אני רק שאלה

ronko

New member
שאלת חוקה של כדורגל

שאלת חוקה בכדורגל. אחרי ששוער הציל שער ומחזיק בכדור (למשל אחרי בעיטה חופשית או סתם שהכדור מגיע אליו מהתקפה לא מוצלחת), האם מותר לשחקני הקבוצה השניה להיכנס לתוך הרחבה לפני שחרור הכדור ע"י השוער? לדוגמה, אני שוער והכדור אצלי ביד, האם מותר לשחקן מהקבוצה השניה להיכנס לתוך רחבת ה16 לפני שאני משחרר את הכדור? למנוע מהשוער לשחרר את הכדור או להפריע בזמן שחרור הכדור אני יודע שאסור אבל אני לא סגור לגבי נוכחות שחקן ברחבה. רונקו

ifa1111

New member
בשכונה הכל יותר פשוט

בשכונה כשהיינו ילדים אם השוער היה מקפיץ 3 פעמים על הריצפה אז היית צריך לצאת מהרחבה. בכדורגל מקצועני לא ידוע לי על איסור הימצאות שחקן יריב ברחבה בעת שהכדור אצל השוער, גם אם יש כזה ודאי שלא מקפידים עליו כי המון פעמים שוערים משחררים כדור כשיש שחקני יריב ברחבה שלהם. מה שכן, יש לא מעט ליגות, לדוגמא הפרמיירליג בהן אסור לחטוף לשוער את הכדור בכלל מהרגע שקלט אותו (אלא אם הוא הניח אותו על הריצפה ובעת החטיפה אין נגיעה בשוער בכלל) ויש ליגות שהחוק הזה לא תקף, לדוגמא במפעלים האירופיים (למרות שיצא לי לראות שופטים בריטים טועים ופוסלים על זה שערים במסגרות האירופיות).

ronko

New member
בוא נעשה סדר

בחוקת אופ"א מצאתי את הסעיף הזה (מצורף). אבל הוא נוגע כאמור לבעיטת חמש. לגבי הימצאות שחקנים בתוך הרחבה, אם אין להם מספיק זמן לצאת מהרחבה והשוער משחרר כדור - השופט לא עוצר את המשחק על זה, ואת זה ראיתי בחוקת אופ"א. אם השוער משחרר כדור על הרצפה, אין לו כבר פוזשן על הכדור ושחקן התקפה ו/או הגנה יכולים להיכנס לרחבה. לשוער יש פוזשן כאשר הוא מחזיק את הכדור בשתי הידיים או ביד אחת או שהוא בתהליך שחרור הכדור (למשל, מפיל אותו מהיד לקראת בעיטה מיידית לפני שהכדור נוגע ברצפה). רונקו

ronko

New member
ד.א אפרופו "אצלנו בשכונה"...

אני משחק עם חברים בשכונה כבר כעשור(!!) ברציפות כל יום שישי באופן קבוע ולפני כמה חודשים הגענו להסכמה ששחקן שמחזיר כדור לשוער שלו, אסור לשוער לגעת ביד. רונקו

ifa1111

New member
מונדיאל 1990

אתם קצת באיחור אבל מוטב מאוחר מאשר אף פעם... לפיפא לקח 14 מונדיאל ו-84 שנות קיום להכניס את החוק הזה לחוקה. אצלנו (בירושלים) אגב קוראים לחוק (שאסור לשוער לתפוס ביד אחרי מסירה) "שתי נגיעות". איך קוראים לו אצלכם? באחד המילואים האחרונים שעשיתי היה לנו דווקא דיון מעניין בנושא...

ronko

New member
תשובה

אין איזה שם רשמי במיוחד לחוק הזה, אבל הוא נקבע על פי הצבעת רוב. לא כולם הסכימו אבל לשם זה קיימת הדמוקרטיה
חוץ מזה שאסור לשוער לגעת ביד ממסירה של שחקן קבוצתו, אסור לו גם לגעת בכדור ביד אחרי שהוא משחרר את הכדור (למשל אחרי הצלה), עד שהכדור נוגע בשחקן אחר ובתנאי שאין מסירה מכוונת של שחקן מהקבוצה של השוער. בכל אופן, עברתי על כל החוקה של פיפ"א ולא מצאתי סעיף של איסור של שחקן להימצא ברחבה של השוער של הקבוצה השניה, אחרי ששוער הציל כדור. רונקו

הלוואי היה אצלנו בשכונה משהו כזה.

אצלנו חושבים שזה בושה למסור לשוער. למרות שאני מנסה כמה שיותר למסור לשוער, לנסות להרגיל אותם. הלוואי היה אצלנו חוק כזה :)

lumpy1

New member
שאלה לגבי נעלי פקקים

הלכתי לחנות נעליים, וראיתי סוג נעל של נייק שאני אוהב אבל הם היו קט-רגל ולא של כדורגל (פקקים) שאלתי אותו אם יש לו אותו סוג רק עם פקקים הוא אמר שלא. שאלתי אותו אם אני אוכל ללכת עם נעלי פקקים גם ברחוב הוא אמר בשום אופן לא כי אחרי כמה ימים זה יהרוס לי את הגב או משהו בסגנון, אבל עם נעלי קט-רגל אפשר חופשי. מישהו יכול לאמת את הדבר? נ.ב: איך אומרים באנגלית נעלי קט-רגל שאני ידע לחפש מאיביי (אולי שם אני אמצא את מבוקשי :)

ממש לא

קטמון לא רוצים לשלם שקל על הקבוצה, זו בדיחה. חבל, מאמין שעד שלא יתאחדו לא נזכה לראות דרבי...

nadavof

New member
שאלה - לוח משחקים ליגה ספרדית

שלום, רציתי לדעת אם מישהו יודע מתי נקבע לוח המשחקים לעונת 2011-2012 בליגה הספרדית? תודה נדב

רז 1978

New member
היי נדב

הליגה הספרדית עדיין לא הסתיימה ואפילו טרם נקבעה זהות היורדת השלישית לליגה השנייה וכן זהות שלושת העולות לליגה הראשונה כך שעדיין מוקדם מאד לדבר על לוח משחקים לעונה הבאה. אני מעריך שבמהלך חודש יולי יפורסם לוח המשחקים לעונה הבאה.

stadder

New member
אין איסור שכזה

קיים איסור על שחקנים למנוע מהשוער לשחרר את הכדור ("מונע מן השוער לשחרר את הכדור מידיו"), אבל לא קיים איסור על המצאות בתוך הרחבה.

ronko

New member
איסור הפרעה לשוער

איסור הפרעה לשוער, ככל שאני יודע, זה אומר: 1. למנוע ממנו לשחרר את הכדור מהיד 2. למנוע ממנו לבעוט את הכדור באופן מידי אחרי שהוא משחרר את הכדור מהיד ("להפריע לשוער במהלך שחרור הכדור"), אלא אם הכדור נוגע ברצפה ואז אין לשוער כבר פוזשן. לצורך העניין, הגול ההזוי הזה בגביע הטוטו לפני 3 שניםhttp://www.youtube.com/watch?v=wDjmVuy3Jic רונקו

stadder

New member
אסור גם להעמד מולו ולחסום לו את הדרך

למשל, כשהשוער עולה לכדור גובה ותופס את הכדור, ואז מנסה לרוץ לקצה הרחבה בשביל למסור עם היד את הכדור להתקפה מתפרצת - במידה ושחקן ייעמד לפני השוער וימנע את ההתקדמות שלו, זו עבירה. בקשר לוידאו - לצערי אין באפשרותי להיכנס ליוטיוב מפה.

itzikon5352106

New member
הקטע יוטיוב שהוא פרסם

זה בטוח משהו שאתה מכיר-זה מגמר גביע הטוטו בית''ר-חיפה שדוידוביץ' בעט כדור ואלברמן שם לו רגל ברחבה והכדור ניתז מאלברמן לרשת

stadder

New member
אני לא זוכר בדיוק איך זה היה

אם הוא ממש הפריע לדוידוביץ' לשחרר את הכדור וכך זה פגע בו ונכנס - היה צריך לבטל את השער. אם הוא סתם הושיט רגל, בלי באמת להפריע, ודוידוביץ' בעט לא טוב ופגע באלברמן - אישור השער היה נכון.

למעלה