אני שונאת את אמא שלי

הדס100

New member
אני שונאת את אמא שלי

מה עושים כשיש לך אמא משוגעת??? שפתאום בלי קשר לכלום מתחילה לצרח עליי? בלי שאפילו עשית לה כלום? אני יושבת בחדר שלי עכשיו ובוכה. אני לא יודעת מה לעשות כבר. היום הייתי פשוט קרובה לעוד רגע להתחיל לזרוק את כל הכלים על הרצפה. אני בת 21, סטודנטית. יש לי הורים רגילים למדיי, לא מכים, נותנים לי כסף, מסיעים, שום דבר חריג. הבעיה היא אמא שלי. היא סבורה שהעובדה שהיא אמא שלי אומרת שמותר ה לצרוח עליי. בלי קשר לכלום. דוגמא: קמתי היום בבוקר, היא ואח שלי היו בבית הכנסת (אולי זה מה שמרגיז אותה יותר מכל, שאני לא באה גם...) כשהם חזרו, ירדתי, אמרתי להם בוקר טוב, פתאום בלי קשר לכלום היא מתחילה לצרוח עליי- למה לא הכנת ארוחת בוקר??? למה לא חתכת סלט???? טוב, שכחתי, הייתי עסוקה בדברים אחרים, אני אומרת לה, אני אחתוך עכשיו. אבל לא, זה לא עוזר, היא ממשיכה לצרוח עליי, שאני חוצפנית, שאם היא תגיד לי לקפוץ מהגג אני אקפוץ מהגג, שאני פדלאה, ומה לא. יש לציין שזה ממש לא נכון, אני שוטפת את הבית, למעשה אני עושה הכל חוץ מלבשל (וגם זה לא בגלל שאני לא רוצה אלא כי היא מתעקשת לעשות בעצמה) אחרי זה היא נרגעה, עבר לה הקריז... מין הסתם היא לא תחשוב לבקש ממני סליחה, לומר לי שהיא לא התכוונה. גם אם באמת היתה מטרה לצרחות האלו- אולי עשיתי לה משהו, היא לא תגיד, כי היא לא אומרת כלום יפה. נשבר לי כבר. עד עכשיו לא הייתי בבית כי הייתי בצבא שנתיים ואחר כך חצי שנה עבדתי בעבודה שכרוכה בלגור מחוץ לבית, אבל עכשיו שאני בבית אני לא יודעת מה לעשות. אבא שלי לא מתערב, ואני פשוט מתפוצצת!!! אני על סף של לקום ולחנוק אותה, או כל מעשה קיצוני אחר.

רות 2

New member
את לא שונאת ..את כועסת

אולי התחילי בכתיבת מכתב ..בו את מספרת לה כמה קשה לך עם כל הכבוד לה... לקבל תגובה בצורה של צעקות... כמה לא נעים ... מכתב בו תאחלי לשתיכן להבין ולכבד אחת השנייה בצורת הדיבור ... ובכל הנוגע לעיסוקי הבית ... שבי עם עצמך בחדרך ..רשמי לך מה כואב מה מפריע לך ... מה מפריע לה הרי את יודעת בדיוק איזה כפתורים מעלים לה את הפיוזים... נסי .. שלא לדרוך עליהם .. נסי באותה המידה לדבר עימה על הצרכים שלך... אני מקווה שאצ עובדת ומקווה עבורך ..לשנה זו למצא את השביל הנכון ...לא לידמות לה ... בקיצוניות שלה ......... חוץ מזה גם היא בן אדם ...עם ציפיות מהבת שלה בת ה21 החיה תחת צל קורתה .. קחי זאת בחשבון .... והכי חשוב ההי ..יותר סובלנית ממנה ..יותר סבלנית.... לא סתם אומרים שהדור השני יותר טוב יותר משודרג..יותר יפה יותר חכם ואת הינך הדור השני...שלה

הדס100

New member
פעם ניסיתי לכתוב לה מכתב

והיא לא הסכימה לקרוא אותו. היא אמרה שאם יש לי משהו להגיד לה אז שאני אגיד. והכי מעצבן זה שאחרי שהיא נרגעת היא מתנהגת כאילו כלום לא קרה, הכל כרגיל... אני לעומת זאת "קצת" מתקשה לשכוח שחצי שעה קודם היא צרחה עליי בצורה מאוד משפילה, ו"קצת" קשה לי להתנהג אליה כרגיל. אני פשוט מרגישה שהפיתרון היחיד לא להתעמת איתה ולא לחטוף צעקות הוא לא לדבר.

לב אם

New member
אז תגידי לה

אם את מרגישה שבבית את לא מצליחה ליזום שיחה שקטה, תזמיני אותה לבית קפה. תסבירי לה בשקט ובהגיון, שלא נעים לך היחס שלה, וכאדם בוגר אינך מוכנה שיתייחסו אליך בצורה כזו. את צריכה לקבל עם עצמך החלטה - למה את לא מוכנה, ואם את לא מגיעה לכך בהסכמה. תכבדי את עצמך ותעזבי את הבית - גם אם יהיה יותר קשה כלכלית , זה לא שווה השפלה.

הדס100

New member
דיברתי היום עם אבא שלי

גם הוא סובל מזה בדיוק כמוני, כי היא ככה לא רק אליי אלא לכולם. אני אדבר איתה אב אני מרגישה שזה לא יעזור כי אם אבא שלי לא הצליח לדבר איתה והם נשואים 20 שנה, אני לא יודעת כמה אני אצליח לשנות. מבחינה כלכלית אני לא יכולה לעזוב עכשיו. אני מניחה שאני פשוט אמשיך לסבול את זה עד שאני אסיים ללמוד (וזה קצת עצוב כי רק עכשיו אני מתחילה את שנה א')

Dark faith

New member
הדס..קודם כל קבלי ../images/Emo24.gif

דבר שני, אם הבעיה היא לא רק איתך, אלא גם עם אבא, אני מאמינה שכך גם עם האח. למה שפשוט לא תישבו כל המשפחה, ותסבירו לה...פשוט תסבירו לה. ברגע שהיא תראה מולה 3 אנשים שמרגישים ככה כלפיה- אני חושבת שהיא פשוט תעשה חושבים עם עצמה... לאף אחד לא מגיע כזאת צורת התנהגות...ובמיוחד לא-לך!...את צריכה להיות מרוכזת בלימודים שלך...

JustMeNow

New member
לא תומכת בהתנהגות שלה

אבל עדיף לך לשבת איתה אחד על אחד יכול להיות שיווצר מצב והיא תרגיש ששלושתיכם עושים עליה "עליהום" ותכנס למגננה

למעלה