אני שוב כאן

olsen cool

New member
אני שוב כאן

עדיין תקועה בהרגשה הזאת של הטימטומתיקה. לקחנו מורה פרטי,בהקבצה אנחנו עושים כל שבוע בוחן או עבודה אבל שום דבר לא עוזר,אני לא משתפרת ונשארת כל הזמן באותה רמה. במבחנים אני לא מצליחה לעבור את ה40 ותמיד כשאני עושה מבחן אני לא מבינה מה רוצים ממני,אני נתקעת וכשאני עוברת לתרגיל אחד אני נתקעת שוב. כשמסבירים לי אני מבינה,אפילו אתמול אחרי שעשיתי את המבחן והמורה הסבירה את התרגילים שהיו הבנתי הכל וזה נראה כל כך קל אבל בחיים לא הייתי מצליחה לעשות את זה בעצמי. אולי אני פשוט דיסלקטית במתמטיקה. אבל זאת לא אפשרות כי בשנה שעברה במבחן האחרון קיבלתי 96 ובמבחנים אחרים הייתי מקבלת 75 ו80 אז מה קרה לי? זה מקצוע כל כך מייאש

מה ההבדל

בין החומר של השנה שעברה לחומר של השנה? אני יודעת על עצמי להגיד שפחות או יותר הבנתי עד אלגברה ואחר כך דיברו איתי סינית. את כל החומר לבגרות זכרתי כמו תוכי בעל פה בלי ממש להבין. ככה מציבים - ככה פותרים וזהו. בשנייה שהמבחן נגמר שכחתי הכל - ואני חייה בסדר גמור בלי מתמטיקה, תודה רבה.

מכיוון שבעוונותיי אני מלמדת קצת

מתמטיקה...אולי התגובה שלי תתן לך משהו
מאז ומעולם לא סבלתי את המקצוע הזה. תמיד הייתי בהקבצות העליונות וגם ב-5 יחידות, אבל זה תמיד היה מאבק ובכיתה י"ב פשוט ויתרתי. התחלתי לקבל ציונים כאלה,כמו שאת מתארת. וזה עשה שמות לביטחון העצמי ולהערכה העצמית שלי. בסוף החלטתי גם לא לגשת לבגרות. אמא שלי עמלה שעות לשכנע אותי לגשת. היא אמרה שבמילא אצטרך להיבחן כדי לקבל תעודת בגרות, אז זה לא כל כך משמעותי אם אבחן גם בסוף י"ב, ו"מה שיהיה יהיה". לא התכוננתי למבחן. ז"א, הסתכלתי על החומר ולמדתי דרכי פיתרון בקריאה בלבד. לא פתרתי תרגילים ולא תירגלתי. ניגשתי למבחן בהרגשה אדישה. היום אני מודה לאמא שלי בכל רגע שאני חושבת על זה.קיבלתי 75 במבחן (ועם הבונוס בכלל יצא ציון יפה
). למה אני מספרת לך את כל זה? כי אני שונאת מתמטיקה. ובכל זאת, כדי להחזיק את עצמי כלכלית אני מלמדת את המקצוע הזה וכך סגרתי מעגל. השינאה נעלמה. הוכחתי לעצמי שאני מסוגלת. מה שצריך זה שינוי מחשבתי. להבין שאת יכולה, אפילו אם נראה לך שלא. להשקיע בזה שעות אם צריך. להחליף את המורה הפרטית אם צריך. אני גם חשבתי שאני לא יכולה...תראי איפה אני היום. אם אני הצלחתי אני בטוחה שגם את תצליחי...רק אל תתני לעצמך לשקוע בייאוש. ואם אני יכולה איכשהו לעזור-אני פה

למעלה