אני שונאת שזה קורה!!

khrui

New member
אני שונאת שזה קורה!!../images/Emo46.gif

שמתי לב שבזמן האחרון כולם מוצאים סידרות של ספרים , אני מתכוונת טרילוגיה אן חלק א' ו-ב'. אני לא יודעת אם אני אוהבת את זה , אבל אני כן יודעת שאני לא סובלת לקרוא חלק אחד של ספר ואת החלק השני , אם אני בכלל יודעת על קיומו, אני צריכה לנחש.. פעם האחרונה שזה קרה לי זה עם הספר הראשון של אמנדה קוויק שלפחות שאני מכירה שהיא עשתה השני חלקים. אני עכשיו לא זוכר את שם הספר הראשון (אולי קוראחם לו"סודות לוחשים")אבל השני קוראים לו "מבט לחיים" או "מבט לעתיד" זה עם אחת שיש לה משרד לחקירות דיסקריטיות ביחד עם המאהב שלה .. נשמע מוכר? אני מאשימה בזה את הסיפריות הציבוריות שלא חושבים על קהל הקוראים שלהם , ופשוט רוכשים את הזול מבן הספרים מבלי לתת מחשבה שאולי הספר הוא חלק מסדרה?!

JCD

New member
מכירה את התופעה ומסכימה איתך

גם לי זה קרה לא פעם ולא פעמיים, ואני מגלה את זה ממש במקרה או כשאני בכוונה גולשת לחנויות ספרים (גם בחו") ומחפשת ספרים של אותה סופרת. זה מאד מעצבן, בייחוד כשאת מרגישה שהספר מתחיל בצורה מוזרה קצת (בגלל שהוא לא הספר הראשון בסדרה) או מסתיים כך.... או כשקונים את כל הספרים בסדרה/טרילוגיה, אבל לא לפי הסדר כך שאת עשוייה לקרוא את הספר האחרון לפני הראשון וכד'. לי זה קרה עים הסדרה של איריס ג'והנסון על רקדן הרוח: בספריה לא רק שלא קנתה את כל החלקים, גם את החלקים שהיא כן קנתה היא קנתה שלא לפי הסדר. כך יצא שקראתי קודם את הספר השלישי, אח"כ במקרה קניתי ספר וגיליתי שזו בעצם סדרה ושהוא השני בה, אח"כ הם קנו את הספר הראשון, אח"כ האחרון (עד כמה שאני יודעת). בקיצור, בלאגן שלם.

GeJuFan

New member
היי אני חדשה פה.

איזה יופי פורים שלם על סוג הספרים שאני הכי אוהבת. גם לי הייתה את אותה בעיה אם אותה סדרת ספרים, למזלי לי יצא לקרוא קודם את הספר הראשון רקדן הרוח, ואז את השלישי(ששחכתי איך קוראים לו) ואז את הרביעי. מצאתי את השני(רוח סערה) האינטרנט ואני מאוד מעוניינת לקנות אותו בקרוב. אבל לי יש בעיה אם סדרה של ספרים(בערך 10, בינתיים) של משפחת הסינסטר(נראה ככה רושמים את זה בעברית) הספר שקראתי היה הספר ה-9 The Promise In a Kiss. ואז גיליתי שזה חלק מסדרה לספר הראשון קוראים Devil's Bride. לסופרת קוראים סטאפני לורנס. וגיליתי שבלתי אפשרי למצוא ספרים שלה בארץ. חוץ מזה אני מקווה להיות מאוד פעילה (בהתחשב בעובדה שיש לי יותר מ-150 רומנים בבית ורק כארבעה מהם הם באנגלית.

GeJuFan

New member
כן

איפה אתה חי. זה סידרה של ארבע ספרים, שחוץ מהספר הראשון את שאר השלושה נורא קשה להשיג.

JCD

New member
דווקא היה לי מאד קל

להשיג אותם. בחנות בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב, בין תחנות 4 ו-5. וסתם הערה- איפה אתה חי? למה להעליב? הרי מאיפה לו לדעת, גם אני בהתחלה לא ידעתי, רק אח"כ גיליתי במקרה.. אז הנה גם הוא גילה במקרה. מקווה שלא מפריע לך שהערתי :)

JCD

New member
סורי...

מאחר שכבר הייתי באמצע הכתיבה לא יכולתי להיכנס לכרטיס שלך לבדוק. בנוגע לספרים בסדרה.. אני קצת אפופה ולא מרוכזת עכשיו, אז אני לא מצליחה להיזכר בשמות של כולם, אני אשתדל להיכנס מחר ולפרט את השמות.

בספר השני בסדרה..

מסופר על הבן שנולד לסנצ'יה וליונלו אנדריאס?כי ברקדן הרוח מסופר בסוף שנולדה להם בת..ובספר השני שתי הדמויות הראשיות הן ז'ולייט דה קלמנט ומארק אנדריאס..מי זאת ז'ולייט ?

JCD

New member
אז כמו שהבטחתי...

קודם כל, בנוגע להודעה האחרונה שלך: הספר השני מתקיים בתקופה הרבה יותר מאוחרת מהראשון, כמה דורות אחרי. ז'אן מארק אנדריאס הוא כמובן צאצא של סנצ'יה וליונלו, לז'ולייט אין קשר לאף אחת מהדמויות בספר הראשון וטוב שכך אם אמור (ויש) לה קשר רומנטי עים מארק. מי היא בדיוק אני לא אפרט כדי לא להרוס לך אם עוד לא קראת את הספר. אני רק אציין שבספר מצויין היומן של ס'נציה, שאותו כתבה בערבות הימים. אם תרצי שאפרט על הספר הזה, או אחרים תצייני ואני אעשה זאת. בינתיים שמות הספרים בסדרה: רקדן הרוח,רוח סערה, לקצור את הרוח,מטרה סופית. לא מצאתי תקציר של רקדן הרוח.

JCD

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo46.gif אוף, גם פה אותה בעיה

שורת הכתובת לא משתנה כשנכנסים לתקציר הספר ולכן אין אפשרות להגיע ישירות לשם. מעצבן מאד. אז כדי לקרוא את התקציר של "רוח סערה" ו"לקצור את הרוח" יש לרשום את שם הספר בתיבת החיפוש של האתר, וללחוץ על שם הספר בדף אליו מגיעים.

תודה רבה!!!!

איך מצאת את כל הספרים בסדרה? ו..לא הבנתי בספר האחרון 'מטרה סופית' משהו.יש את הגיבור הראשי,מייקל טרביס,ויש את מליסה,ג'סיקה וקסי.מי אמורה לשמש בתור זאת שתכבוש את ליבו...? ושוב,תודה..

JCD

New member
נו באמת תפוז...

גם את ההודעה הזו הוא לא העביר
בנוגע לדמויות בספר- תיראי אני יכולה לגלות לך את זה, אני יכולה גם לגלות לך מה התפקיד של כל אחת משאר הדמויות.... אבל את בטוחה שאת רוצה? כי, את יודעת, זה עלול די להרוס לך את הקריאה. אם את בכל זאת רוצה אז רק תגידי, כולל כמה את רוצה שאפרט. איך מצאתי את הספרים? למה הכוונה? איך מצאתי את התקצירים שלהם באינטרנט או איך מצאתי את הספרים עצמם? את התקצירים מצאתי בעזרת הרבה עבודת ידיים- עברתי בין כל אתרי חנויות הספרים שאני מכירה וחיפשתי בהם אחרי הספרים. הבעיה הייתה פחות למצוא את הספרים בחנות, ויותר למצוא אותם עים תקצירים, כי ברוב האתרים הם היו ללא תקציר. את הספרים עצמם מצאתי בחלקם בספריה, ואת כולם מצאתי גם בחנות שאני לא יודעת את שמה. כבר כתבתי עליה בפורום, זו חנות קטנה שנמצאת בתחנה המרכזית הישנה בין תחנות קוים 4 ו-5 (5-7 דקות הליכה מהמרכזית החדשה). גם אותה, כמו השחף, קצת קשה לזהות... אבל רמז טוב מספק השולחן עים מעין ארגזים עליו ובהם ספרים. רוב הספרים בחנות, אם כי לא כולם, הם רומנים רומנטיים. יש שם המון ספרים חדשים, ישר מהדפוס, אבל הם יקרים לטעמי (למרות שהם זולים מבחנויות אחרות). אבל יש גם המון ספרים אחרים. ספרים יותר ישנים וספרים חדשים שהוחלפו מספר פעמים. מה הכוונה? ניתן להחליף ספר שקנית תמורת 50% מהמחיר. אחרי כמה פעמים שהספר הוחלף המחיר שלו יורד פלאים. למרות שצובט בלב לא לקנות את הספרים החדשים, אני נהנית גם מעיון בהם בלבד כדי לראות מה חדש ומה עשוי להגיע בעתיד לספריה. בקיצור- מומלץ.

החנות בתחנה המרכזית

לחנות קוראים "מרכז הספר הזול" ולמוכר קוראים יואב. הוא מאוד נחמד ועם הרבה ידע בנושא של ספרות רומנטית (הוא קורא את כל הספרים החדשים שמגיעים ויכול להמליץ לך לפי הסגנון שאת/ה אוהב/ת). כתובת: רח' השומרון 7 (ת. מרכזית ישנה) תל-אביב. טל: 03-6880613 אם יש לך ספר שאת מחפשת, אפשר להרים טלפון ולשאול אם יש לו (הוא שומר בצד אם מבקשים). קרן.

זה רק שניים

רוח סערה ולקצור את הרוח הם שניים מסדרה של ארבעה ספרים שלא כולם טובים ולמרות שהם חלק מטרילוגיה כל אחד מהספרים עומד בפני עצמו אחפש את השמות ואכתוב אותם בקרוב

מצטערת אבל...../images/Emo70.gif

מטרה סופית הוא לא חלק מהרביעיה אנסה לברר את השם שלו כיוון שאני גרה בהוד השרון ובסיפריה אצלנו יש את כל הסדרה

JCD

New member
היי אשת הנחש

את בטוחה שמטרה סופית הוא לא חלק מהרביעייה? כי גם בו הסיפור נע סביב הפסל "רקדן הרוח". בנוגע להודעה הקודמת שלך (זה רק שניים), בהודעה שקדמה להודעה שבה שירשרת את הודעתך (איך סיבכתי
) רשמתי את הרביעייה השלמה, כמו שאני מכירה אותה. באותה הודעה ציינתי גם את שם הספר הראשון- רקדן הרוח, אך הוא לא מודגש בכחול מאחר ולא מצאתי תקציר שלו.

האא

קראתי שוב ושוב את התקציר לספר 'לקצור את הרוח',ובכל פעם הסתבכתי יותר. על מה העלילה?ויותר חשוב..על מי?

JCD

New member
אז ככה... ../images/Emo18.gif../images/Emo58.gif../images/Emo18.gif

העלילה בעקרון מערבת כמה אנשים ואני אפרט עליהם תוך כדי שאפרט על העלילה עצמה (או ההיפך). (**מאמר מוסגר** אני אנסה להרוס כמה שפחות בגילויים ממשיים על הסיפור) מבחינת זוגות ישנם שני זוגות שמספרים עליהם במהלך הסיפור, ועוד זוג שעליו רק רומזים. אלכס קרזוב- אדם שאינו כפי שנדמה ממבט ראשון ופרטים עליו ממשיכים להתגלות לאורך הסיפור. בעיקרון הכישרון שלו היא יכולת ניתוח מחשבתית ברמה יוצאת מן הכלל, שמאפשרת לו לתמרן מצבים ואנשים כפי רצונו. הוא פונה אל קייטלין ומשכנע אותה שהדרך לפרסם את הבושם החדש שלה הוא באמצעות "רקדן הרוח". מה הוא זומם? ואיך קייטלין תקבל זאת? קייטלין וסארו - צאצאית של משפחת אנדריאס , קרויה על שם אם הגיבור בספר הראשון (אני לא אפרט על שום מה ולמה, למקרה שעדיין לא קראת את הספר הנ"ל). אימה עדיין חיה, אך היא זו ששולטת בווסארו. האחוזה ומלאכת ייצור הבושם העתיקה נמצאות בדמה. היא יוצרת בושם מכשף, יחיד במינו ומשתכנעת שהדרך הטובה לפרסם את הבושם, הדרך הראוייה לו היא באמצעות "רקדן הרוח". היא פונה למחזיק בפסל, קרוב משפחתה שאותו אף פעם לא הכירה, ומעלה בפניו את הרעיון. ג`ונתן אנדריאס- עשיר. בעל כוח ושאיפות פוליטיות. לו יש סיבות משלו להסכים לשימוש ב"רקדן הרוח". זה אומנם יהיה מסוכן,הפסל יוצג בציבור ויש סכנה שיגנב, ואחרי הכול הוא יקר ערך... יקר מכדי שיהיה לו מחיר. הוא גם מהווה ירושה משפחתית עטורת סיפורים. אבל הוא יעשה הכל כדי לזכות באישה שהוא אוהב, וזו דרך מעולה לעשות זאת. הרי היא לא תעמוד בפני הפיתוי- להיות הדוגמנית שתייצג את הבושם ותלווה בפרסומו את "רקדן הרוח", הרי זו הזדמנות של פעם בחיים. צ`לסי בנדיקט- אישה בעלת עבר אפל, שסבלה המון בחייה ונאבקה כדי לשקם את עצמה ולבנות לה ולבתה עתיד. היא אוהבת את ג'ונתן בכל ליבה אך חוששת שיחסיו עימה יביאו למותו. היא מנסה להתרחק ממנו ככל האפשר, אך כשמוצעת לה ההצעה המופלאה הזו היא נענית ומכניסה את עצמה למצב בו תהיה בקירבה בלתי פוסקת אליו. מצב אותו הוא יכול לנצל כדי לשבור את חומות ההגנה האחרונות שלה. "רקדן הרוח"- יצירת אמנות אגדית. סיפורים רבים סופרו עליו, ואמונות וכוחות שונים נקשרו לשמו. פיתוי שקשה לעמוד בפניו. ועכשיו הוא מוצג כך בפני הכל, מחוץ להגנות הרבות שהקיפו אותו עד היום. את מי הוא ימשוך ממקומות אפלים? מי ישבר אל מול הפיתוי ויהיה מוכן לעשות הכל, אבל הכל, כדי להשיג אותו? האים הוא יצליח להשיג אותו? האים הוא יצליח לעשות הרבה יותר מכך ולפגוע במי מגיבורנו? ומהו הסוד העתיק שמסתתר בבסיס הפסל? ומי הזוג הנוסף שדיברתי עליו (שששש!! זה סוד!!)? כל זאת ועוד בספר השלישי בסדרת "רקדן הרוח".... "לקצור את הרוח"- סיפור מרגש, דרמטי, חושני ומותח. אל תחמיצו! עכשיו! בספריות ובחנויות הספרים הקרובות אל ביתכם.
ההודעה הזו נכתבה אחרי יום ארוך שהתלווה ללילה ללא שינה, אז אם משהו בה ניראה למישהו לא מדוייק, לא הגיוני או לא שפוי זה התירוץ שלי... זו לא אני! זו העייפות! באמת...

למעלה