אני שוב שואל

gershon17

New member
אני שוב שואל

עוד ארוחת שבת משפחתית, עוד אנשים שמתלבטים מה להצביע ולא מוכנים להצביע ליכוד, ועוד פעם אני אומר "נו, אז אם לא תצביעו לביבי כדי לשמח אותי, אולי לפחות תצביעו לירוקים?" ונהנה בהימהומים. אחרי שהסברתי שלא, זה לא עלה ירוק, עלו השאלות. מה יקרה עם כביש שש? מה עם הקטע שעדיין לא נסלל עד הסוף (שיחבר את כביש 65 לכביש 70)? מה עם אנטנות סלולאריות - נורא נחמד שרוצים להוריד אותן, אבל בכל זאת צריך אנטנות. איפה ישימו אותן? על אנטנות סלולאריות שאלתי פה בפורום כבר לפני כמה ימים, ולא קיבלתי תשובה רשמית. קשה לי לשכנע אנשים להצביע בשבילכם ככה!

הוירוקה

New member
יש להם בעיה מעבר לסיסמאות וניכוס

פעולות אחרים. כשציפיתי לתשובה ענינית, מפורטת ואקטואלית (תוכן לחוק הקרינה המייננת) ושאלתי: האם הירוקים בעד רמת קרינה של ‎450 מיקרו-ואט לסנטימטר רבוע, לפי הICMIRP, או כמו אצלנו היום (משרד האיכ"ס)40, או 10 כמו למשל באיטליה, או אולי 1 כמו בזאלצבורג, ואולי עוד פחות? ואיזה מרחק מינימאלי של אנטנה "מקרו" הם יקבעו מאוכלוסיה רגישה (ילדים, זקנים, חולים) 150 מטר? 200? 500? וממי יקבלו אלה שנכסם ירד שיפוי? ואלה שבעתיד יתברר שלקו בכל מיני מרעין בישין עקב הסלולארי? גם לא זכיתי למענה.

הוירוקה

New member
הלו-לא מאלה שעיסוקם רק בירוק? ביסיק

כאמור, בעיני ה"ירוקים" הארופאים אתם בדיחה.

bhr11

New member
תגיד, מה אתה רוצה מהם?

יש איזה מפלגה אחרת שנותנת לך תשובה ברמה של מספרים וסטנדרטים על איזשהו נושא כלשהו? לא רק ירוק, בכלל? חוץ מה "שכר מינימום 1000$" של פרץ - שגם זה הרי לא מספר אמיתי - מי מדבר בזמן בחירות על נתונים ברמה הזו? ממילא לא היה אחראי לתת לך תשובה מפורטת ברמת המספר, כי בסופו של ענין דברים נקבעים בפשרה. במקרה הזה, למשל, תהיה איזו פשרה בין העובדה שהקרינה מזיקה לבריאות לעובדה שכולם רוצים קליטה בכל מקום. אם אתה מצביע לירוקים, אתה יודע שיהיה לפחות צד שייצג אותך בדיון הזה.

קטע מתוך נייר עמדה שלנו

הכמות הגדולה של מתקנים פולטי קרינה אלקטרומגנטית הינה סיבה לדאגה, הן בשל התפשטותם ההולכת וגוברת והן משום הויכוח הקיים בקהילה המדעית והרפואית לגביהם. מפלגת הירוקים מאמצת את הגישה של הזהירות המונעת, עדיף להיות זהירים היום מאשר להצטער על חוסר זהירות בעתיד. • מפלגת הירוקים תפעל לאימוץ תקנים בינ"ל מחמירים. • מפלגת הירוקים תפעל להפסקת תופעת הסתרת אנטנות • נפעל לחיוב חברת שמתקינות ציוד(אנטנות סלולאריות, שנאים, מתח גבוה וכו' ) פולט קרינה באזורים אורבאניים, לידע את השכנים מראש ולהתקין שלטים מיוחדים וברורים במקום בולט שהציבור יהיה חשוף אליהם. • מתקן פולט קרינה(אנטנות סלולאריות, שנאים וכו' ) יחויב באישור של ועדה מקומית בתהליך שקוף • נפעל ליישם חוק שיפוי על ירידת ערך נכסים כתוצאה מהתקנות אנטנות. • נפעל עם חברת החשמל להכנת תוכנית רב שנתית להמרת קווי החשמל העיליים, לקווי חשמל תת-קרקעיים.

1אדלרון

New member
גישה מעומעמת משהו,לא

מבחינת החברות הסלולאריות, גם הן מאמצות תקן אירופאי מחמיר.מהו התקן? למה הכל כללי כל כך? למה אף אחד לא יכול לדבר באופן ישיר? כששואלים אותי מה אני מצביע, אני עונה מפלגת העבודה (הרע במיעוטו,לטעמי) או הירוקים . כל הסביבה מתחילה לצחוק וכאילו מסכימים איתי, שגם הם יצביעו עלה ירוק.(בילבול שכזה = הפסד קולות בקלפי)

gershon17

New member
אני לא מבין משהו

אם החברות הסלולאריות יעמדו בתקנים בינלאומיים מחמירים, למה שהתקנת אנטנה תגרום להורדת ערך של נכסים?

תקנים

נשמח מאוד שחברות הסלולאר יעברו לתקנים מחמירים. אני לא רואה את זה קורה מרצונם החופשי, אלא רק על ידי חקיקה ושר קשוח לאיכות הסביבה. תודה, דרור

InDaHouse

New member
לצערי כנראה שמהפוליטיקה בלבד

לא תבוא הישועה... אולי רק אם הפוליטיקאים יעודדו מחאה ציבורית וחרם צרכנים על תאגידי ומהלכי ההשמדה של הסביבה. כשעלה ירוק תיכנס לכנסת היא תשקיע משאבים להפעיל את הציבור. מאוד קשה להילחם בעשירים והרשעים בכנסת - הם שולטים ביד רמה בכל פינה והציבור אינו טורח להעיף אותם למרות שזה נורא קל - לא להצביע להם. הדרך היחידה שעוד קיימת לשכנע את התאגידים להפוך לירוקים יותר היא על ידי ברית בין ציבור שוחרי איכות הסביבה בארץ והרחבתו (דרך מערכת החינוך) ובין ניציגיו שוחרי איכות הסביבה בכנסת. נכון לרגע זה מספר האנשים שמוכנים להצביע למפלגה אשר נושא איכות הסביבה הוא הנושא היחיד שבו היא מטפלת הוא משהו בסביבות ה-10 אלף איש. זה עדיין לא מספיק. לעומת זאת 40 אלף הקולות של עלה ירוק יחד עם עשרות אלפי הקולות שיתווספו במערכת הבחירות הנוכחית עקב "התעוררות" ציבור הבוחרים ה"סטלני" והצטרפות מסיבית של שוחרי איכות סביבה מןם המגמות הירוקות יוכלו לבצע שינוי משמעותי בתודעה ולהפיץ את התורה הירוקה ואת הנתנונים והעובדות בצורה יומיומית ורציפה. אני בטוח שאחרי הבחירות גם מפלגת הירוקים יאחדו סופסוף שורות עם עלה ירוק ובבחירות 2010 תהיה עבור כולנו מפלגה ירוקה במודל האירופאי שמדינת ישראל ראוייה לה וצמאה לה. גאיה לשלטון!! (ובנה מלך הצמחים - הקנביס)

למעלה