אני שונא את החיים

אני שונא את החיים

אני מבקש ומתחנן מאנשים מאמינים מכל הדתות להתפלל להעלאת נשמותיהם של ההרוגים ולהחלמתם של הפצועים בפיגוע. רוב הסיכויים שחבר טוב שלי נהרג.

החיים יקרים

כשהיינו ילדים, לימדו אותנו שהתרבות הנוכחית היא פיסגת ההישגים האנושיים. מכרו לנו את החלום הזה כשהוא עטוף בסרטים רומנטיים, הזיות סקס והבטחות שאם נצבור מספיק רכוש, חיינו יהיו מאושרים. בכל סרטי קטשופ האלימות היתה המסר העיקרי, כמו גם הרעיון שהטובים תמיד מנצחים והרעים תמיד מכוערים. היינו צעירים מכדי להתווכח וכמו חימר רך שחורטים עליו, החריטות האלה הפכו ל"מציאות" שלנו מרגע שגדלנו. אבל זהו עולם אשליות, והחלום שמכרו לנו לא מוכיח את עצמו. אני מאמינה שלא מספיק לשרוד פיסית ולא מספיק למצוא אהבת אמת, או סקס מדהים ולהוליד ילדים מוצלחים בנוחות חומרית: העולם שרוי במיץ של הזבל וזהו תפקידנו, משום שאנחנו חיים, לנסות לדחוף אותו למעלה, כל עוד אנחנו חיים. בימים של טרום מלחמה והתחדשות הפיגועים, לא מספיק להתפלל, למרות שגם לתפילה יש תפקיד ומקום וכנראה שגם השפעה. גם לא מספיק לדקלם סיסמאות, או לשנן מנטרות או להאמין שהאהבה תפתור הכל. חיוך במקום הנכון, עזרה לזולת, יושר פנימי, מציאת המקומות שבהם אנחנו יכולים לעזור, מציאת החוסן ברוחנו והעברתו לכל מי שנואש ולכל הזקוק, חרף השחיקה והקשיים. חיפוש הדרך להסכים על דברים טריוויאליים במקום לעסוק בפגמים ובבחישה קטנונית, ועמידה למען הדברים החשובים שמאחדים אותנו כעם וכבני-אדם באשר אנו, האמונה בטוב שבכל אדם, טוב שהאמונה שלנו עצמה יכולה להוציא ממנו, כל אלה יחזקו את כולנו בשעה קשה זו ובשעות הקשות שעוד יבואו. שום שנאה לא יכולה לעשות את זה. שום מחשבות ייאוש וחידלון לא יסייעו בעדנו. רק ההחלטה הברורה והמוצקה להיות אנשים טובים יותר - אשר מעשים בצידה. אלו שמתו, אינם יכולים להיוושע אם אנחנו, שאהבנו אותם, מלאי ייאוש וזעם. זה אנושי לחוש אבל, אבל הכעס לא עוזר לאף אחד. עד כמה שידוע לי מי שמתו באורח פתאומי מופתעים ומבולבלים וזקוקים לכל היציבות והשלווה שיש בנו כדי להגיע לאן שהם צריכים להגיע. אלה שפצועים, זקוקים לתקווה שתקל על החלמתם. ואלה שחיים ומתהלכים קודרים ונואשים - גם הם זקוקים לנו. בואו נהיה שם בשבילם, ובואו נחיה את החיים הכי טובים ונכונים שאנחנו יכולים. בשבילנו, ובשביל כל מי או מה שזקוק לנו.

L e s t a t

New member
לא את החיים אתה צריך לשנוא

יש בחיים גם דברים טובים. האלים העניקו לנו את הכל ביחד. אני מקווה שלחברך יהיה טוב יותר בחיים הבאים או בממלכות המתים.

למעלה