אני שונאת שהיא עושההה את זהההה

קוצה1

New member
אני שונאת שהיא עושההה את זהההה

אתמול בערב הייתי אצל סבתא.. אני ואמא, ואמרתי לאמא שאני הולכת לישון אצל חברה.. אז היא אמרה לי "בסדר תשיאירי אותי עוד הפעם לבד" והיא אמרה את זה כזה בצחוק אבל היא כל הזמן אומרת לי את זה ואני יודעת שהיא מתכוונת לזה באמת.. וסבתא שלי התחילה עם החפירות שלהההה "תחזרי לישון בביתת, מה את משאירה אותה לבד, זה לא יפה שיהיה לך על המצפון!!" ואני כל כך התעצבנתי עליהההההההההההההההההההההההההההההההההההה אמרתי לה מזה שיהיה לי על המצפון?? מה אני לא יכולה ללכת לישון אצל חברות רק בשביל שאמא לא תהייה לבד?? ואמא שלי אמרה לסבתא שלי "דיי אל תכיניסי לה שטויות לראש.. את יכולה ללכת אל תקשיבי לה.." ואני יודעת שמה שאמרתי היה נישמע קצת אגואיסטי אבל מה אני יעשה?? אני באמת מתכוונת לזה.. אתם לא הולכים לישון אצל חברים רק בגלל שאתם לא רוצים להשאיר את אחד ההורים לבד בבית???... גם ככה כל פעם שאני ישנה אצלה אני הולכת מוקדם בשביל שאמא שלי לא תעשה לי פרצופים למה אני לא חוזרת כבר הבייתה ותגיד לי "או שאת במחשב או שאת אצל חברות שלך.. להיות איתך בבית זה כמו להיות לבד" יואואואוווווווווווו זה כל כך מעצבןןןן אותייייייייי מ-ה ע-ו-ש-י-ם??..........=\

morkie20

New member
תגובה

ידוע ומוכר... קודם כל, בלי קשר לזה שאת גרה עם אמא שלך לבד, רוב ההורים של בני הנוער חושבים שאנחנו מתעלמים מהם בכוונה, תשאלי חברים שלך שההורים שלהם ביחד, ותראי שגם עליהם מתעצבנים שהם כל היום במחשב ולא מדברים יותר מדי. אין שום סיבה בעולם שאת צריכה להישאר בבית. אמא שלך רוצה שיהיו לך חברים, ושתהני. בקשר לסבתא שלך- מניסיון, אני אגיד לך, שהדעות של סבתא שלך, דומות מאוד לצורת החשיבה של הדור שלה. הם לא מבינים שהיום נשים יכולות להתמודד בחיים, להתפרנס ולגדל משפחה לבד, בלי גבר לידן. הם רואים נשים גרושות כנשים מסכנות שצריך לעזור להם, וזה לא נכון. אולי פעם כן, אבל היום נשים הן חזקות יותר. את לא צריכה לגדל את אמא שלך, היא יכולה להשאר בבית לבד, היא לא צריכה בייביסיטר. את נערה, את אמורה לצאת ולבלות עם חברים, ותאמיני לי- אמא שלך רק תרוויח אם תהיה לה ילדה שאנשים אוהבים להיות איתה. אל תיקחי את מה שסבתא שלך אומרת ברצינות מדי, היא לא יכולה להבין שהמצב בשביל נשים השתנה. שום דבר לא צריך לשבת לך על המצפון. ילדה- תלכי לבלות!! ותהני מזה, אל תדאגי כל הזמן!!!

את צודקת

זה כל כך חשיבה של הדור הזה שאשה צריכה איתה גבר... אני גם מכירה את זה מקרוב... בעעעעעעעעעעעעעעע קוצה- אני גם במצב שלך. אני חושבת שקודם כל את חייבת לזכור שאת ילדה ואת צריכה לגדול ולא לטפל באמא שלך. ובכל זאת אני לפעמים חוזרת קצת יותר מוקדם אם אני מרגישה שאולי צריך את זה. קודם כל תתחשבי בקטעים של 'מתי לצאת' בעצמך ולפעמים תתחשבי גם באמא שלך, כשאת מרגישה שבאמת צריך.

mr_lonely

New member
מה עושים ?

מסבירים לאמא שזה נורא פוגע בך למרות ש..."אני יודעת שאת לא מתכוונת ואת "רק" צוחקת...." ומבקשים מאמא שתסביר גם לסבתא. "חוץ מזה שגם לך כאמא שלי "מגיע" קצת חופש ממני ושיהיו לך ערבים שקטים משלך....." "הפוך על הפוך"...כדאי לנסות...

קוצה דרלניג

אני מבינה שאת כועסת, אבל כמו שקראת בסיפור שלי "נורמלית", אישה אחת באמת פנתה אלי אחרי שהתחתנתי ובאה אלי בטענות: "מה פתאום התחתנת והשארת את אימא שלך לבד". מה לעשות שהאישה הזאת לא עמדה בתור לקבל שכל, היא כנראה עמדה בתור אחר, ושכל אין לה. זה כל כך אידיוטי לחשוב שאני צריכה להשאר עם אימא שלי ולא להתחתן כדי להיות איתה, לא יודעת מה עובר לאנשים בשכל. אני מציירת לך חיוך על הפנים, תהיי חזקה ושיהיה לך שבוע טוב!

רעיון טוף../images/Emo8.gif

כשהייתי קטנה השאירו אותי לבד בחדר, ואחרי כמה זמן באו לראות למה אני שקטה כל כך, מסתבר שאחרי שסיימתי לגזור את כל הניירות שמצאתי, ישבתי וגזרתי.........
................ מאמצת את הרעיון שלך טל! מגזרות עם מסרים מרגיעים, תמרורי עצור לנודניקים, וכו', וואלה רעיון טוב טל, אני אחשוב על זה

הדסו^ש

New member
מי כאן האמא ומי הבת?

אמא שלך משום מה מתנהגת כמו ילדה קטנה... את לא שמרטפית של אמא שלך, וגם לא צוות הבידור שלה. כמובן שזכותך ללכת לחברות, לבלות ולחיות כמו כל נערה בגילך שיש לה חיים מעבר לבית ולמשפחה שלה. וכן, גם כשאת בבית לגיטימי מאוד שתהיי מול המחשב או סתם תירצי להיות לבד בחדר - news flash: רוב המתבגרים מתנהגים כך!!! אני מאמינה שאם תמשיכי בסדר היום שלך כרגיל ותראי לאמא שלך שאת לא מתרגשת מהמניפולציות הרגשיות שלה היא תירגע עם זה קצת.

ומצד שני

אני לא בטוחה שאלו מניפולציות (אני גם לא בטוחה שלא), ורוב ההורים רוצים שהילדים יהיו בבית הרבה. יכול להיות שזה קצת מוקצן ובכל זאת אם יש גרים שני אנשים מה לעשות זה לא כמו חמישה יש יותר אחריות אחת לשניה. זה לא אומר לשבת בבית כל היום, כמובן.

הדסו^ש

New member
OK, אז לא מניפולציות

נכון, רוב ההורים רוצים שהילדים יהיו יותר בבית בגילאים האלה ויקדישו זמן רב יותר למשפחה. ובכל זאת, טבעי שנערה בגיל הזה תלך לישון אצל חברות לפעמים, תשב מול המחשב כמה שעות ביום ותהיה חלק מהזמן (או רוב הזמן) לבד בחדר. צריך למצוא איזו שהיא דרך ביניים...

למעלה