אני רק שאלה..

קרנובה

New member
אני רק שאלה..

קיבלתי איזה הצעה לקיים הצגות, שעות סיפור תיאטרליות בבית אבות שיש בו אוכלוסיה בעיקר דתית..קודם כול,הצילו!! אני לא בטוחה שאני בנויה לעבודה עם קשישים וכולכך אוהבת ונהנית בעבודה עם ילדים,אז למה להיכנס לזה בכלל? מצד שני גם אני קראתי את הספר "מי הזיז את הגבינה שלי",ואני חובבת שינויים וריגושים,אבל מאיפה מתחילים?מה עושים לקשישים?איזה תכנים יתאימו לדעתכם לאוכלוסיה מבוגרת ודתית? נאמר לי על ידיי המנהלת שהצגות מלוות במוזיקה הומור ובובות כמו שראתה אותי עושה לילדים,יכולים להיות מאוד יעילים ומעוררים לקשישים שסובלים מאלציימיר,שוב הצילו,,מה דעתכם?מישהו פה עבד ושיחק מול קשישים?עבור כולכם כדאי שתדעו שיש ביקוש גדול לפעיליות אטרקטיביות ומיוחדות בבתי אבות בארץ...מודה לכם מבעוד מועד על התגובות,קרנובה.

ayaly2

New member
לילה טוב קרנובההה../images/Emo163.gif

עשיתי קצת תחקיר בגוגל וראיתי שרוב שעות הסיפור וההצגות לקשיש הם בנושא אגדות וסיפורי עמים והנושא המרכזי אהבה
אז פשוט תבדקי אם הקשישים מבינים עברית ואם הם יכולים לשתף פעולה או שזה לא באמת משנה והעיקר מצפים ממך לגרות את החושים שלהם כמו שאמרת אלצהיימר...אז האמת שזה יכול להיות מאתגר עבורך ולנסות משהו אחר ושבטח יהיה לך סיפוק מזה הרי קשישים הם לא רחוקים מלהיות "ילדים" אני עצמי עבדתי תקופה בבית אבות הייתי מתנדבת שם לעזר ...אז זה יכול להיות נחמד לעשות איזו הצגה בסגנון הרשל'ה או ג'וחא או סיפורי התנך באופן משעשע...שבת שלום

shir300

New member
קרנובה יקרה

לדעתי כדאי לך לנסות. זה נשמע כמו אתגר עם המון ערך מוסף- תחשבי כמה החיים בבית אבות יכולים להיות שגרתיים, וזקנה בכלל היא תקופה לא פשוטה. וכמה שסיפור יכול למלא בתוכן את החיים של האנשים האלה, גם אם הם לא מבינים הכל. אני חושבת שכדאי לך באמת לשאוב ממקורותינו סיפורים- ויש כל כך הרבה! ובגלל שסיפורי התנ"כ יש להם כל כך הרבה רבדים אפשר לקחת את זה להמון כיוונים, וכמובן להתאים אותם לנושא החגים. בפורים למשל עם הילדים בחוג שלי כתבתי עיבוד למגילת אסתר שבו אחרושרוש ישן ונחר כל ההצגה, כולם רבו מסביבו, ובסוף הוא התעורר ואמר: אני חושב שאלך לשתות כוס קפה... אגדות וסיפורי עם הם מקור בלתי נדלה ואני מאמינה שלסיפורים האלה יש כוח הם שרדו שנים ויש בהם חוכמה רבה. ממליצה לך על ספרים כמו "רצות עם זאבים" "קסמן של אגדות"- ברונו בטלהיים. "כוחו של מיתוס"- גוז'ף קמפבל.. אם את רוצה לחקור קצת ולהבין את נושא הסיפור והאגדה לעומק. תודה על הטיפ. אני דוקא חשבתי לעבוד עם קשישים...

קרנובה יקרה

מדי פעם הופעתי בבתי אבות שונות והופעתי עם הצגותיי ואפילו חגגתי יום הולדת לאדם מבוגר בן 87 . בכל פעם שהגעתי הם התלהבו ממני [כמו ה"פצלוחים"
שמחכים לי בגנים] .... הסיפורים שבחרתי הם: הברווזון המכוער כיפה אדומה בגדי המלך החדשים - התגלגלו מצחוק סינדרלה - מדדתי את הנעל לכל הבנות [מידה 36] ואיכשהו זה מתאים תמיד לאחת ולפעמים לאף אחת...
ועוד............ מדי פעם סיפרתי מסיפורי עלי בבא עם תלבושות ,שטיח "יענו" מעופף....מנורת שמן............... כל סיפור סופר בליווי שירים [אנגלית,יוונית, ספרדית, רוסית, פרסית-מגילת אסתר......עברית] טיפים: לגשת אליהם בזמן הסיפור ולפלרטט עימם בעזרת הבובה
לספר בדיחות הקשורות לנושא הסיפור ולסיטואציה לסיום -לתת להם להשתתף בסיפור - הם מתגלגלים מצחוק ולא ישכחו אותך. בהצלחה! דבוש

תשובה על המסך האחורי.

את מוזמנת בזמנך החופשי לבוא ואראה לך פתרון מושלם למסך אחורי קל ופשוט. תקבלי גם ארוחת בוקר ......וטיפים בשקית לדרך
שבוע טוב דבי

feyoula

New member
יש לי הצעה אולי קצת לא שגרתית

אני גם כן תמיד עסקתי רק בילדים ואז הייתי צריכה להתנדב עם קשישים במסגרת עבודה ללימודים ומאוד פחדתי מהמעבר הזה.. ואז כשהלכנו לבקר במקום, לבדוק מסגרת להתנדבות גיליתי שהם חבורה של בנות מקסימות (בגילאי 75-90) עם ספאנק מטורף והרבה יותר צעירות ברוחן מכמה בנות בגילי... היינו מריצים שם צחוקים וממש נהנתי. מה שאני מנסה להציע פה זה שאולי תקפצי לביקור שם להכיר את החברה' ולראות עם מי יש לך עסק וזה קצת ייתן לך כיוון לחששות. זה יכול להיות ביקור של 15-20 דק' להגיד מה העניינים, אולי אני אופיע פה ואולי אפילו לשאול אותם מה בא להם וכאלה, לא יודעת. ואז זה גם יוריד לך מהחששות וגם תדעי יותר מה לפנייך בבחירת ההצגה המתאימה במידה ותחליטי ללכת על זה :) הרבה גוד לאק! פיולה

בהחלט אתגר ומצווה שבוודאי תשמח

נכון אולי קצת מפחיד בהתחלה אבל כ"כ מאתגר ומרגש באמת הזדמנות טובה לעבודה אבל כזו שגם תגרום שעה של נחת שהאוכלוסייה בבתי האבות זקוקים לה מאוד אני חושב שהוצעו לך רעיונות לא רעים לגבי חומר למפגשים האלה: סיפורי הרשל'ה, סיפורי ג'וחא, סיפורי חכמי חלם , סיפורי עמים ועדות, גם סיפורי תנ"ך שהוצע לך הוא רעיון מעניין ומסקרן אבל אני באופן אישי לא הייתי בוחר בהם להתחלה אלא מתחיל בנושאים המוזכרים כדי להקל ולקרב אותם בקצורה קלילה יותר ופחות " כבדה " בהמשך הייתי מוסיף סיפורי אהבה וזוגיות, הם אומנם מבוגרים אבל לא איבדו את ה
והיכולת לאהוב ולאהב ובוודאי רובם "סוחבים" עמם את זכרונות אהבותיהם הגדולות שהיו \ שישנן או שאינן תוכלי לבנות כל מפגש באופן אחר, לבד עם אביזרים בלבד, עם בובות, רק בובות, מסכות....האפשרויות רבות מכמה הופעות שהיו לי בעבר לפני קהל מקסים כזה גיליתי שהם כמעט כמו ילדים אוהבים להגיב למתרחש בהערות, תגובות, הצעות ובדיחות על המצב והדמויות חלקם באמת בתמימות של קשישים שחזרו להיות ילדים בנפשם וחלקם כמו שציינה חמוטל - פיולה בצורה הכי חדה, עדכנית ומלאת חיים שבהחלט היתה מביישת צעירים מהם בהרבה!!! יש עוד המון רעיונות ודרכים שיהיה בהצלחה וספרי מה החלטת ואיך התקדם

קודם כל, תקחי מספר!

רעיונות מקסימים קיבלת פה! עושה חשק גם! ספרי חוויות.. ודרך אגב, ביליתי לא מזמן עם חבורת נשים שהתאספו לאיזה עניין- חבורה שהתקבצה מכל רחבי הארץ , מגדריה,ומיגזריה. בילינו בבית קפה על שפת הים ומי שגנבה את ההצגה לא היתה השחקנית עם חוש ההומור ( כלומר, אני) אלא סבתא חרדית, עם עסק לכובעי-נשים חרדיות, שהפילה אותנו מצחוק בבדיחות גסות והומור דתי.. בקיצור, לכי, תכירי, תגששי ואני בטוחה שהחומרים כבר יבעבעו ויגדשו ויגלשו. שיהיה בהצלחה1

קרנובה

New member
אין אין עלייכם!

פיתיתם אותי!גיריתם אותי!סיערתם את מוחי!הדלקתם אותי !תודה תודה תודה,אני שוקלת ברצינות לעשות עבודת מחקר של כמה שעות בבית האבות המדובר ולהכיר קצת את הנפשות הפועלות..,אני חושבת שבמקצוע שלנו הגבול הוא השמיים..לא?,אני בטוחה שגם לכולכם הציעו הצעות לא שיגרתיות כמו לעשות הצגה במסיבת רווקות ערבי נשים,הכול אפשרי אבל באמת כרגע על הפרק אני אנסה לבחון את הקהל המאותגר גילאית,ומעכשיו אני ממליצה לכולנו להתחיל ולתכנן את בית האבות של חבריי הפורום..יהיה קטעים לא?

למעלה