אני רק שאלה

y י ר י ת

New member
אני רק שאלה

בניהול הבלוג יש לי אפשרות לדעת מי ביקש עידכונים במייל ואם איני רוצה שימשיך להתעדכן - למחוק אותו מהרשימה לעומת זאת, מקבלי העידכונים במסרים אינם חשופים מדוע? למה? ובעיקר - למה?!?!?!?!?! א - אני סקרנית ב - זו אפליה ג - למה?!?!?!! יש תשובה הגיונית?

wranger

New member
יש תשובה הגיונית

ואם תחפשי היטב בארכיון הפורום, תמצאי כמה וכמה עותקים שלה, כי השאלה צצה מחדש מדי פעם... אישית, אני חושב שהמצב כרגע נובע מהעובדה שמערכת ניהול הבלוג היא מכנס ישן מלא טלאים, ועד שיגיע זוג מכנסיים חדש אין ברירה אלא ללכת איתו (או בלי מכנסיים בכלל. אוקיי, אני מסתבך עם האנלוגיה של עצמי). אני חושב שהמצב האופטימלי היה להעלים מעיני הכותב גם את רשימת הכתובות של המנויים במייל. למה? גם כדי ליישר קו עם האלמוניות של המנויים במסרים (בדיוק כמו שיהיו המבקשים לחשוף את רשימת המנויים במסרים כדי שהכל יהיה גלוי לעיני בעל הבלוג) - אבל בעיקר כי אנחנו בסופו של דבר באינטרנט, הגלוי לעיני כל. לדעתי, כל מי שכותב במקום ציבורי שכזה צריך לקחת בחשבון שאין לו שליטה על מי שקורא, ושהטקסטים שלו פתוחים לכולם (לפחות עד שימציאו את "הבלוג הפרטי", שזה בעיני קשקוש מיותר, אבל יש לו דרישה. אולי אז נוכל לשלוט בדיוק על מי שקורא ומי שלא).

y י ר י ת

New member
עניין השליטה פחות רלוונטי

שהרי גם מי שנמחק מהרשימה יכול להיכנס ולקרוא דרך קישור שישמור לעצמו זו הסקרנות אני מודה, נו מיאו
[בכולופן תודה על ההסבר, אם הבנתי נכון לאחר מיפוי דעתך האישית - מדובר פשוט בתקלה כלומר, הגיון אין כאן.]

y י ר י ת

New member
* ניפוי לא מיפוי, טעות מקלדת

אני מתחילה להגיב לעצמי,,, המצב כנראה קשה

wranger

New member
לא הייתי מגדיר את זה כתקלה, אלא כטלאים.

אבל אני מסכים שקו מחשבה אחיד אין פה. הגיוני לחשוף את המיילים, הגיוני לא לחשוף מסרים, זה פשוט לא הגיוני לעשות גם את זה וגם את זה. אגב, למיטב זכרוני, אני מנוי במסרים רק על בלוג הבית, ועל כל שאר הרשימה העצומה של הבלוגים שאני קורא בקביעות אני מנוי בRSS. הכי טוב RSS. לא מיילים, לא מסרים. RSS.

שתיים

אחד - למה הגיוני רק אחד ולא שניהם..מה הגיוני כאן? אם כבר נתתם לי דרך להתקשר לחלק מהמנויים, למה לא לכולם? שתיים - למה הכי טוב RSS - לא ניסיתי..תוכל להסביר מה יותר טוב?

wranger

New member
אני מוצא את זה יותר נוח

זה לא אומר שזה יהיה נוח יותר לכולם. אני פשוט משתמש בRSS של תפוז: אם יש בלוג מסוים שחביב עלי ואני רוצה לקבל ממנו עדכונים אני מגלגל עד לתחתיתו ומקליק על "הוסף לבלוגים שלי", או משהו כזה. מאותו רגע ואילך אני אוכל לראות את העדכונים ממנו בעמוד הראשי של הבלוגיה תחת לשונית "הבלוגים שלי". למה זה יותר נוח לי? כי אני לא מקבל הודעות למייל או במסר, אלא מדי פעם מציץ אם יש חדש וזהו. בנוסף, אף אחד לא יודע שאני מנוי עליו.

Bezalel P

New member
בנוסף למה שטל אמר

הסיבה היא בעיקר היסטורית. כשבנו את מערכת העדכונים לראשונה, כנראה שנראה כמו רעיון טוב לאפשר לבעל הבלוג שליטה במנויים שלו (או שהנושא כלל לא עלה וברירת מחדל היא שהנתונים יהיו גלויים). כשהוספנו את האפשרות למנויים במסרים, העדפנו להשאיר אותם נסתרים כדי לאפשר למי שרוצה מידה של פרטיות. יש לזכור כי בכל מקרה קיימות דרכים נוספות להתעדכן בבלוג (למשל באמצעות RSS), וכמו שטל אמר - כל עוד את כותבת באינטרנט הפתוח כל אחד יכול לקרוא אותך בלי קשר להימצאותו ברשימת המנויים.

y י ר י ת

New member
אז זו בכל זאת לא תקלה

עשיתם את זה במודע הגיוני לגמרי ממש [נגיד,,,]

Ronit FL

New member
אני מעדיפה את זה כך,

האמת שיותר בשביל מי שרוצה לעקוב אחריי ולא רוצה להחשף. אני חושבת שזו פינת חמד קטנה נטולת עינו הפקוחה של האח הגדול, שבמקרה הזה הוא אנחנו, בעלי הבלוגים.

חדשוטק

New member
אגב - שאלה

אני מקווה מאוד שבדומה לעדכונים האוטומטיים בפייסבוק שנוספו לאחרונה, תתווסף בקרוב גם אפשרות לשילוב של טוויטר בעסק. אחרי הכל - זה פורמט העדכונים הנפוץ ביותר בעולם היום, והוא גם התכליתי ביותר. בלי קונצים, בלי שטויות, והכל מגיע מיידית.

למעלה