אני רק שאלה .

תמר שרוני

Active member
האם מישהו מהקוראים ניסה או שמע מה קורה לבננות מוקפאות , אם כבוסר , ירוקות , צהבהבות או בשלות . אני משתדלת לקנות , כל שבוע , כשש בננות משלושת הצבעים . אבל בקיץ החם הזה , הן מבשילות מהר מאד ותמיד , כל שבוע , 3/4 בננות אני זורקת , כי לא הספקנו לאכול .

משתפרת1

Well-known member
האם מישהו מהקוראים ניסה או שמע מה קורה לבננות מוקפאות , אם כבוסר , ירוקות , צהבהבות או בשלות . אני משתדלת לקנות , כל שבוע , כשש בננות משלושת הצבעים . אבל בקיץ החם הזה , הן מבשילות מהר מאד ותמיד , כל שבוע , 3/4 בננות אני זורקת , כי לא הספקנו לאכול .
תמצאי מתכון טוב לעוגת בננות ותשתמשי בבננות הבשלות.
אפשרות אחרת: כשקונים בסופר ולא אצל הירקן אפשר לקנות ממש מעט בננות ולהשתמש בכולן. זה אומר לקנות בננות ליומיים-שלושה בלבד, ופרי אחר לימים שאחר כך. מי שמגיע רק פעם בשבוע לסופר (כמוני) וקונה בננות לשבוע נתקל בבעיה שתיארת. אני ניסיתי את הטיפ של הנילון הנצמד ועדיין הבננות הבשילו לי מהר בחום.

TCH_ma

Active member
בננות מוקפאות מבשילות ומתרככות מהר לכן לא מומלץ גם לאחסן בננות
אפילו במקרר.
למניעת הבשלה מהירה של הבננות עוטפים את הגבעולים בניילון נצמד
אם באגודת בננות או בבננות בודדות בכדי למנוע פליטת גז אתילן שגורם
להבשלת הבננות. קישור לסרטון הדגמה.
בננות רצוי לאחסן במקום מאוורר וחשוך ורצוי אפילו בתליה.

תמר שרוני

Active member
תודה חבר"ה ! אני באמת קונה פעם בשבוע, אבל תהיתי , אם מכניסים לפריזר בננות , האם זה עוצר את תהליך ההבחלה של הפרי . כלומר , כשמוציאה להפשרה אחרי שבוע למשל הבננה תחזור לקדמותה , לאותו שלב שבו הוקפאה ותתחיל להבחיל . כאילו לעשות פסק זמן , פוס , לא משחקים , למספר ימים , ואז , מוציאים מהקפאה לאותו שלב בשלות שבו הוכנסה להקפאה ?

משתפרת1

Well-known member
תודה חבר"ה ! אני באמת קונה פעם בשבוע, אבל תהיתי , אם מכניסים לפריזר בננות , האם זה עוצר את תהליך ההבחלה של הפרי . כלומר , כשמוציאה להפשרה אחרי שבוע למשל הבננה תחזור לקדמותה , לאותו שלב שבו הוקפאה ותתחיל להבחיל . כאילו לעשות פסק זמן , פוס , לא משחקים , למספר ימים , ואז , מוציאים מהקפאה לאותו שלב בשלות שבו הוכנסה להקפאה ?
זה לא יוצא כמו בננה טריה. גם אם תקפיאי פירות אחרים הם ישנו מרקם ותוכלי להשתמש בהם לבישול או לאפיה (או לשייקים, כפי שכבר הציעו לפני).

TCH_ma

Active member
לא ממש אבל זה משפיע על מרקם הבננה. ניתן להקפיא אותן עם/בלי הקליפה
שתשחיר בכל מקרה או קלופה שלמה או פרוסה.
המרקם שונה ולדעתי גם הטעם אבל זה אני.

ויוי 25

Well-known member
לתמר שרוני :
כך אני משתמשת עם בננות שהבשילו :
לאחר קילוף הקליפה של הבננות הבשלות, אני פורסת אותם לפרוסות דקות ,
ומכניסה לשקית ניילון ומקפיאה בפריזר לכמה ימים,עד שמגיעים הנכדים,
את כול הפרוסות הקפואות מכניסה למעבד המזון ומוסיפה כוס יוגורט,מערבלת ביחד