אני רק שאלה

בוזיאנו

New member
אני רק שאלה

שלום בנות,
הייתי בביקור ראשון אצל ד"ר יובל קאופמן. הוא בדק אותי, ידנית ואולטרסאונד. הוא המליץ לי לקחת גלולות רצוף שלושה חודשים, ואם זה לא יעזור, אז ניתוח. הוא אמר שלדעתו יש נגעים בין המעי לרחם, בין הרחם לשחלה וככל הנראה בחצוצרות.
שתי שאלות ששכחתי/ לא עלו לי בזמן התור אצלו:
א. אם אני לא סובלת מכאבים, אלא רק במחזור ובזמן יחסי מין כשהחדירה היא עמוקה, האם זה קריטי לעשות ניתוח? או שזה לא קריטי אם אני מתפקדת או לא?
ב. איך אדע אם הסימפטומים משתפרים אם רובם מופיעים כשאני במחזור, והוא המליץ לי לקחת רצוף? (שאלתי אותו את זה בעיקרון, והוא ענה לי שאם ביחסי מין ארגיש יותר טוב ולא ארגיש כאב עמום בשחלה..אבל זה כאבים שהם לא משמעותיים והם מאד עמומים)

תודה,
מיכל

בוזיאנו

New member
עוד אוסיף כי

הוא כתב לי בסיכום ביקור "פגיעה משמעותית" באורח חיים, ואני לא יודעת אם זה אני שנתתי לו תיאורים יותר מדי מוגזמים או שזה באמת נחשב לפגיעה משמעותית - אין לי כאבים כשאני לא במחזור, יש לי לפעמים כאב עמום בצד ימין של השחלה הנגועה אבל הוא לא מונע ממני לעשות יותר מדי דברים, ויש לי רק בעת חדירה עמוקה כאב לא חזק במיוחד ביחסי מין. המחזורים שלי מאד קשים. זה נקרא פגיעה משמעותית?

שמיץ1

New member
כן

גם מחזורים קשים וכאבים ביחסי מין זו פגיעה לא קלה באיכות החיים. אל תשכחי שזה חוזר כל חודש מחדש...
אני חושבת שהתרגלנו לחיות עם הסבל הזה. לפעמים אנחנו שוכחות שזה לא מוכרח להיות ככה.

שמיץ1

New member
אני רק תשובה :)

א. קריטי זה עניין של החלטה שלך יחד עם הרופא. אם הוא המליץ על ניתוח, כנראה שהייתה סיבה טובה. למשל, חשש שהמצב יחמיר ויפגע באיבר חיוני או בפריון. כדאי שתתייעצי עימו לגבי כמה זה קריטי לעבור ניתוח. באופן כללי, יש עדויות לכך שטיפול כירורגי מוקדם ככל האפשר (הסרה מלאה של כל הנגעים) יכול למנוע החמרה בהמשך, ולעיתים לא רק לעכב אלא גם למנוע את חזרת המחלה.
&nbsp
ב. המטרה של הנטילה הרצופה היא למנוע וסת. אם רוב הבעיות מופיעות סביב וסת, אז העדר וסת כנראה יניב שיפור באיכות חייך. חשוב בכל אופן להמשיך להגיע לביקורות ולהיבדק, כי המצב עלול להחמיר גם בזמן אל-וסת. הדיכוי ההורמונלי הוא לא מושלם.
&nbsp
יש לד"ר קאופמן כתובת מייל שמפורסמת באתר האינטרנט שלו. מנסיוני, הוא עונה למטופלות לגבי שאלות במייל.

למעלה