אני, רק שאלה...

ענתש

New member
אני, רק שאלה...

שלום לכולם. אני פה בינתיים על תקן צופה, יש לי בת בדרך (עוד חודשיים וקצת) ואז אני מקווה להיות משתתפת פעילה קצת יותר.. אבל בינתיים יש לי בעיה שחשבתי שאולי אנשים עם נסיון יוכלו לעזור: ההורים של בעלי גרושים, טריים יחסית (3 שנים, אולי 4, אני לא זוכרת) לכל אחד מהם יש חבר/ה לחיים רציני/ת שהם חיים איתם כבר יותר משנתיים. אבל - לשים את שניהם ביחד באותו חדר ? זה ממש לא הולך. במיוחד לא עם החבר/ה שלהם. החתונה שלנו עברה בשלום איכשהו כי היו המון אנשים (ופחדנו, בחיי שפחדנו). אבל מה יהיה בארועים יותר אינטימיים ?אז מה עושים תגידו ? למישהי יש בעיה דומה ? כבר עכשיו זה מייאש לחגוג כל חג פעמיים, אבל מה יהיה אחרי שהילדה תיוולד. מה נצטרך לחגוג לה כל יומולדת פעמיים ?

גם אצלנו ההורים של בעלי גרושים

אבל ביחסים יחסית טובים, לא תהיה להם ברירה הם יצטרכו להבין שאם הם רוצים להיות חלק בחיי הנכדה הם יצטרכו להסתדר, לדעתי את צריכה להבהיר להם מההתחלה שאת עושה רק אירוע אחד ולהשאיר להם כאנשים בוגרים את ההחלטה. אני בחרתי בגישה של לא להתערב במה שקורה אצלהם אחרת הייתי מזמן משתגעת. ענת, תתרכזי בך ובבת שבדרך ותתעלמי ממה שקורה שם. דרך אגב- חשוב שתדברי על זה עם בעלך ותסבירי לו את עמדתך כדי שהוא יהיה לצידך בעניין. בהצלחה בלידה הקרובה

zimes

New member
עם הסתייגות:

אם דעתו של בעלך שונה, תחליטו ביחד מה לעשות. אל תנחיתי עליו את עמדתך. אלה ההורים שלו, הוא מכיר אותם, הוא יהיה ה"חזית". (אם כי אני בהחלט חושבת כמו אמא של שירה - אתם לא צריכים להתערב להם בחיים, והם לא צריכים לגרום לכם לחגוג כל פיפס פעמיים)

תני להם לשבור את הראש ותיהי את בסדר

תזמיני כי זו חובתך- ומי שירצה יבוא, מי שלא- יבוא בפעם אחרת. אני מבינה את הדילמה כי גם לנו הייתה אותה- עד שהבנתי שאני סתם מבזבזת אנרגייה. אני מזמינה לתאריך אחד כי ככה נוח לי. מי שטוב לו ושמח- שיבוא ומי שלא , לא. הבית פתוח כל השבוע- מי שרוצה לבוא בהזדמנות אחרת יהיה מסתם עוגיות במקום עוגת יומולדת. לא מחובתי להתחיל להסביר את מי כן הזמנתי ואת מי לא- למי שיש בעייה שהוא ישבור את הראש. שמח יהיה בטוח!!!

רותי ע

New member
מה רע בפעמיים מסיבות? ../images/Emo8.gif

וברצינות-זה מאוד תלוי בכם. אתם צריכים להרגיל אותם שלטובת המשפחה ובייחוד הילדה צריך ללמוד להיות "ידידותיים לסביבה" באירועים משפחתיים. אולי אם זה יום הולדת למספר מאוד מצומצם כדאי לעשות הפרדת כוחות בשביל שתהיה שמחה אמיתית אבל באירועים גדולים יותר עם עוד אנשים הם צריכים ללמוד לבלות אולי לא יחד אבל אחד ליד השני. ותאמיני לי שהם יתרגלו..

דליה .ד

New member
כל העצות מצויינות

אני הייתי מזמינה כל זוג לכוס קפה ומבקשת מהם עזרה: מדברת על כך שאתם נבוכים אבל לא רוצים לוותר על נוכחותם בחיי הילדה, תבררו מה מתאים להם, סכמו כללי התנהגות. יש לאנשים האלה חיים שלמים משותפים מאחוריהם וילדים משותפים. הם בוודאי לא ירצו לגרום למריבות ויכוחים העלבות וכו´. אפשר לסכם שפסח חוגגים עם סבתא, ובראש השנה סבא מגיע ובימי הולדת שניהם... לא מצליח במהלך הזמן? נסו שוב לדבר! כל מה שתחביאו בבטן יפגע בכולם. עדיף להיות גלויים וישירים, אולי יעלבו קצת אבל יתעשתו בהמשך! והנכדה הלוא תצטרך ללמוד שיש לסבא משפחה ולסבתא משפחה כמו מאות אלפי ילדים אחרים... בהצלחה ולידה קלה!

ענתש

New member
תודה רבה על היחס והעצות...

שמעתי, הפנמתי. ואני מקווה שנעבור את הגשר, כשנגיע אליו. אתם מאד נחמדים פה.

אמיר.

New member
גם בי גרושים....

זה לפעמים סיפור לכנס יחד את ההורים שלו וההורים שלה...

למעלה