אני רק שאלה

כהןדרור

New member
אני רק שאלה

יש לי שאלה: אתמול קראתי כתבה ב"ממון", המוסף הכלכלי של ידיעות אחרונות על שיעורי הריבית במדינות אחרות. כדוגמה אני לוקח את שיעור הריבית ההונגרי שעומד כיום על שישה אחוזים. ידוע לי שכדי לקבל את הריבית הזו אני חייב לפתוח חשבון בבנק בחונגריה. האם יש אפשרות לפתוח חשבון בנק בחו"ל ולעשות את זה מהארץ, בלי לנסוע לשם?

rafipips

New member
לא , אי אפשר .

ולא בטוח שתישאר עם רווח אחרי המהלך התהליך של העברת הכסף מפה לשם משם לפה , ישחק את מה שתרוויח . מי שעושה את זה זה בדרך כלל סוחרי מטח גדולים מקצועיים . נכנסים לפוזיציה עם כסף גדול בסיכון נמוך רק כדי לקבל אחוז מסויים מהריבית . 6% זה לשנה לא לחודש . אם אתה תכנס לאותה פוזיציה שהם לוקחים בלי להבין טוב טוב טוב מה אתה עושה אז חבל על הכסף . כשאתה נכנס לפוזיציה שמסכנת אותך בהפרשי שער בין המטבע ההונגרי ל נגיד דולר , הרווח של הריבית לא יפצה אותך על הפסד שער ההמרה . זו דעתי , ונשמח לשמוע מישהו שמבין בזה מה דעתו .

UKjewishboy

New member
אני שקלתי להמיר שקלים ללירה טורקית כי 10% ריב

10% ריבית שנתית זו ממש לא בדיחה, ואני יכול לקבל כזו מ CITIBANK בלונדון - ושקלתי את זה, אבל את האמת ... זה מאוד מפחיד להמיר שקלים לטורקי. עשיתי חשבון שאם אני אמיר איתם על שער נוכחי ונניח השערים לא משתנים בעוד שנה אז אני אקבל 5% שנתי ולא 10% בעקבות עמלות ההמרה שלהם. זה מה שמעצבן כאן.

UKjewishboy

New member
אני עוד כמה דקות אצייר לכם את התמונה כדי שתבי

נו יותר טוב איך זה עובד ... וכדי שהבחור יבין שזה מאוד מסוכן להשקיע במט"ח. אני מושקע על דולרים אף על פי כן והנפילה הזאת בדולר בעקבות ההודעה הייתה לא מתוכננת, ואני לאט לאט לומד יותר כללים לחיים שמט"ח זה באמת קזינו, למרות שאני אמשיך להחזיק בדולרים אלא אם כן נראה את הדולר נופל עוד 7-8 אגורות אני כבר אקבל תמונה שכנראה ההחלשות בו היא לא מקרית. תכף אצרף קבצים בשבילכם.

UKjewishboy

New member
הנה הסבר מפורט עבורך בקובץ המצורף

אני מקווה שזה ימחיש לך את הסיכונים הכרוכים בכזו פעולה שאתה מתאר. אני מוכרח לציין שהריביות על חודש אחד בלירה הטורקית נוגעות ב 10% שנתי, ודווקא כאלו פעולות בחודשים האחרונים היו מוציאים רווחים מאוד נאים, אבל לך תדע מתי הבום יגיע והוא בדרך כלל מגיע במדינות עם ריביות גבוהות, למרות שאני כבר מקבל את הרושם שהדולר והיורו מתחילים במסע כזה לא פחות למרות שהריבית עליהן נמוכה מאוד! בהצלחה לך

rafipips

New member
השקעת !

כהןדרור

New member
תודה רבה לכולם ו...

תודה רבה לכולם על התשובות. אחרי מחקר מעמיק שעשיתי בשעתיים האחרונות שכלל גם מספר טלפונים לחברות שמציעות שירותים דומים לבעיה שהצגתי הגעתי לחשיבה מחודשת בעניין: ברזיל. כיום הריבית השנתית היא אזור ה 12%-13%. יש לי 150 אלף ש"ח להשקעה. המטבע הברזילאי נסחר אל מול השקל בתקופה האחרונה באופן יציב ולכן, 1 ריאל ברזילאי=2 ש"ח. מכן נובע שאם אני ממיר, אז יש לי 75,000 ריאל ברזילאי (אני פתור מעמלות בנקאיות). כך שאני אצטרך לשלם עמלה על העברת הכספים לברזיל ופתיחת חשבון שם. כמה לדעתכם מהלך כזה עלול לעלות לי? ואם אני משאיר את הכסף בחשבון שיישכב שם שלוש ארבע שנים, בלי לעשות לו שינויים?

למעלה