אני רק שתי שאלות :)

אני רק שתי שאלות :)

1. מנסה להבין משהו לגבי המחלה.. לגבי תנגודת אינסולין, אני מבינה שהאינסולין לא פועל טוב בלהכניס את הסוכר לתאים אבל האם זה אומר שאין סוכר בתאים בגלל זה או שזה בגלל שיש יותר מידי סוכר בתאים?
יש כזה דבר יותר מידי סוכר בתאים?
2. ראיתי לפני כמה זמן שיש חברה שעוזרת לבצע מחקר על מה מעלה את הסוכר בדם בעזרת מד סוכר רציף, מישהו מכיר? שמע? לא מוצאת אותם עכשיו אז אשמח לשם שלהם וכמובן לדעת אם זה עזר למישהו
תודה :)

אבו זקן

New member
תשובות

1. למיטב ידיעתי אין מצב של עודף סוכר בתאים - עודף סוכר הופך לשומן.
2. היה בשעתו מחקר כזה של מכון ויצמן אבל הוא הסתיים מזמן. ייתכן שיש עוד מחקרים ואת יכולה לעקוב אחרי המצב למשל באתר הזה.

תודה רבה

מה שחיפשתי זה לא מחקר כזה אלא חברה פרטית שמציעה מד סוכר רציף ומעקב לבדיקה מה מעלה את הסוכר

לגבי הסוכר בתאים

אז יש סוכר בתאים או שהתנגודת אינסולין גורמת לכך שלא יהיה כי הגוף לא מגיב מספיק לאינסולין?

כי כולם מדברים על הדם אבל מה קורה בתאים?

אבו זקן

New member
יש מחסור

המצב אינו של "הכל או כלום"" אבל אחד הסיבוכים של סוכרת מתקדמת הוא איבוד משקל כתוצאה מהרעבת התאים.

אתה צודק שהחלק הזה לא מודגש במלל הכללי סביב סוכרת כי רוב הנזק נגרם מעודף סוכר בדם ולא מחוסר סוכר בתאים, זאת מאחר והגוף יודע להפיק אנרגיה גם משומן בשעת הצורך (ע"ע דיאטה קטוגנית). האיבר היחיד שממש זקוק לסוכר הוא המוח ואני לא יודע איך הוא מצליח להסתדר עם תנגודת אינסולין (דומני שהמנגנון שם לא משתמש באינסולין אבל אני לא בטוח).

Annabella1

New member
לא הכל או כלום

זה נכון.
1. מאגרי גליקוגן- שהם מאגרים של פוליסכרידים שנמצאים בעיקר בכבד וברקמת השריר אצל בני אדם, אבל גם בתאי הדם ובתאי הגליה במוח. במקרה של "רעב" אמיתי או מדומה לסוכר, הגוף מפרק מאגרי גליקוגן.
2. במקרה של מחסור אמיתי או מדומה בסוכר, הגוף עובר לתוכנית ב'. סוכר הוא פשוט שם נרדף לאנרגיה שתאי הגוף צריכים על מנת לבצע נשימה תאית ולייצר ATP. במקרה חירום אפשר להפיק אנרגיה גם משומן וחלבון. זה פחות יעיל מבחינות מסוימות עבור התאים בגוף (עולה להם ביותר מאמץ ונותן פחות תמורה אנרגטית) אבל זה אפשרי. כמו שאפשר להפיק אנרגיה גם משמש, גם מדלק וגם מרוח וגם ממים כדי להניע טורבינה, אבל רק אחד מהם יותר יעיל.

אבל ....גם פה המנגנון לא מושלם. יש עם זה כמה בעיות.

למעלה