייה מרופא הנשים לפיזיוטרפיסטית שמתמחה שאורוגינקולוגיה זה מה שצריך.

debby12

New member
מנהל
נשמע לי מטריד שהכאב קשור ללעשות

פיפי. הייתי עושה תרבית שתן רק לוודא שאין לך זיהום בדרכי השתן (שכיח בהריון ויכול לעשות צירים מוקדמים, וגם לא טוב אם מתפשט). אני ממש לא מה"רפואיות" אבל בכל זאת הייתי שוללת את זה [פיפי בכוס לא נחשב בעיני בדיקה פולשנית]. גם לי כאב בהריון האחרון בעצם הפוביס מקדימה. וגם אני חשבתי שזה סימפליוזיס (לא ממש עשיתי עם זה כלום, כי מה כבר היו אומרים לי? שאני בהריון וזה יעבור?.....). רק שתדעי שאת לא לבד. קראתי שיוגה אמור לעזור. לי היוגה רק הכאיבה יותר.

תNר

New member
אני אמורה לקבל תוצאות תרבית שתן

כל רגע ממש...אבל לא הגיוני שזו הבעיה כי סבלתי מכך גם בהריונות קודמים (ורק בהריונות) ואף פעם לא היה זיהום, תודה לאל. אה, ולגבי יוגה - אמממ זה לא ממש אני. גילוי נאות הוא שמעולם לא ניסיתי, אבל זה לא משדר אלי.

תNר

New member
../images/Emo45.gifתרבית שלילית. אבל ישנה עליה

בכדוריות הדם הלבנות, משמע, הגוף כן נלחם במשו..טוב, מקווה שהרופא ירגיע. אגב, אולי לא הייתי מספיק מפורשת: לא כואב לי מתן השתן, אלא הלחץ המלווה בכל אזור המפשעה. ממש כאילו הכל 'יורד למטה', מיני מיני לידה. בקטנה. גם כך אני מה שנקרא 'סוחבת נמוך'. זה מן הסתם באמת רצפת האגן.

למעלה